ÇOMÜ Organ Nakli Yaptı; 1 Yıl Sonra Sağlığına Kavuştu

Güncel 08.05.2017 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

ÇOMÜ Organ Nakli Yaptı; 1 Yıl Sonra Sağlığına Kavuştu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, en zor alanlardan biri olan organ naklinde de önemli başarılara imza atıyor. Başarılı operasyonlardan biri de Reşat Ükünçʹa (35) yapılmıştı. Bir yıl önce yapılan böbrek nakli ile Ükünç eski sağlığına kavuştu.
Çanakkale’nin Bayramiç İlçesinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Reşat Ükünç, 1 yıl önce böbrek yetmezliğine yakalandı. 1 yıl boyunca devlet ile özel hastanelerin yanı sıra üniversite hastanelerinin kapısını çalan Reşat Ükünç bir türlü sonuç alamadı. 3 aydır diyalize giren Reşat Ükünç, 1 yıl önce ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinde organ nakil ünitesine organ nakli için başvurdu. 27 Nisan Cuma günü Reşat Ükünç’e üniversite hastanesinden böbrek nakli için haber geldi. Hastaneye yatan Reşat Ükünç, aynı gün içinde ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 62 yaşındaki Faik Çolak’tan alınan sol böbrek ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ nakil ekibi tarafından başarılı bir ameliyata ile nakledildi. Ameliyatın ardından Reşat Ükünç, eski sağlığına kavuştu.   ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cabir Alan, Reşat Ükünç’ün 3 ay böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girdiğini söyledi. Reşat Ükünç’ün 1 yıl önce ÇOMÜ Organ Nakil Merkezine başvurduğunu belirten Cabir Alan sözlerine şöyle devam etti: “27 Nisan günü 62 yaşındaki bir erkek hastamızın beyin ölümü gerçekleşmesi sonrası yakınları büyük bir özveri bulunarak organlarını diğer hastalar faydalansın diye bağışladı. Bu bağışlanan organlardan bir tanesi de bizim merkezimizde kaldı. Sağlık Bakanlığından bildirilen veriler doğrultusunda 5 hastamızı çağırdık. Doku tiplemesi yapıldıktan sonra en uygun olarak Reşat Bey saptandı. Ve o gün 3 saat süren bir operasyon sonrasında organ bağışlanan hastamızın böbreği Reşat Bey’e takıldı. Ameliyatının 4’ncü günü idrar çıkışı 2 litrenin üzerinde. Her şey yolunda gidiyor”   Organ nakli ile eski sağlığına kavuşan Reşat Ükünç, eski hayatına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Ükünç, "Diyalize gittiğimde karabulutlu bir savaşa girmiş durumdaydım. Ben savaşa girdim. Topum cephanem, her şeyim yoktu. Başta Sayın Cabir, Ahmet, Serkan ve Betül hocam beni bu savaştan çekip kurtardılar. Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyorum. Dışarıdaki görmüş olduğunuz güneşi içime tekrar doğdurdular. Bunun ötesini anlatamam. Ancak yaşamak gerekiyor. Su içmek yeni bir hayat bence. Çok iyi bir duygu. Su içmek gibi tatlı güzel bir şey yok.”    
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, en zor alanlardan biri olan organ naklinde de önemli başarılara imza atıyor. Başarılı operasyonlardan biri de Reşat Ükünçʹa (35) yapılmıştı. Bir yıl önce yapılan böbrek nakli ile Ükünç eski sağlığına kavuştu.

Çanakkale’nin Bayramiç İlçesinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Reşat Ükünç, 1 yıl önce böbrek yetmezliğine yakalandı. 1 yıl boyunca devlet ile özel hastanelerin yanı sıra üniversite hastanelerinin kapısını çalan Reşat Ükünç bir türlü sonuç alamadı. 3 aydır diyalize giren Reşat Ükünç, 1 yıl önce ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinde organ nakil ünitesine organ nakli için başvurdu.

27 Nisan Cuma günü Reşat Ükünç’e üniversite hastanesinden böbrek nakli için haber geldi. Hastaneye yatan Reşat Ükünç, aynı gün içinde ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 62 yaşındaki Faik Çolak’tan alınan sol böbrek ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ nakil ekibi tarafından başarılı bir ameliyata ile nakledildi. Ameliyatın ardından Reşat Ükünç, eski sağlığına kavuştu.

 

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cabir Alan, Reşat Ükünç’ün 3 ay böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girdiğini söyledi. Reşat Ükünç’ün 1 yıl önce ÇOMÜ Organ Nakil Merkezine başvurduğunu belirten Cabir Alan sözlerine şöyle devam etti: “27 Nisan günü 62 yaşındaki bir erkek hastamızın beyin ölümü gerçekleşmesi sonrası yakınları büyük bir özveri bulunarak organlarını diğer hastalar faydalansın diye bağışladı. Bu bağışlanan organlardan bir tanesi de bizim merkezimizde kaldı. Sağlık Bakanlığından bildirilen veriler doğrultusunda 5 hastamızı çağırdık. Doku tiplemesi yapıldıktan sonra en uygun olarak Reşat Bey saptandı. Ve o gün 3 saat süren bir operasyon sonrasında organ bağışlanan hastamızın böbreği Reşat Bey’e takıldı. Ameliyatının 4’ncü günü idrar çıkışı 2 litrenin üzerinde. Her şey yolunda gidiyor”

 

Organ nakli ile eski sağlığına kavuşan Reşat Ükünç, eski hayatına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Ükünç, "Diyalize gittiğimde karabulutlu bir savaşa girmiş durumdaydım. Ben savaşa girdim. Topum cephanem, her şeyim yoktu. Başta Sayın Cabir, Ahmet, Serkan ve Betül hocam beni bu savaştan çekip kurtardılar. Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyorum. Dışarıdaki görmüş olduğunuz güneşi içime tekrar doğdurdular. Bunun ötesini anlatamam. Ancak yaşamak gerekiyor. Su içmek yeni bir hayat bence. Çok iyi bir duygu. Su içmek gibi tatlı güzel bir şey yok.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.