Şov Yapanlara Rağmen ÇTSO Sağlam Adımlara...

Güncel 04.01.2016 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Şov Yapanlara Rağmen ÇTSO Sağlam Adımlara...

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Aralık ayı olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde yapıldı. Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay konuşmasında, Gerçekten çok kaotik bir yıl yaşandığını, Küresel ekonomide Godot’yu bekler gibi beklediğimiz iyileşme bir türlü gelmediğini, aksine gelişmekte olan ülkelerin büyümesinin yavaşladığı, Amerika ve İngiltere öncülüğünde gelişmiş ülke ekonomilerinin zayıf bir toparlanma içine girdiği kırılganlığı yüksek bir global ekonomik görünüme yelken açıldığını ifade etti.
Yönetim Kurulu adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin; ÇTSO Meclis çatısını şov sahnesi yapmaya çalışanların olduğunu bu kişilerin varlıklarını şov yaparak sürdürmeye çalıştıklarını herşeye rağmen ÇTSO kervanının sağlam adımlarla 2016’ya girdiğini belirterek şunları söyledi.  “Türkiye Cumhuriyeti, Çanakkale’deki milli mücadele ruhu ile var oldu. O ruhla da mücadeleye ve çalışmaya devam ediyoruz.” Sayın üyeler, ÇTSO Meclis üyeleri olarak hep birlikte Ankara’ya giderek, vekillerimizi ziyaret edecek,  yeni görevlerinde başarılar dileyeceğiz. Geçtiğimiz dönem vekillik yaptı. Şimdi de Bakan Yardımcısı olan hemşerimiz Sayın Mehmet Daniş’i de makamlarında tebrik ziyaretinde bulunarak başarılar dileyeceğiz.  “2016’ya böylesine güzel adımlarla gireceğiz. Bu çatı altında başarılı işlere imza atalım, dileğim budur. Dileğim budur ancak dilemediklerim de var.” Değerli Meclis Üyeleri,  Verimli Çanakkale topraklarında domates, biber ve başkaca tarım ürünlerini ekip satalım. Süt, peynir satalım. Fabrikalarımızda ürettiklerimizi satalım. Üreterek, alın terimizi dökerek kazanalım. Mübarek toprakları elaleme yabancıya satmayı bu kadar çok istemek de nedir? Dikkat edin ben Çanakkale için söylüyorum bu sözleri.  Çanakkale toprağının bir karışının yabancılara satılmasına gönlüm razı gelmemesine rağmen, ÇTSO’nun benim aksi yöndeki görüşlerini yazılı olarak sayın vekillere ve siyasilere sunmuştuk. Ancak siyasi irade de bu konuya olumlu yaklaşmadı. Bu konuyu devamlı gündeme getirmenin anlamı yok.  Ateş çemberi içindeki ülkemizde daha çok çalışmamız üretmemiz birlik içinde olmamız gerekirken ÇTSO Meclis çatısını şov sahnesi yapmaya çalışanlar var. Varlıklarını şov yaparak sürdürmek isteyenler var. Onların tüm bu şovmenliklerine rağmen ÇTSO kervanı sağlam adımlarla 2016’ya giriyor. Değerli işadamları,  Çanakkale’de ayrı bir yönetim şekli ya da farklı bir yapı mı var ki kimi arkadaşlarımız konuşmalarında “merkezi hükümet   ve yerel iktidar ” ifadesini kullanıyor. Bizim tek bir hükümetimiz var. Aksi ifadeleri kesinlikle kabul etmek mümkün değildir. Merkezi hükümet ve yerel iktidar ifadesini kimlerin kullandığını bu topraklarda herkes biliyor. Bizim tek bir devletimiz ve demokratik seçimlerle iş başına gelmiş tek bir hükümetimiz vardır. Bizim öyle başkaları gibi farklı merkezlerle işimiz olmadı olamaz. “2016’da da el ele vererek ekmeğimizi bölüşeceğiz. Çanakkale’mizin mübarek topraklarında üretimimizi Türk bayrağı altında özgürce ve devletimize olan bağlılığımıza iman ederek sürdüreceğiz.”  Hepinizi muhabbetle selamlıyorum.  “Hedefimiz; Türkiye ekonomisine sürdürülebilir olarak ve artan tempoyla destek verirken yenilenen yapımız ve müşteri odaklı anlayışımızla kendi bilançomuzu etkin şekilde yönetirken, ülkemizin bilançosuna ve büyümesine katkı sağlamaktır.”
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Aralık ayı olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde yapıldı. Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay konuşmasında, Gerçekten çok kaotik bir yıl yaşandığını, Küresel ekonomide Godot’yu bekler gibi beklediğimiz iyileşme bir türlü gelmediğini, aksine gelişmekte olan ülkelerin büyümesinin yavaşladığı, Amerika ve İngiltere öncülüğünde gelişmiş ülke ekonomilerinin zayıf bir toparlanma içine girdiği kırılganlığı yüksek bir global ekonomik görünüme yelken açıldığını ifade etti.

