Öğrenci Sayımız 45 Binin Üzerine Çıktı, Yeni Açılan Bölümlerle Daha da Artacak

Güncel 29.12.2015 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Öğrenci Sayımız 45 Binin Üzerine Çıktı, Yeni Açılan Bölümlerle Daha da Artacak

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesiʹnde açılacak yeni bölümleri değerlendirdi.
Milli şuurun başkenti Çanakkale vizyonumuzun bir parçasının da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olduğunu belirtmiştik.  Artan öğrenci ve akademisyen sayısı, fiziki imkanların geliştirilmesi, açılan yeni bölümler üniversitemizin Çanakkale’nin tarihi, doğası, kültürü, turizmi ile daha cazip hale gelmesini sağlıyor. ÇOMÜ’ye verdiğimiz değeri 13 yılda üniversiteye ayrılan yatırım ödeneklerinden çok iyi görebiliriz. Sadece 2015 yılında ÇOMÜ’nün yatırımları için 58 Milyon TL ödenek ayrıldı. 2016’da bu rakam daha da artıyor. Öğrenci sayımız 45 binin üzerine çıktı. Yeni açılan bölümlerle daha da artacak. Üniversitemiz için bir müjdeyi daha paylaşalım… Alınan yeni karara göre ünivesitemize iki yeni bölüme kavuşuyor.  ÇOMÜ Turizm Fakültesi’nde Rekreasyon Yönetimi Bölümü, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda Enerji Yönetimi Bölümü. Öyle ki Enerji Yönetimi Bölümü Türkiye’de ilklerden olma özelliği taşıyacak.  Bunun yanı sıra daha önce açılan Diş Hekimliği Fakültesi’ne Klinik Bilimleri Bölümü, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı, Endodonti Anabilim Dalı, Ortodonti Anabilim Dalı, Pedodonti Anabilim Dalı, Periodontoloji Anabilim Dalı, Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı, Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı, Temel Bilimler Bölümü ve Temel Tıp Bilimleri Anabilim Dalı’nın açılması uygun görüldü. Açılacak bu yeni bölümler üniversitemizin hem öğrenci hem de akademisyen sayılarında artışa katkı sağlayacak. Çanakkale ve bölgesinin nitelik ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Çanakkale Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda açılan, istihdamı yüksek bölümlerden Enerji Yönetimi Bölümü, içerik itibariyle öğrencilerin, hızla değişen ve gelişen enerji teknolojilerini öğrenmelerine ve bu alanda bilgi ve tecrübelerini arttırmalarına imkan sağlayacak. Şehrimize ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne hayırlı olsun.
AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesiʹnde açılacak yeni bölümleri değerlendirdi.

Milli şuurun başkenti Çanakkale vizyonumuzun bir parçasının da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olduğunu belirtmiştik. 

Artan öğrenci ve akademisyen sayısı, fiziki imkanların geliştirilmesi, açılan yeni bölümler üniversitemizin Çanakkale’nin tarihi, doğası, kültürü, turizmi ile daha cazip hale gelmesini sağlıyor.

ÇOMÜ’ye verdiğimiz değeri 13 yılda üniversiteye ayrılan yatırım ödeneklerinden çok iyi görebiliriz. Sadece 2015 yılında ÇOMÜ’nün yatırımları için 58 Milyon TL ödenek ayrıldı. 2016’da bu rakam daha da artıyor. Öğrenci sayımız 45 binin üzerine çıktı. Yeni açılan bölümlerle daha da artacak.

Üniversitemiz için bir müjdeyi daha paylaşalım…

Alınan yeni karara göre ünivesitemize iki yeni bölüme kavuşuyor. 

ÇOMÜ Turizm Fakültesi’nde Rekreasyon Yönetimi Bölümü, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda Enerji Yönetimi Bölümü. Öyle ki Enerji Yönetimi Bölümü Türkiye’de ilklerden olma özelliği taşıyacak. 

Bunun yanı sıra daha önce açılan Diş Hekimliği Fakültesi’ne Klinik Bilimleri Bölümü, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı, Endodonti Anabilim Dalı, Ortodonti Anabilim Dalı, Pedodonti Anabilim Dalı, Periodontoloji Anabilim Dalı, Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı, Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı, Temel Bilimler Bölümü ve Temel Tıp Bilimleri Anabilim Dalı’nın açılması uygun görüldü.

Açılacak bu yeni bölümler üniversitemizin hem öğrenci hem de akademisyen sayılarında artışa katkı sağlayacak.

Çanakkale ve bölgesinin nitelik ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Çanakkale Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda açılan, istihdamı yüksek bölümlerden Enerji Yönetimi Bölümü, içerik itibariyle öğrencilerin, hızla değişen ve gelişen enerji teknolojilerini öğrenmelerine ve bu alanda bilgi ve tecrübelerini arttırmalarına imkan sağlayacak.

Şehrimize ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne hayırlı olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.