Ünlü Yazar Mavisel Yener Doğa Okulları´nda

Güncel 07.12.2016 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Ünlü Yazar Mavisel Yener Doğa Okulları´nda

Doğa Okulları Çanakkale Kampüsü´nde düzenlenen imza günü için Çanakkale´ye gelen çocuk edebiyatının önemli yazarlarından Mavisel Yener ´e öğrenciler büyük ilgi gösterdi.
İmza Gününe Okul Müdürü Hıdır Kılıç, Doğa Ortaokulu Müdür Yardımcısı Sibel Yürük, Doğa İlkokulu Müdür Yardımcısı Burcu Köse, sınıf öğretmenleri ve yüzlerce öğrenci katıldı. Kitaplarını imzalayarak öğrencilere kendi hayat hikayesinden örnekler vererek, onlara okumanın hayatımıza kattığı tatların ne kadar güzel olduğunu ifade eden ünlü yazar, okumanın ve yazmanın iç içe olduğunu, iyi bir yazar olmak için iyi bir okuyucu olmak gerektiğini vurguladı. Okulun konferans salonunda gerçekleşen imza gününde öğrenciler tarafından adeta soru yağmuruna tutulan Mavisel Yener, Çanakkale Doğa Okulları öğrencilerinin gösterdiği ilgi karşısında duygulu anlar yaşadı. Mavisel Yener kimdir? Mavisel Yener, 1962’de Ankara’da doğdu. 1984’te Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. Çocuklar ve gençler için roman, şiir, öykü, masal, radyo oyunu ve tiyatro oyunu türlerinde 67 yapıtı bulunan Yener, uzun yıllardır Cumhuriyet gazetesinin haftalık kitap ekinde inceleme ve eleştiri yazıları yazmaktadır. TRT-İzmir radyosunda, Yüreğimizdeki Sesler ve Kitap Kurdu adında iki radyo programı hazırlayıp sunan Yener’in pek çok öyküsü, masalı ve şiiri ilköğretim ders kitaplarında yer almaktadır. Başta İzmir olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında çocuklar için çeşitli edebiyat atölyeleri gerçekleştiren Mavisel Yener aynı zamanda çocuk ve gençlik edebiyatı alanında yazılmış pek çok eser için de editörlük yapmaktadır. Kaleme aldığı kitapların bazıları yabancı dillere de çevrilen yazar bu vesileyle dünya çocuklarına seslenme fırsatı yakalamıştır. Sayısız ödüle değer görülen Mavisel Yener Türk çocuk ve gençlik edebiyatının en üretken yazarlarından biri olarak tanınmaktadır
Doğa Okulları Çanakkale Kampüsü´nde düzenlenen imza günü için Çanakkale´ye gelen çocuk edebiyatının önemli yazarlarından Mavisel Yener ´e öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

İmza Gününe Okul Müdürü Hıdır Kılıç, Doğa Ortaokulu Müdür Yardımcısı Sibel Yürük, Doğa İlkokulu Müdür Yardımcısı Burcu Köse, sınıf öğretmenleri ve yüzlerce öğrenci katıldı. Kitaplarını imzalayarak öğrencilere kendi hayat hikayesinden örnekler vererek, onlara okumanın hayatımıza kattığı tatların ne kadar güzel olduğunu ifade eden ünlü yazar, okumanın ve yazmanın iç içe olduğunu, iyi bir yazar olmak için iyi bir okuyucu olmak gerektiğini vurguladı. Okulun konferans salonunda gerçekleşen imza gününde öğrenciler tarafından adeta soru yağmuruna tutulan Mavisel Yener, Çanakkale Doğa Okulları öğrencilerinin gösterdiği ilgi karşısında duygulu anlar yaşadı.

Mavisel Yener kimdir?

Mavisel Yener, 1962’de Ankara’da doğdu. 1984’te Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. Çocuklar ve gençler için roman, şiir, öykü, masal, radyo oyunu ve tiyatro oyunu türlerinde 67 yapıtı bulunan Yener, uzun yıllardır Cumhuriyet gazetesinin haftalık kitap ekinde inceleme ve eleştiri yazıları yazmaktadır. TRT-İzmir radyosunda, Yüreğimizdeki Sesler ve Kitap Kurdu adında iki radyo programı hazırlayıp sunan Yener’in pek çok öyküsü, masalı ve şiiri ilköğretim ders kitaplarında yer almaktadır. Başta İzmir olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında çocuklar için çeşitli edebiyat atölyeleri gerçekleştiren Mavisel Yener aynı zamanda çocuk ve gençlik edebiyatı alanında yazılmış pek çok eser için de editörlük yapmaktadır. Kaleme aldığı kitapların bazıları yabancı dillere de çevrilen yazar bu vesileyle dünya çocuklarına seslenme fırsatı yakalamıştır. Sayısız ödüle değer görülen Mavisel Yener Türk çocuk ve gençlik edebiyatının en üretken yazarlarından biri olarak tanınmaktadır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.