Kentin Sosyal Yaşamına Katkı Sağlayacak Projeler Hız Kesmiyor

Güncel 29.08.2015 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Kentin Sosyal Yaşamına Katkı Sağlayacak Projeler Hız Kesmiyor

Çanakkale Belediyesi, kentin ve kentlinin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.
Yeni Bir Sosyal Tesis Kente Kazandırılıyor Geçtiğimiz yıl temeli atılarak çalışmalarına başlanan “Belediye Çalışanları Eğitim, Sosyal Tesis ve Rekreasyon Alanı Projesi” olarak düzenlenen yapıda son aşamaya gelindi. İnşaat faaliyetleri tamamlanan proje, peyzaj düzenlemesinin de kısa sürede tamamlanmasıyla hizmete sunulacak. Barbaros Mahallesi Hacı Mustafa Bey Caddesinde bulunan, parsel alanı 4751 m²  olan arsa üzerine 2 katlı olarak inşa edilen yapıda, zemin katta cafe- restoran bölümü, lokal ve atölye, 1. katta çok amaçlı salon ve idari kısım bulunmaktadır. Ayrıca 590 m² açık terası bulunan yapı, Belediye çalışanlarının sosyal ihtiyaçlarını karşılanmasının yanı sıra, gerektiğinde eğitim amaçlı da kullanılması ve bahçesiyle birlikte, dinlenme ve eğlenme gibi (rekreatif) ihtiyaçlara da yanıt verecek şekilde yapılandırılmaktadır. Sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının da etkinliklerini düzenleyebileceği yapının fonksiyonları hem belediye çalışanlarına hem de Çanakkale halkına hizmet verebilecek şekilde oluşturulmuştur.   Yeşil Binada Çalışmalar Sürüyor Hem Çanakkale Belediyesi’nin yeni hizmet binası olacak hem de kentlilerimizin belediye hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda yararlanabilecekleri “Yeşil” Yerel Yönetim Hizmet Binası ve Kültür Merkezi Projesinin inşaat faaliyetleri de zemin güçlendirme ve kısmi kazı çalışmaları ile birlikte hız kesmeden devam ediyor.   Yeşil ve Sosyal Alanların Sayısı Artıyor Yeşil ve mavinin kenti Çanakkale’de yürütülen çalışmalar neticesinde kentlilerimize yönelik sosyal alanların sayısı da giderek artıyor. Bu kapsamda, Esenler Mahallesi’nde yapımı 2014 yılında büyük ölçüde tamamlanan yaklaşık 18 bin m2’lik alan üzerine kurulan Adnan Menderes Parkı’nın son etabı olan Halı Sahanın çalışmalarına başlandı. Oyun parkları, kamelyalar, yürüyüş parkurları gibi nitelikli bir sosyal alan olan Adnan Menderes Parkı’nın alt kısmında bulunan alanda, futbol sever kentlilerimizin yararlanabileceği halı saha ile soyunma odalarının bulunacağı bir yönetim binası yapılacak.   Sağlıklı Yaşam Parkı’nda Son Durum Öte yandan, yine Esenler Mahallesi Özgürlük Caddesi Esenler Piknik Alanı karşısındaki yaklaşık 11 bin m2’lik alanda projelendirilen Sağlıklı Yaşam Parkı’nın inşaat faaliyetleri de tüm hızıyla sürüyor. 952 metre kare kapalı inşaat alanı olan projede açık tenis kortu, yarı kapalı buz pisti, ulusal müsabakalara imkân sağlayan kay kay platformu, basketbol sahası, voleybol sahası, açık alan düzenlemeleri, çocuk oyun alanı, açık alan içerisinde engelli fitness alanı, yürüyüş parkuru ve bütün açık alana hizmet eden kapalı fitness alanı, kafeterya ve soyunma odalarıyla pek çok aktivitenin gerçekleştirilebileceği tematik bölümler yer alacak.   Başkan Gökhan, Çalışmaları Yerinde İnceledi Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, sık sık gerçekleştirdiği teknik inceleme gezileri kapsamında kentte yürütülen teknik çalışma ve proje faaliyetlerini yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Çanakkale Belediyesi, kentin ve kentlinin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

