Kitap Kafe Bir Günde 4 Yazar Ağırladı

Güncel 03.05.2016 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Kitap Kafe Bir Günde 4 Yazar Ağırladı

Genclik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen, Çan Sivil inisiyatif Derneği tarafından açılan ve açıldığı günden bu yana adeta bir ˮkültür ocağıˮ haline gelen Kitap Kafe 30 Nisan 2016 Cumartesi günü kitap severleri kelimenin tam anlamıyla kapısının önünden ayırmadı.
Faaliyete geçeli iki ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen bünyesinde şu ana kadar 10 yazarı ağırlayan ve okurlarıyla buluşturan Kitap Cafe aynı zamanda şair ve şiir tahlilleri, sinema gösterileri, ebru ve tezhip kursları, okuma saatleri, canlı müzik performansları ile her gününü dolu dolu geçirmek isteyen gençlere önemli bir alternatif sunmakta. Kitap Kafe İlk olarak bu yıl 100. Seneyi devriyesini kutladığımız, geçen yıl Çanakkale İl Genel Meclisi tarafından kardeş şehir protokolü imzalanan, unutulan değil, unutturulan zafer Kut'ül Amare (emmare) zaferine duyarsız kalmayarak bu zaferin tüm detaylarını bu milletin gençlerine aktarma gayesi ile konusunda uzman Tarihçi Yazar Nermin Taylan'ı konuk etti. Kafeyi dolduran kitap severler ve Tarih Meraklıları çok verimli geçen 2 saatlik söyleşinin ardından 1. Dünya Savaşını ve İngilizlerin Kut'ül Amare' de nasıl bir hezimete uğradıklarını, 13000 in üzerinde İngiliz askerinin nasıl esir alındığını, Osmanlı'nın bu zaferinin dünyada nasıl yankı bulduğunu ve zaferin mimarı komutan Halil Kut paşayı tanıma fırsatını yakaladılar. Tarihçi Yazar Nermin Taylan ile Kut'ül Amare söyleşisini müteakip Kitap Cafede 1 saatlik aranın ardından öykü yazarları ve kitap eleştirmenleri Merve Koçak Kurt ve aynı zamanda Çanlı olan Meral Afacan Bayrak hanımefendilerin yazarlık ve edebiyat alanındaki deneyimlerini aktardıkları söyleşi yapıldı. Özellikle kontrolsüz bir sosyal medya kullanımının bireylere ne tür zararlar verdiğinin altını çizen, iyi bir yazar olmanın aynı zamanda çok iyi bir okuyucu olmaktan geçtiğini anlatan yazarlar, gençlere ve katılımcılara Çan'dan da ulusal çapta kitapları yayınlanan, edebiyat eleştirilerine değer verilen Meral Afacan Bayrak gibi yetenekler çıkabileceğini en somut haliyle gösterdiler. Söyleşi sonrasında yazarlar Merve Koçak Kurt, Meral Afacan Bayrak  okurları ile sohbet ederek kitaplarını imzaladı. Kitap Kafe'de günün son bombası ise saat 18.00 da Rabia Chrıstıne Broadbeck oldu. Tasavvuf alanında son derece yetkin bir kişilik olan ve eserleri yüzbinler tarafından takip edilen Rabia Chrıstıne Broadbeck dünyaca ünlü bir balerinken nasıl Müslüman olduğunu, İslamın nasıl hoşgörülü bir din olduğunu, biz Türklerin ne kadar misafirperver bir millet olduğunu anlatırken aynı zamanda Çan gibi bir yerde böyle bir ortamın, böyle kitaplarla dolu olan bir mekanın olmasının çok büyük bir şans olduğunu, gençlerin bu anlamda olabildiğince bu imkanlardan istifade etmeleri gerektiğini özellikle belirtti. İyi bir Müslüman olmanın yaratılmış herşeyi sevmekten geçtiğini anımsatan Rabia Chrıstıne Broadbeck söyleşi sonrasında okurları ile sohbet ederek kitaplarını imzaladı.
Genclik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen, Çan Sivil inisiyatif Derneği tarafından açılan ve açıldığı günden bu yana adeta bir ˮkültür ocağıˮ haline gelen Kitap Kafe 30 Nisan 2016 Cumartesi günü kitap severleri kelimenin tam anlamıyla kapısının önünden ayırmadı.

