Büyük Değil Bütünşehir

Güncel 21.12.2014 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Büyük Değil Bütünşehir

Hükümetin yeni büyükşehirler yasasının ardından Bütün şehirler yasası için çalışma yaptığı öğrenildi. Yeni düzenlemeye göre Çanakkale’de dahil 51 il’de tüm beldeler kapatılıyor, mahalle oluyor.
Yerel yönetimlerde köklü bir değişiklik için düğmeye basan Ak Parti, Meclis’e sunacağı ‘Bütünşehir’ diye adlandırılan yasa üzerinde çalışıyor. Son düzenlemeyle sayıları 30 olan büyükşehirler dışında kalan tüm şehirleri kapsayacak olan ‘Bütünşehir’ düzenlemesinde Adıyaman ve Ağrı’nın pilot il olacak ve uygulama ilk olarak bu illerde hayata geçirilecek. Düzenleme Meclis'ten geçerse 2019'da yapılacak yerel seçimlerde tüm illerde uygulanacak. Büyükşehirlerde olduğu gibi tüm belde belediyeleri kapanacak ve merkeze bağlanacak. Bu belediyelerde çalışan personeller ise  ilgisine göre bakanlıklara, büyükşehir belediyesi, bağlı kuruluşu veya ilçe belediyesine devredilecek. Amaç hizmetin verimliliğini arttırmak Önümüzdeki yılda uygulamaya konulması beklenen düzenlemeyle hedeflenen amaç, hizmetlerin verimliliğini artırmak, kaynakların yerinde kullanımını sağlamak, hizmetteki aksamalara engel olmak, denetim alanındaki boşluğu doldurmak, afet ve acil yardım hizmetlerini yürütmek olarak belirlendi. Düzenlemeyle Bütünşehir olacak 51 il Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan,Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Tunceli, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.
Hükümetin yeni büyükşehirler yasasının ardından Bütün şehirler yasası için çalışma yaptığı öğrenildi. Yeni düzenlemeye göre Çanakkale’de dahil 51 il’de tüm beldeler kapatılıyor, mahalle oluyor.

Yerel yönetimlerde köklü bir değişiklik için düğmeye basan Ak Parti, Meclis’e sunacağı ‘Bütünşehir’ diye adlandırılan yasa üzerinde çalışıyor.

Son düzenlemeyle sayıları 30 olan büyükşehirler dışında kalan tüm şehirleri kapsayacak olan ‘Bütünşehir’ düzenlemesinde Adıyaman ve Ağrı’nın pilot il olacak ve uygulama ilk olarak bu illerde hayata geçirilecek. Düzenleme Meclis'ten geçerse 2019'da yapılacak yerel seçimlerde tüm illerde uygulanacak.

Büyükşehirlerde olduğu gibi tüm belde belediyeleri kapanacak ve merkeze bağlanacak. Bu belediyelerde çalışan personeller ise  ilgisine göre bakanlıklara, büyükşehir belediyesi, bağlı kuruluşu veya ilçe belediyesine devredilecek.

Amaç hizmetin verimliliğini arttırmak

Önümüzdeki yılda uygulamaya konulması beklenen düzenlemeyle hedeflenen amaç, hizmetlerin verimliliğini artırmak, kaynakların yerinde kullanımını sağlamak, hizmetteki aksamalara engel olmak, denetim alanındaki boşluğu doldurmak, afet ve acil yardım hizmetlerini yürütmek olarak belirlendi.

Düzenlemeyle Bütünşehir olacak 51 il

Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan,Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Tunceli, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.