Yeni Bir Sosyal Tesis Kente Kazandırılıyor

Geçtiğimiz yıl temeli atılarak çalışmalarına başlanan “Belediye Çalışanları Eğitim, Sosyal Tesis ve Rekreasyon Alanı Projesi” olarak düzenlenen yapıda son aşamaya gelindi. İnşaat faaliyetleri tamamlanan proje, peyzaj düzenlemesinin de kısa sürede tamamlanmasıyla hizmete sunulacak.

Barbaros Mahallesi Hacı Mustafa Bey Caddesinde bulunan, parsel alanı 4751 m²  olan arsa üzerine 2 katlı olarak inşa edilen yapıda, zemin katta cafe- restoran bölümü, lokal ve atölye, 1. katta çok amaçlı salon ve idari kısım bulunmaktadır. Ayrıca 590 m² açık terası bulunan yapı, Belediye çalışanlarının sosyal ihtiyaçlarını karşılanmasının yanı sıra, gerektiğinde eğitim amaçlı da kullanılması ve bahçesiyle birlikte, dinlenme ve eğlenme gibi (rekreatif) ihtiyaçlara da yanıt verecek şekilde yapılandırılmaktadır. Sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının da etkinliklerini düzenleyebileceği yapının fonksiyonları hem belediye çalışanlarına hem de Çanakkale halkına hizmet verebilecek şekilde oluşturulmuştur.

 

Yeşil Binada Çalışmalar Sürüyor

Hem Çanakkale Belediyesi’nin yeni hizmet binası olacak hem de kentlilerimizin belediye hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda yararlanabilecekleri “Yeşil” Yerel Yönetim Hizmet Binası ve Kültür Merkezi Projesinin inşaat faaliyetleri de zemin güçlendirme ve kısmi kazı çalışmaları ile birlikte hız kesmeden devam ediyor.

 

Yeşil ve Sosyal Alanların Sayısı Artıyor

Yeşil ve mavinin kenti Çanakkale’de yürütülen çalışmalar neticesinde kentlilerimize yönelik sosyal alanların sayısı da giderek artıyor. Bu kapsamda, Esenler Mahallesi’nde yapımı 2014 yılında büyük ölçüde tamamlanan yaklaşık 18 bin m2’lik alan üzerine kurulan Adnan Menderes Parkı’nın son etabı olan Halı Sahanın çalışmalarına başlandı. Oyun parkları, kamelyalar, yürüyüş parkurları gibi nitelikli bir sosyal alan olan Adnan Menderes Parkı’nın alt kısmında bulunan alanda, futbol sever kentlilerimizin yararlanabileceği halı saha ile soyunma odalarının bulunacağı bir yönetim binası yapılacak.

 

Sağlıklı Yaşam Parkı’nda Son Durum

Öte yandan, yine Esenler Mahallesi Özgürlük Caddesi Esenler Piknik Alanı karşısındaki yaklaşık 11 bin m2’lik alanda projelendirilen Sağlıklı Yaşam Parkı’nın inşaat faaliyetleri de tüm hızıyla sürüyor. 952 metre kare kapalı inşaat alanı olan projede açık tenis kortu, yarı kapalı buz pisti, ulusal müsabakalara imkân sağlayan kay kay platformu, basketbol sahası, voleybol sahası, açık alan düzenlemeleri, çocuk oyun alanı, açık alan içerisinde engelli fitness alanı, yürüyüş parkuru ve bütün açık alana hizmet eden kapalı fitness alanı, kafeterya ve soyunma odalarıyla pek çok aktivitenin gerçekleştirilebileceği tematik bölümler yer alacak.

 

Başkan Gökhan, Çalışmaları Yerinde İnceledi

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, sık sık gerçekleştirdiği teknik inceleme gezileri kapsamında kentte yürütülen teknik çalışma ve proje faaliyetlerini yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.