İYİ PARTİ ÇANAKKALE ADAYIMIZ SEN OL DEDİ!

Siyaset 02.01.2019 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

İYİ PARTİ ÇANAKKALE ADAYIMIZ SEN OL DEDİ!

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, İYİ Parti’nin kendisine Çanakkale Belediye Başkan adayları olması için teklifte bulunduğunu söyledi.
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, İYİ Parti’nin kendisine Çanakkale Belediye Başkan adayları olması için teklifte bulunduğunu söyledi. CHP’den Çanakkale Belediye Başkan Aday Adaylığını koyan ancak ön seçim sonuçlarının ardından, adayın belirlenmesiyle Kepez Belediye Başkanlığı görevine devam eden Ömer Faruk Mutan düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Mutan’ın toplantıdaki açıklamalarında en dikkat çeken konu ise kendisine İYİ Parti’den gelen adaylık teklifine ilişkin sözleri oldu. Konuyu Çanakkale kamuoyunun bilmesini istediğini ifade eden Mutan; “ İYİ Parti şahsıma dönük merkez ilçe belediyesi ile ilgili adaylık teklifi etti. Nezaket sınırları içinde beni onore ettiklerini, tavanda işbirliği yapmakta olduğumuzu ama benim omurgama, siyasetteki tutum ve davranışıma uygun olmayacağı noktasından hareketle reddedici olduk diyelim. Ama onore de edildik, onun da altını çizeyim. Bu süreci tabi sizler hissetmediniz. Kendilerinden de bu açıklama için bir izin almadım. Ama siyasette iki kişinin bildiği sır değildir. Bilin diye söylüyorum” dedi. Mutan basın mensuplarının teklifin yerel yada gene merkez nezdinde mi yapıldığına ilişkin soruya, “Genel merkez nezdinde teklif edildi” cevabını verdi. Teklifi neden reddettiği sorusu için de; “Kendime saygımdan dolayı" dedi. Mutan şöyle devam etti; "Ben çünkü bu süreçle ilgili bir yarışa girdim, çok adil olmasa da. Bu yarışta da yenik çıktık. Eğriye eğri, doğruya doğru. Ama her son bir başlangıçtır. Siyaseten ben daha ikinci perdeyi açıyorum. Daha üçe bile gitmiyoruz. Evet, ben 2 Aralık’ta ki bugün 2 Ocak siyasette ikinci perdeyi açıyorum. Bakmayın, benim aldığım oy da az bir oy değil. Ben oyu tek başıma aldım. Diğerleri karışıktı yani, gruplar… Ömer Faruk Mutan kemiksiz bu kadar aldı. Elimde süte çalacak maya var, yoğurt var. Bundan sonraki süreç, yoğurdu çoğaltma süreci olacak” dedi. Mutan İYİ Parti’nin teklifinin geçen hafta başında olduğunu söyledi.
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, İYİ Parti’nin kendisine Çanakkale Belediye Başkan adayları olması için teklifte bulunduğunu söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, İYİ Parti’nin kendisine Çanakkale Belediye Başkan adayları olması için teklifte bulunduğunu söyledi.
CHP’den Çanakkale Belediye Başkan Aday Adaylığını koyan ancak ön seçim sonuçlarının ardından, adayın belirlenmesiyle Kepez Belediye Başkanlığı görevine devam eden Ömer Faruk Mutan düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Mutan’ın toplantıdaki açıklamalarında en dikkat çeken konu ise kendisine İYİ Parti’den gelen adaylık teklifine ilişkin sözleri oldu.
Konuyu Çanakkale kamuoyunun bilmesini istediğini ifade eden Mutan; “ İYİ Parti şahsıma dönük merkez ilçe belediyesi ile ilgili adaylık teklifi etti. Nezaket sınırları içinde beni onore ettiklerini, tavanda işbirliği yapmakta olduğumuzu ama benim omurgama, siyasetteki tutum ve davranışıma uygun olmayacağı noktasından hareketle reddedici olduk diyelim. Ama onore de edildik, onun da altını çizeyim. Bu süreci tabi sizler hissetmediniz. Kendilerinden de bu açıklama için bir izin almadım. Ama siyasette iki kişinin bildiği sır değildir. Bilin diye söylüyorum” dedi.
Mutan basın mensuplarının teklifin yerel yada gene merkez nezdinde mi yapıldığına ilişkin soruya, “Genel merkez nezdinde teklif edildi” cevabını verdi. Teklifi neden reddettiği sorusu için de; “Kendime saygımdan dolayı" dedi.
Mutan şöyle devam etti; "Ben çünkü bu süreçle ilgili bir yarışa girdim, çok adil olmasa da. Bu yarışta da yenik çıktık. Eğriye eğri, doğruya doğru. Ama her son bir başlangıçtır. Siyaseten ben daha ikinci perdeyi açıyorum. Daha üçe bile gitmiyoruz. Evet, ben 2 Aralık’ta ki bugün 2 Ocak siyasette ikinci perdeyi açıyorum. Bakmayın, benim aldığım oy da az bir oy değil. Ben oyu tek başıma aldım. Diğerleri karışıktı yani, gruplar… Ömer Faruk Mutan kemiksiz bu kadar aldı. Elimde süte çalacak maya var, yoğurt var. Bundan sonraki süreç, yoğurdu çoğaltma süreci olacak” dedi.
Mutan İYİ Parti’nin teklifinin geçen hafta başında olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.