İYİ Parti-CHP krizi Çanakkale’ye Uzandı; Ahmet Uslu İkili mi Oynadı?

Siyaset 05.01.2024 - 12:18, Güncelleme: 05.01.2024 - 12:18
 

İYİ Parti-CHP krizi Çanakkale’ye Uzandı; Ahmet Uslu İkili mi Oynadı?

Millet İttifakı’nın eski ortakları CHP ve İYİ Parti arsında yaşanan gerilim krize dönüştü. Krizin kaynağı Çanakkale’ye uzandı.
Millet İttifakı’nın eski ortakları CHP ve İYİ Parti arsında yaşanan gerilim krize dönüştü. Krizin kaynağı Çanakkale’ye uzandı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu ve Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Ahmet Uslu'nun iddialarına yanıt veren İbrahim Özkan, Uslu ile WhatsApp konuşmasını paylalarak, Muharrem Erkek ile görüşme talebinin Uslu’dan geldiğini belirtti. Kriz sonrasında İYİ Parti lideri Merak Akşener, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Bu, bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım" dedi. Gazete Duvar’ın haberine göre; İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun yaptığı basın açıklamasında, İYİ Parti’den istifa eden İBB meclis yelerinden birinin, başka bir ildeki meclis üyesini arayarak istifa etmesini ve kendisini CHP'li bir yöneticiyle görüştüreceğini söylediğini iddia etmesi tartışmalara neden oldu. Zorlu’nun bu açıklamasının ardından, Çanakkale Belediyesi’nin İYİ Partili Meclis Üyesi Ahmet Uslu da sosyal medyadan bir paylaşım yaparak, İbrahim Özkan’ın kendisini arayarak toplu istifaya davet ettiğini ve CHP’li üst düzey yöneticiyle görüşme ayarlayacağını söylediğini iddia etti. Uslu açıklamasında, “Sayın Zorlu, nezaketen tarafların adını zikretmese de İbrahim Özkan’ın arayarak toplu istifaya davet ettiği Çanakkale Meclis üyesi ve Çanakkale İl Yönetim Kurulu Üyesi benim. Başka kişilerin aranıp aranmadığı konusunda bilgim yoktur. Kendisi bunu kabul etmem halinde CHP’li üst düzey bir yetkiliyle görüşme ayarlayacağını iletmiştir. Konu tarafımda derhal gerekli organlarımızla paylaşılmıştır” dedi. USLU, MUHARREM ERKEKLE GÖRÜŞMEK İSTEDİ İYİ Parti’den istifa eden İBB Meclis Üyesi İbrahim Özkan ise, Uslu’nun paylaşımını alıntılayarak iddiaları yalanladı. iddialarını paylaştığı Whatsapp görüntüsüyle yalanladı. Whatsapp konuşmasını paylaşan Özkan, Zorlu'yu da etiketleyerek, “İlgili meclis üyesinin dün akşam bana attığı mesajı kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum. Muharrem Erkek beyle görüşme talebi kendisinden gelmiştir” ifadelerini kullandı. ÇANAKKALE YEREL SEÇİMİ NASIL ETKİLEYECEK? Krizde ismi geçen Erkek, CHP Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı, Uslu ise tekrar İYİ Parti’den belediye meclis üyesi. Önümüzdeki yerel seçimlerde Uslu’nun tekrar aday olup olmayacağı bilinmiyor. Şimdiye kadar bu konuda bir açıklama yapmayan Uslu’nun bundan sonra nasıl bir siyasi çizgi izleyeceği merak ediliyor. AKŞENER AÇIKLAMA YAPTI   Yazışmalar, itiraflar ve paylaşımlar Türkiye gündemine bomba gibi düşerken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de konuyla ilgili açıklama yaptı. . Partisinin Uşak İl Başkanlığı'nı ziyaretinde konuşan Akşener, İYİ Parti'den istifa eden İBB Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın CHP ile yürüttüğü görüşmelere işaret ederek eleştirilerde bulundu.
Millet İttifakı’nın eski ortakları CHP ve İYİ Parti arsında yaşanan gerilim krize dönüştü. Krizin kaynağı Çanakkale’ye uzandı.

Millet İttifakı’nın eski ortakları CHP ve İYİ Parti arsında yaşanan gerilim krize dönüştü. Krizin kaynağı Çanakkale’ye uzandı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu ve Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Ahmet Uslu'nun iddialarına yanıt veren İbrahim Özkan, Uslu ile WhatsApp konuşmasını paylalarak, Muharrem Erkek ile görüşme talebinin Uslu’dan geldiğini belirtti. Kriz sonrasında İYİ Parti lideri Merak Akşener, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Bu, bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım" dedi.

Gazete Duvar’ın haberine göre; İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun yaptığı basın açıklamasında, İYİ Parti’den istifa eden İBB meclis yelerinden birinin, başka bir ildeki meclis üyesini arayarak istifa etmesini ve kendisini CHP'li bir yöneticiyle görüştüreceğini söylediğini iddia etmesi tartışmalara neden oldu.

Zorlu’nun bu açıklamasının ardından, Çanakkale Belediyesi’nin İYİ Partili Meclis Üyesi Ahmet Uslu da sosyal medyadan bir paylaşım yaparak, İbrahim Özkan’ın kendisini arayarak toplu istifaya davet ettiğini ve CHP’li üst düzey yöneticiyle görüşme ayarlayacağını söylediğini iddia etti.

Uslu açıklamasında, “Sayın Zorlu, nezaketen tarafların adını zikretmese de İbrahim Özkan’ın arayarak toplu istifaya davet ettiği Çanakkale Meclis üyesi ve Çanakkale İl Yönetim Kurulu Üyesi benim. Başka kişilerin aranıp aranmadığı konusunda bilgim yoktur. Kendisi bunu kabul etmem halinde CHP’li üst düzey bir yetkiliyle görüşme ayarlayacağını iletmiştir. Konu tarafımda derhal gerekli organlarımızla paylaşılmıştır” dedi.

USLU, MUHARREM ERKEKLE GÖRÜŞMEK İSTEDİ

İYİ Parti’den istifa eden İBB Meclis Üyesi İbrahim Özkan ise, Uslu’nun paylaşımını alıntılayarak iddiaları yalanladı. iddialarını paylaştığı Whatsapp görüntüsüyle yalanladı.

Whatsapp konuşmasını paylaşan Özkan, Zorlu'yu da etiketleyerek, “İlgili meclis üyesinin dün akşam bana attığı mesajı kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum. Muharrem Erkek beyle görüşme talebi kendisinden gelmiştir” ifadelerini kullandı.

ÇANAKKALE YEREL SEÇİMİ NASIL ETKİLEYECEK?

Krizde ismi geçen Erkek, CHP Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı, Uslu ise tekrar İYİ Parti’den belediye meclis üyesi. Önümüzdeki yerel seçimlerde Uslu’nun tekrar aday olup olmayacağı bilinmiyor. Şimdiye kadar bu konuda bir açıklama yapmayan Uslu’nun bundan sonra nasıl bir siyasi çizgi izleyeceği merak ediliyor.

AKŞENER AÇIKLAMA YAPTI  

Yazışmalar, itiraflar ve paylaşımlar Türkiye gündemine bomba gibi düşerken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de konuyla ilgili açıklama yaptı. . Partisinin Uşak İl Başkanlığı'nı ziyaretinde konuşan Akşener, İYİ Parti'den istifa eden İBB Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın CHP ile yürüttüğü görüşmelere işaret ederek eleştirilerde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.