Gider’den Ankara Saldırasına İlişkin Açıklama

Güncel 18.02.2016 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Gider’den Ankara Saldırasına İlişkin Açıklama

AK Parti Çanakkale Ayhan Gider Ankara’da yaşanan terör saldırısı sonucu onlarca vatandaşın hayatını kaybetmesi ve yaralanması sonucu bir açıklama yaptı. Gider, saldırıların Sur’da, Cizre’de hendekler açarak bölge halkına zulmedenlere karşı ‘silah bırakın’ çağrılarına karşı gelmenin sonucu olduğunu belirterek şunları söyledi;
Malumunuz üzere Çarşamba günü akşamüzeri TBMM ve Genelkurmay Başkanlığı’nın yanı başında terörist bir saldırı gerçekleşmiş ve saldırıda ilk belirlemelere göre 28 yurttaşımız hayatını kaybetmiştir.  Yanı başımızda gerçekleşen bu hain saldırıdan kurtulmak yaşadığımız acıyı hafifletmediği gibi, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısı içimizde giderek büyükmektedir.  Bugün de Diyarbakır’da yola patlayıcı döşemek suretiyle bir saldırı daha gerçekleşmiş ve bu olayda da 6 askerimiz şehit düşmüştür.  Bu saldırılar; Suriye ve Irak’ta terör örgütü PKK ve PYD’nin ikinci bir Kandil oluşturma gayretine dur diyerek başlatılan mücadelenin ve Türkmendağı’na yapılan saldırılara sessiz kalmamanın bedelidir.  Bu saldırılar; terör örgütlerinin taşeronluğunda, Türkiye’nin ve nihayetinde Yüce Milletimiz’in akılları sıra terbiye edilme gayretinin neticesidir.  Bu saldırılar; Sur’da, Cizre’de hendekler açarak bölge halkına zulmedenlere karşı ‘silah bırakın’ çağrılarına karşı gelmenin sonucudur.  Bugün; tüm bu tehditlere karşı siyasi görüşleri ve tüm farklılıkları bir kenara atıp millet olarak tek vücut olmamız gereken gündür.  Bugün; Eşref Bitlis’in ölüm yıldönümünde Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına bombalı suikast girişimde bulunanlara karşı hep birlikte ses çıkarıp, bu memleketi bölmelerine müsaade etmeyeceğimizi ve devletimizin bekası için hep birlikte mücadele edeceğimizi haykırma günüdür. 944 yıldır Anadolu’yu yurt edinen milletimizi, Malazgirt’in 1000’inci yıldönümüne dek Anadolu’dan söküp atmak isteyenler hiç şüphesiz hüsrana uğrayacaklardır.  Çanakkale’de ufacık bir tepe için dahi günlerce, aylarca mücadele ederek binlerce şehit veren bir neslin evlatları, Anadolu’dan bir çakıl taşını dahi teslim etmez ve etmeyecektir. Bizler, zor günlerin insanlarıyız. Zoru görüp kaçacak, gücü görüp pes edecek bir korkaklığı çok şükür ki Allah bu millete vermedi.  Ben bu vesileyle Ankara’da hayatını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet, yaralılara şifa diliyor ve milletimizin birliğini ve beraberliğini göstereceğine dair inancımı yineliyorum.  Ayhan GİDER Ak Parti Çanakkale Milletvekili”
AK Parti Çanakkale Ayhan Gider Ankara’da yaşanan terör saldırısı sonucu onlarca vatandaşın hayatını kaybetmesi ve yaralanması sonucu bir açıklama yaptı. Gider, saldırıların Sur’da, Cizre’de hendekler açarak bölge halkına zulmedenlere karşı ‘silah bırakın’ çağrılarına karşı gelmenin sonucu olduğunu belirterek şunları söyledi;

Malumunuz üzere Çarşamba günü akşamüzeri TBMM ve Genelkurmay Başkanlığı’nın yanı başında terörist bir saldırı gerçekleşmiş ve saldırıda ilk belirlemelere göre 28 yurttaşımız hayatını kaybetmiştir.

 Yanı başımızda gerçekleşen bu hain saldırıdan kurtulmak yaşadığımız acıyı hafifletmediği gibi, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısı içimizde giderek büyükmektedir.

 Bugün de Diyarbakır’da yola patlayıcı döşemek suretiyle bir saldırı daha gerçekleşmiş ve bu olayda da 6 askerimiz şehit düşmüştür.

 Bu saldırılar; Suriye ve Irak’ta terör örgütü PKK ve PYD’nin ikinci bir Kandil oluşturma gayretine dur diyerek başlatılan mücadelenin ve Türkmendağı’na yapılan saldırılara sessiz kalmamanın bedelidir.

 Bu saldırılar; terör örgütlerinin taşeronluğunda, Türkiye’nin ve nihayetinde Yüce Milletimiz’in akılları sıra terbiye edilme gayretinin neticesidir.

 Bu saldırılar; Sur’da, Cizre’de hendekler açarak bölge halkına zulmedenlere karşı ‘silah bırakın’ çağrılarına karşı gelmenin sonucudur.

 Bugün; tüm bu tehditlere karşı siyasi görüşleri ve tüm farklılıkları bir kenara atıp millet olarak tek vücut olmamız gereken gündür.

 Bugün; Eşref Bitlis’in ölüm yıldönümünde Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına bombalı suikast girişimde bulunanlara karşı hep birlikte ses çıkarıp, bu memleketi bölmelerine müsaade etmeyeceğimizi ve devletimizin bekası için hep birlikte mücadele edeceğimizi haykırma günüdür.

944 yıldır Anadolu’yu yurt edinen milletimizi, Malazgirt’in 1000’inci yıldönümüne dek Anadolu’dan söküp atmak isteyenler hiç şüphesiz hüsrana uğrayacaklardır. 

Çanakkale’de ufacık bir tepe için dahi günlerce, aylarca mücadele ederek binlerce şehit veren bir neslin evlatları, Anadolu’dan bir çakıl taşını dahi teslim etmez ve etmeyecektir.

Bizler, zor günlerin insanlarıyız. Zoru görüp kaçacak, gücü görüp pes edecek bir korkaklığı çok şükür ki Allah bu millete vermedi.

 Ben bu vesileyle Ankara’da hayatını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet, yaralılara şifa diliyor ve milletimizin birliğini ve beraberliğini göstereceğine dair inancımı yineliyorum.

 Ayhan GİDER

Ak Parti Çanakkale Milletvekili”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.