Yönetim Kurulu adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin; ÇTSO Meclis çatısını şov sahnesi yapmaya çalışanların olduğunu bu kişilerin varlıklarını şov yaparak sürdürmeye çalıştıklarını herşeye rağmen ÇTSO kervanının sağlam adımlarla 2016’ya girdiğini belirterek şunları söyledi.

 “Türkiye Cumhuriyeti, Çanakkale’deki milli mücadele ruhu ile var oldu. O ruhla da mücadeleye ve çalışmaya devam ediyoruz.”

Sayın üyeler,

ÇTSO Meclis üyeleri olarak hep birlikte Ankara’ya giderek, vekillerimizi ziyaret edecek,  yeni görevlerinde başarılar dileyeceğiz. Geçtiğimiz dönem vekillik yaptı. Şimdi de Bakan Yardımcısı olan hemşerimiz Sayın Mehmet Daniş’i de makamlarında tebrik ziyaretinde bulunarak başarılar dileyeceğiz.

 “2016’ya böylesine güzel adımlarla gireceğiz. Bu çatı altında başarılı işlere imza atalım, dileğim budur. Dileğim budur ancak dilemediklerim de var.”

Değerli Meclis Üyeleri,

 Verimli Çanakkale topraklarında domates, biber ve başkaca tarım ürünlerini ekip satalım. Süt, peynir satalım. Fabrikalarımızda ürettiklerimizi satalım. Üreterek, alın terimizi dökerek kazanalım. Mübarek toprakları elaleme yabancıya satmayı bu kadar çok istemek de nedir? Dikkat edin ben Çanakkale için söylüyorum bu sözleri.

 Çanakkale toprağının bir karışının yabancılara satılmasına gönlüm razı gelmemesine rağmen, ÇTSO’nun benim aksi yöndeki görüşlerini yazılı olarak sayın vekillere ve siyasilere sunmuştuk. Ancak siyasi irade de bu konuya olumlu yaklaşmadı. Bu konuyu devamlı gündeme getirmenin anlamı yok.

 Ateş çemberi içindeki ülkemizde daha çok çalışmamız üretmemiz birlik içinde olmamız gerekirken ÇTSO Meclis çatısını şov sahnesi yapmaya çalışanlar var. Varlıklarını şov yaparak sürdürmek isteyenler var. Onların tüm bu şovmenliklerine rağmen ÇTSO kervanı sağlam adımlarla 2016’ya giriyor.

Değerli işadamları,

 Çanakkale’de ayrı bir yönetim şekli ya da farklı bir yapı mı var ki kimi arkadaşlarımız konuşmalarında “merkezi hükümet   ve yerel iktidar ” ifadesini kullanıyor. Bizim tek bir hükümetimiz var. Aksi ifadeleri kesinlikle kabul etmek mümkün değildir. Merkezi hükümet ve yerel iktidar ifadesini kimlerin kullandığını bu topraklarda herkes biliyor. Bizim tek bir devletimiz ve demokratik seçimlerle iş başına gelmiş tek bir hükümetimiz vardır. Bizim öyle başkaları gibi farklı merkezlerle işimiz olmadı olamaz.

“2016’da da el ele vererek ekmeğimizi bölüşeceğiz. Çanakkale’mizin mübarek topraklarında üretimimizi Türk bayrağı altında özgürce ve devletimize olan bağlılığımıza iman ederek sürdüreceğiz.”

 Hepinizi muhabbetle selamlıyorum.

 “Hedefimiz; Türkiye ekonomisine sürdürülebilir olarak ve artan tempoyla destek verirken yenilenen yapımız ve müşteri odaklı anlayışımızla kendi bilançomuzu etkin şekilde yönetirken, ülkemizin bilançosuna ve büyümesine katkı sağlamaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.