Çanakkale’ye Büyük Misafirler

Güncel 08.02.2015 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Çanakkale’ye Büyük Misafirler

Cumhurbaşkanı Erdoğanʹın himayesine aldığı Çanakkale Savaşlarıʹnın 100ʹüncü yıldönümü anma törenlerine katılımlar belirgin olmaya başladı.
Çanakkale’ye Büyük Misafirler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesine aldığı Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü anma törenlerine katılımlar belirgin olmaya başladı. Törenlere 102 ülkeden devlet ve devlet başkanları davet edildi. İngiltere Velihat Prensi Charles Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ve Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud katılacağını ilk teyit edenler arasında katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale kara ve deniz savaşlarının 100'üncü yıldönümü sebebiyle 102 ülkenin devlet ve devlet başkanlarına davet mektupları göndermişti. Ülkelerden de katılım teyitleri Başkent Ankara 'ya ulaşmaya başladı. Bu çerçevede İngiltere'den üst düzey bir katılım gerçekleşecek. 2005'teki 90'ıncı sene aktiviteleri esnasında da Şafak Ayini'ne dahil olan İngiltere Velihat Prensi Charles'ın anma törenine oğlu prenslerden biriyle gelmesi beklenmekte. Üst düzey katılımların beklendiği anma törenlerine Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nişani ve Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Mahmud da katılacağını bildirdi. Çanakkale Savaşlarına İngilizlere destek vermek için dahil olan, Anzaklar olarak bilinen Avustralya ve Yeni Zelanda Kolordusu askerlerinin anısına Avustralya Başbakanı Tony Abbott da anma törenlerine katılacağını açıkladı. Aynı biçimde Yeni Zelanda Başbakanı John Key de Çanakkale'deki merasimlerde olacak olan. Bu çerçevede 38 ülkeden de pozitif cevabın gelmekte olduğu ancak katılım düzeyinin henüz netleşmediği açıklandı. İstanbul'daki Barış Zirvesi İle Başlayacak Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü sene dönümü anma programının görkemli olması için hazırlıklar sürüyor. Bu çerçevede ilk anma programı İstanbul'da yapılacak olan . Konuk devlet ve devlet başkanlarının katılımı ile 'İstanbul Sulh Zirvesi' tertip edilecek . Buradaki programın ardından ise 24 Nisan'da heyetler Çanakkale'ye geçecek. Çanakkale'de de 24-25 Nisan tarihlerinde olmak üzere iki günlük süreyle anma programları gerçekleştirilecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğanʹın himayesine aldığı Çanakkale Savaşlarıʹnın 100ʹüncü yıldönümü anma törenlerine katılımlar belirgin olmaya başladı.

Çanakkale’ye Büyük Misafirler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesine aldığı Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü anma törenlerine katılımlar belirgin olmaya başladı.

Törenlere 102 ülkeden devlet ve devlet başkanları davet edildi. İngiltere Velihat Prensi Charles Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ve Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud katılacağını ilk teyit edenler arasında katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale kara ve deniz savaşlarının 100'üncü yıldönümü sebebiyle 102 ülkenin devlet ve devlet başkanlarına davet mektupları göndermişti. Ülkelerden de katılım teyitleri Başkent Ankara 'ya ulaşmaya başladı. Bu çerçevede İngiltere'den üst düzey bir katılım gerçekleşecek. 2005'teki 90'ıncı sene aktiviteleri esnasında da Şafak Ayini'ne dahil olan İngiltere Velihat Prensi Charles'ın anma törenine oğlu prenslerden biriyle gelmesi beklenmekte. Üst düzey katılımların beklendiği anma törenlerine Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nişani ve Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Mahmud da katılacağını bildirdi. Çanakkale Savaşlarına İngilizlere destek vermek için dahil olan, Anzaklar olarak bilinen Avustralya ve Yeni Zelanda Kolordusu askerlerinin anısına Avustralya Başbakanı Tony Abbott da anma törenlerine katılacağını açıkladı. Aynı biçimde Yeni Zelanda Başbakanı John Key de Çanakkale'deki merasimlerde olacak olan. Bu çerçevede 38 ülkeden de pozitif cevabın gelmekte olduğu ancak katılım düzeyinin henüz netleşmediği açıklandı.

İstanbul'daki Barış Zirvesi İle Başlayacak

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü sene dönümü anma programının görkemli olması için hazırlıklar sürüyor. Bu çerçevede ilk anma programı İstanbul'da yapılacak olan . Konuk devlet ve devlet başkanlarının katılımı ile 'İstanbul Sulh Zirvesi' tertip edilecek . Buradaki programın ardından ise 24 Nisan'da heyetler Çanakkale'ye geçecek. Çanakkale'de de 24-25 Nisan tarihlerinde olmak üzere iki günlük süreyle anma programları gerçekleştirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.