Kepez Belediye Başkan Aday Adayı Muammer Barışkan’ın Çelişkili Yolculuğu

Siyaset 17.01.2024 - 12:25, Güncelleme: 17.01.2024 - 12:25
 

Kepez Belediye Başkan Aday Adayı Muammer Barışkan’ın Çelişkili Yolculuğu

“Katılımcı, şeffaf, uzlaşmacı” sloganıyla Kepez Belediye Başkan Aday adaylığını açıklayan Muammer Barışkan’ın aday olduğu Kepez Belediyesini dava ettiği ortaya çıktı.
Kepez Belediyesinin kiracı olan Muammer Barışkan işletmesini yaptığı Harmanyeri Restoranda imar mevzuatına aykırı eklentiler ve değişiklikler yapıyor. Kepez Belediyesi encümenleri yapılan bu eklenti ve değişiklerin düzeltilmesi için 2021 yılında idari para cezası keserek Yapı Tatil Zaptı tutuyor. Fakat Barışkan seçim sloganı olarak kullandığı ve iddia ettiği “uzlaşmacı” kimliğinin tam tersini yaparak bu kararı görmezden geliyor. Encümen aradan geçen altı ayın sonunda Barışkan’ın herhangi karara uymaması sebebiyle yeni bir karar alarak idari para cezası kesiyor ve ilgili bölümlerin yıkılması yönünde karar veriyor. Fakat Barışkan bu kararı da hiçe sayıyor encümenin kararını idare mahkemesine taşıyor fakat mahkeme itirazı reddiyor ve encümenin verdiği “düzeltme ve yıkım” kararını yerinde buluyor. Barışkan zaman kazanmak bu sefer de idare mahkemesinin kararını istinaf mahkemesine taşıyarak aday olduğu Kepez Belediyesini bir kez daha dava ediyor.  Bir önceki dönemin son günlerinde “kıyak geçilerek” kira sözleşmesi 10 yıl olarak uzatılan Barışkan’ın denize sıfır Harmanyeri Restoran’a bir daire parası kira vermesi ise Kepez’de ki esnaflar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Barışkan’ın seçim sloganı olarak “katılımcı, şeffaf, uzlaşmacı” ilkeleri gereği yaşanan bu süreçler ve belediyeye ne kadar kira ödediği konusunda bir açıklama yapması bekleniyor. 
“Katılımcı, şeffaf, uzlaşmacı” sloganıyla Kepez Belediye Başkan Aday adaylığını açıklayan Muammer Barışkan’ın aday olduğu Kepez Belediyesini dava ettiği ortaya çıktı.

Kepez Belediyesinin kiracı olan Muammer Barışkan işletmesini yaptığı Harmanyeri Restoranda imar mevzuatına aykırı eklentiler ve değişiklikler yapıyor. Kepez Belediyesi encümenleri yapılan bu eklenti ve değişiklerin düzeltilmesi için 2021 yılında idari para cezası keserek Yapı Tatil Zaptı tutuyor. Fakat Barışkan seçim sloganı olarak kullandığı ve iddia ettiği “uzlaşmacı” kimliğinin tam tersini yaparak bu kararı görmezden geliyor.

Encümen aradan geçen altı ayın sonunda Barışkan’ın herhangi karara uymaması sebebiyle yeni bir karar alarak idari para cezası kesiyor ve ilgili bölümlerin yıkılması yönünde karar veriyor. Fakat Barışkan bu kararı da hiçe sayıyor encümenin kararını idare mahkemesine taşıyor fakat mahkeme itirazı reddiyor ve encümenin verdiği “düzeltme ve yıkım” kararını yerinde buluyor.

Barışkan zaman kazanmak bu sefer de idare mahkemesinin kararını istinaf mahkemesine taşıyarak aday olduğu Kepez Belediyesini bir kez daha dava ediyor. 

Bir önceki dönemin son günlerinde “kıyak geçilerek” kira sözleşmesi 10 yıl olarak uzatılan Barışkan’ın denize sıfır Harmanyeri Restoran’a bir daire parası kira vermesi ise Kepez’de ki esnaflar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Barışkan’ın seçim sloganı olarak “katılımcı, şeffaf, uzlaşmacı” ilkeleri gereği yaşanan bu süreçler ve belediyeye ne kadar kira ödediği konusunda bir açıklama yapması bekleniyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.