Berberler Artık Pazar Günü Tatil Yapacak

Ekonomi 19.10.2017 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Berberler Artık Pazar Günü Tatil Yapacak

Çanakkaleʹde bulunan 156 berber dükkânından 144 berber dükkânının oyuyla pazar günleri bundan sonra kapalı olacak. Kadın kuaförleri ise kararın tekrar gözden geçirilerek hafta içi bir günün daha uygun olacağı konusunda valilik tarafından karar verildi.
Çanakkale Berberler ve Kuaförler Esnaflar Odası Başkanı Ayhan Engin, oda olarak çok sayıda berber ve kuaförlerden oluşan üyelerinin olduğunu ve ortak karar alınarak bütün berber ve kuaförlerin istekleri üzerine haftada bir gün tatil olması için istekte bulunduklarını söyledi . Engin gelinen süreci şöyle açıkladı: “Onların istekleri doğrultusunda pazar günü berber ve kuaförlerin tamamının kapanması hakkında oy birliği ile karar aldık. Sadece 156 berberin 144’ü pazar günü kapansın isteğinde bulundu ve bundan sonra 22 Ekim Pazar günü de dahil kapalı olacak. Yıllardır oda başkanından istenen birkaç tane konu var. Bunların en önemlisi de haftada bir gün tatil yapma konusuydu. Yaklaşık 20 yıldır haftada bir gün tatil olsun isteği yetkililer başta olmak üzere oda başkanı olarak söyleniyor. Ben oda başkanı olarak 3 buçuk yıldır görevyapıyorum.Yaptığım başkanlık boyunca üyelerimize anketler yapıp ne istediklerini öğrendik. Üyelerimiz de haftada bir gün tatil olması konusunda isteklerde bulundu. Göreve geldiğim günden bugüne kadar bu konu üzerinde çok hassasiyetle durdum ve 29 Ocak 2015 yılında çıkan 6 bin 585 sayılı arcente ticaretinin düzenlenmesi ile ilgili yasanın 13’üncü maddesinde bu isteğe cevap verecek bir fırsat oluştu. Bu madde yetkili idarenin görüşü alınarak valiliğin kararıyla pazar günü tatil olması konusunda yasal olarak karar verilmiştir. Kadın kuaförlerimizle anlaşmakta küçük bir sorun yaşadık pazar günü kapalı kalması konusunda bir sorun yaşıyoruz.Kendimizi ifade edemediğimizi düşünüyoruz ama yakın zamanda kadın kuaförlerimizle de bu durumu konuşacağız. Belediyelerin isteniyorsa olmalı görüşünü alarak vali tarafından pazar günün hafta tatili olarak onayladı. Kadın kuaförleriyle ilgili bir ise tekrar değerlendirileceğini,hafta içi daha uygun olabileceğini kendi aranızda tekrar değerlendirip bize bu şekilde gelinmesi gerektiğini yönünde valimizde onay çıktı. Bizde berberlerimize alınan kararları tebliğ ettik. Biz meslektaşlar olarak aynı duyguları paylaşıyoruz. Bu kararı uygun bulmayanlar haftanın yedi günü sabah sekizden akşam 10’a kadar çalışıyorlar. Olabilir bir şey olamadığını kendi kafalarında da çözeceklerdir. Berber ve kadın kuaförleri çalıştıkları için sosyal hayata dahilolamıyorlar. Bundan sonra alınan karar ile pazar günü bütün berber dükkânları kapalı olacak. Kadın kuaförleri için ise gerekli düzenleme zamanla çözülecek” dedi.
Çanakkaleʹde bulunan 156 berber dükkânından 144 berber dükkânının oyuyla pazar günleri bundan sonra kapalı olacak. Kadın kuaförleri ise kararın tekrar gözden geçirilerek hafta içi bir günün daha uygun olacağı konusunda valilik tarafından karar verildi.

Çanakkale Berberler ve Kuaförler Esnaflar Odası Başkanı Ayhan Engin, oda olarak çok sayıda berber ve kuaförlerden oluşan üyelerinin olduğunu ve ortak karar alınarak bütün berber ve kuaförlerin istekleri üzerine haftada bir gün tatil olması için istekte bulunduklarını söyledi .
Engin gelinen süreci şöyle açıkladı: “Onların istekleri doğrultusunda pazar günü berber ve kuaförlerin tamamının kapanması hakkında oy birliği ile karar aldık. Sadece 156 berberin 144’ü pazar günü kapansın isteğinde bulundu ve bundan sonra 22 Ekim Pazar günü de dahil kapalı olacak. Yıllardır oda başkanından istenen birkaç tane konu var. Bunların en önemlisi de haftada bir gün tatil yapma konusuydu. Yaklaşık 20 yıldır haftada bir gün tatil olsun isteği yetkililer başta olmak üzere oda başkanı olarak söyleniyor. Ben oda başkanı olarak 3 buçuk yıldır görevyapıyorum.Yaptığım başkanlık boyunca üyelerimize anketler yapıp ne istediklerini öğrendik. Üyelerimiz de haftada bir gün tatil olması konusunda isteklerde bulundu. Göreve geldiğim günden bugüne kadar bu konu üzerinde çok hassasiyetle durdum ve 29 Ocak 2015 yılında çıkan 6 bin 585 sayılı arcente ticaretinin düzenlenmesi ile ilgili yasanın 13’üncü maddesinde bu isteğe cevap verecek bir fırsat oluştu. Bu madde yetkili idarenin görüşü alınarak valiliğin kararıyla pazar günü tatil olması konusunda yasal olarak karar verilmiştir. Kadın kuaförlerimizle anlaşmakta küçük bir sorun yaşadık pazar günü kapalı kalması konusunda bir sorun yaşıyoruz.Kendimizi ifade edemediğimizi düşünüyoruz ama yakın zamanda kadın kuaförlerimizle de bu durumu konuşacağız. Belediyelerin isteniyorsa olmalı görüşünü alarak vali tarafından pazar günün hafta tatili olarak onayladı. Kadın kuaförleriyle ilgili bir ise tekrar değerlendirileceğini,hafta içi daha uygun olabileceğini kendi aranızda tekrar değerlendirip bize bu şekilde gelinmesi gerektiğini yönünde valimizde onay çıktı. Bizde berberlerimize alınan kararları tebliğ ettik. Biz meslektaşlar olarak aynı duyguları paylaşıyoruz. Bu kararı uygun bulmayanlar haftanın yedi günü sabah sekizden akşam 10’a kadar çalışıyorlar. Olabilir bir şey olamadığını kendi kafalarında da çözeceklerdir. Berber ve kadın kuaförleri çalıştıkları için sosyal hayata dahilolamıyorlar. Bundan sonra alınan karar ile pazar günü bütün berber dükkânları kapalı olacak. Kadın kuaförleri için ise gerekli düzenleme zamanla çözülecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.