Faaliyete geçeli iki ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen bünyesinde şu ana kadar 10 yazarı ağırlayan ve okurlarıyla buluşturan Kitap Cafe aynı zamanda şair ve şiir tahlilleri, sinema gösterileri, ebru ve tezhip kursları, okuma saatleri, canlı müzik performansları ile her gününü dolu dolu geçirmek isteyen gençlere önemli bir alternatif sunmakta.

Kitap Kafe İlk olarak bu yıl 100. Seneyi devriyesini kutladığımız, geçen yıl Çanakkale İl Genel Meclisi tarafından kardeş şehir protokolü imzalanan, unutulan değil, unutturulan zafer Kut'ül Amare (emmare) zaferine duyarsız kalmayarak bu zaferin tüm detaylarını bu milletin gençlerine aktarma gayesi ile konusunda uzman Tarihçi Yazar Nermin Taylan'ı konuk etti. Kafeyi dolduran kitap severler ve Tarih Meraklıları çok verimli geçen 2 saatlik söyleşinin ardından 1. Dünya Savaşını ve İngilizlerin Kut'ül Amare' de nasıl bir hezimete uğradıklarını, 13000 in üzerinde İngiliz askerinin nasıl esir alındığını, Osmanlı'nın bu zaferinin dünyada nasıl yankı bulduğunu ve zaferin mimarı komutan Halil Kut paşayı tanıma fırsatını yakaladılar.

Tarihçi Yazar Nermin Taylan ile Kut'ül Amare söyleşisini müteakip Kitap Cafede 1 saatlik aranın ardından öykü yazarları ve kitap eleştirmenleri Merve Koçak Kurt ve aynı zamanda Çanlı olan Meral Afacan Bayrak hanımefendilerin yazarlık ve edebiyat alanındaki deneyimlerini aktardıkları söyleşi yapıldı. Özellikle kontrolsüz bir sosyal medya kullanımının bireylere ne tür zararlar verdiğinin altını çizen, iyi bir yazar olmanın aynı zamanda çok iyi bir okuyucu olmaktan geçtiğini anlatan yazarlar, gençlere ve katılımcılara Çan'dan da ulusal çapta kitapları yayınlanan, edebiyat eleştirilerine değer verilen Meral Afacan Bayrak gibi yetenekler çıkabileceğini en somut haliyle gösterdiler. Söyleşi sonrasında yazarlar Merve Koçak Kurt, Meral Afacan Bayrak  okurları ile sohbet ederek kitaplarını imzaladı.

Kitap Kafe'de günün son bombası ise saat 18.00 da Rabia Chrıstıne Broadbeck oldu. Tasavvuf alanında son derece yetkin bir kişilik olan ve eserleri yüzbinler tarafından takip edilen Rabia Chrıstıne Broadbeck dünyaca ünlü bir balerinken nasıl Müslüman olduğunu, İslamın nasıl hoşgörülü bir din olduğunu, biz Türklerin ne kadar misafirperver bir millet olduğunu anlatırken aynı zamanda Çan gibi bir yerde böyle bir ortamın, böyle kitaplarla dolu olan bir mekanın olmasının çok büyük bir şans olduğunu, gençlerin bu anlamda olabildiğince bu imkanlardan istifade etmeleri gerektiğini özellikle belirtti. İyi bir Müslüman olmanın yaratılmış herşeyi sevmekten geçtiğini anımsatan Rabia Chrıstıne Broadbeck söyleşi sonrasında okurları ile sohbet ederek kitaplarını imzaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.