Kepez Halk Plajına Beşinci Kez ‘Mavi Bayrak’ Verildi

İlçeler 29.06.2020 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Kepez Halk Plajına Beşinci Kez ‘Mavi Bayrak’ Verildi

Kepez’de bulunan Kepez Belediyesi Halk Plajı’nda ‘Mavi Bayrak’ töreni, Başkan Birol Arslan’ın katılımı ile gerçekleşti. Beşinci kez Mavi Bayrak alan Kepez Halk Plajı’nda bu sene koronavirüs salgınına karşı sosyal mesafe tedbirleri de alındı.
Kepez Belediyesi Halk Plajı, bu sene beşinci kez ‘Mavi Bayrak’ ödülünü aldı. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından kriterlerin tamamlanması sonrasında verilen ‘Mavi Bayrak’ sertifikası, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’a takdim edildi. Düzenlenen törende konuşan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Kuzey İlleri Koordinatörü Doğan Karataş, “Kepez Halk Plajına beşinci yılının bayrağını vereceğiz. Mavi Bayrak’ta asıl önemli olan şey devamlılıktır. Bayrağı almak aslında kolaydır, onu korumak zordur. Bunu başarmanın nişanesi olarak hem bayrağımızı asacağız hem de beşinci yılı kutlamış olacağız. Şimdiden 2020 yılının Mavi Bayrak sezonunun hayırlı olmasını diliyorum. Küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum; biliyorsunuz 2020 yılı hem ülkemiz hem dünya açısından birçok olumsuzlukla başladı ve devam ediyor. 11 Mart’ta Türkiye’de ilk vaka açıklandığından beri çok şey değişti. Ama şuna eminim; ülkemiz salgınla mücadele konusunda dünyaya örnek olmuştur. Biz Mavi Bayraklı plajlar olarak bu dönemde daha önemli olduğuna inanıyoruz” dedi. “33 KRİTERİ YERİNE GETİRMENİN HUZURU VAR” Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, yaptığı konuşmada, “Mavi Bayrağın Kepez Plajında ikinci kez dalgalandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bir çevre ödülü olan Mavi Bayrak sayısında Yunanistan ve İspanya’dan sonra üçüncü olan ülke Türkiye.  Bu yıl da Kepez Halk Plajında Mavi Bayrağımız dalgalandırırken bürokratlarımıza teşekkür ediyorum.  Mavi Bayrak, dünyada 33 kriterlerden oluşuyor. Su temizliği, çevre temizliği,  sağlık gibi 33 kriterden oluşan bir yarışma. Kepez Belediyesi olarak bu 33 kriteri yerine getirmenin huzuru var.  Günler o kadar hızlı geçiyor ki, daha dün gibi geçen yıl burada Mavi Bayrağın törenini yapmıştık.  Bu yıl da aldığımız Mavi Bayrakla güven tazelerken ümit ediyorum ki bu pandemi sürecini ülke olarak atlatırız ve sağlıklı günlerde buluşuruz. Biz belediye olarak virüse karşı plajımızda önlemler alacağız. Duş, soyunma kabini,  lavabo temizliği ve çevre temizliği gibi konularda belediye olarak üzerimize düşeni yerine getirerek vatandaşlara sağlıklı bir ortam sunacağız” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Karataş, Başkan Arslan’a Mavi Bayrak sertifikasını takdim etti ve Mavi Bayrak göndere çekildi.
Kepez’de bulunan Kepez Belediyesi Halk Plajı’nda ‘Mavi Bayrak’ töreni, Başkan Birol Arslan’ın katılımı ile gerçekleşti. Beşinci kez Mavi Bayrak alan Kepez Halk Plajı’nda bu sene koronavirüs salgınına karşı sosyal mesafe tedbirleri de alındı.

Kepez Belediyesi Halk Plajı, bu sene beşinci kez ‘Mavi Bayrak’ ödülünü aldı. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından kriterlerin tamamlanması sonrasında verilen ‘Mavi Bayrak’ sertifikası, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’a takdim edildi.
Düzenlenen törende konuşan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Kuzey İlleri Koordinatörü Doğan Karataş, “Kepez Halk Plajına beşinci yılının bayrağını vereceğiz. Mavi Bayrak’ta asıl önemli olan şey devamlılıktır. Bayrağı almak aslında kolaydır, onu korumak zordur. Bunu başarmanın nişanesi olarak hem bayrağımızı asacağız hem de beşinci yılı kutlamış olacağız. Şimdiden 2020 yılının Mavi Bayrak sezonunun hayırlı olmasını diliyorum. Küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum; biliyorsunuz 2020 yılı hem ülkemiz hem dünya açısından birçok olumsuzlukla başladı ve devam ediyor. 11 Mart’ta Türkiye’de ilk vaka açıklandığından beri çok şey değişti. Ama şuna eminim; ülkemiz salgınla mücadele konusunda dünyaya örnek olmuştur. Biz Mavi Bayraklı plajlar olarak bu dönemde daha önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.
“33 KRİTERİ YERİNE GETİRMENİN HUZURU VAR”
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, yaptığı konuşmada, “Mavi Bayrağın Kepez Plajında ikinci kez dalgalandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bir çevre ödülü olan Mavi Bayrak sayısında Yunanistan ve İspanya’dan sonra üçüncü olan ülke Türkiye.  Bu yıl da Kepez Halk Plajında Mavi Bayrağımız dalgalandırırken bürokratlarımıza teşekkür ediyorum.  Mavi Bayrak, dünyada 33 kriterlerden oluşuyor. Su temizliği, çevre temizliği,  sağlık gibi 33 kriterden oluşan bir yarışma. Kepez Belediyesi olarak bu 33 kriteri yerine getirmenin huzuru var.  Günler o kadar hızlı geçiyor ki, daha dün gibi geçen yıl burada Mavi Bayrağın törenini yapmıştık.  Bu yıl da aldığımız Mavi Bayrakla güven tazelerken ümit ediyorum ki bu pandemi sürecini ülke olarak atlatırız ve sağlıklı günlerde buluşuruz. Biz belediye olarak virüse karşı plajımızda önlemler alacağız. Duş, soyunma kabini,  lavabo temizliği ve çevre temizliği gibi konularda belediye olarak üzerimize düşeni yerine getirerek vatandaşlara sağlıklı bir ortam sunacağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Karataş, Başkan Arslan’a Mavi Bayrak sertifikasını takdim etti ve Mavi Bayrak göndere çekildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.