Yeni Yüzyılın Çanakkale’sini Hazırlıyoruz

Siyaset 17.10.2022 - 11:21, Güncelleme: 17.10.2022 - 11:21
 

Yeni Yüzyılın Çanakkale’sini Hazırlıyoruz

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Türkiye’nin yüzyılı” sloganıyla çıkılan yolda, Çanakkale’yi yeni yüzyıla hazırlamak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Köprü ve tüneller gibi devasa projelerden sanayi, turizm ve alt yapı yatırımlarına kadar birçok alanda hızlı bir ilerleme kaydedildiğini hatırlatan İskenderoğlu, yerel yönetimlerin de bu değişim ve dönüşüme ayak uydurabilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.
Geçtiğimiz hafta başında açılışı yapılan Ayvacık-Küçükkuyu tünelleriyle birlikte Ege’den Marmara’ya Çanakkale üzerinden kesintisiz bir karayolu hattı oluştuğuna dikkat çeken AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Daha önceden Çanakkale’nin en büyük sorunlarından birisi ulaşım problemleriydi. Çok şükür başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destek ve yönlendirmeleri, ilgili bakanlıklarımızın gayretleriyle artık bu sorunu geride bıraktık. Ege’den İstanbul’a daha önce Balıkesir-Bursa üzerinden tercih edilen yolculuklara artık Çanakkale’de güçlü bir alternatif oldu. Kendine has doğal ve kültürel özellikleriyle, daha da tercih edilen bir hat oluşturduk. Gerek yük ve yolcu taşımacılığı gerek turistik amaçlı gezilerde Çanakkale’mizin tercih edilirliğinin arttığını bu yaz tecrübe ettik. Bu yoğunluk daha da artacak. Turizmcimiz, esnafımız için bereket demek olan bu durumu yerel yönetimin de ciddiye alarak kent içerisinde düzenlemeler yapması gerekiyor. Bu durumu görmezden gelmek, Çanakkaleli hemşehrilerimize ciddi anlamda zarar vermek demek” dedi.  Çözülmeyecek Dertlerimiz Yok Yaz mevsimi boyunca Çanakkale’yi adım adım gezdiklerini de anımsatan İskenderoğlu, “Meclis tatile girer girmez, Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’la birlikte Çanakkale’mize gelerek bazen birlikte bazen ayrı ayrı programlar düzenleyerek tüm ilçelerimizi beldelerimizi adım adım gezdik. Köylerimizde hemşehrilerimizle buluştuk. Talep ve isteklerini, varsa sorunlarını dinleyerek notlarımızı aldık ve yeniden Meclise döndük. Sadece yaz aylarında 92 günde 18 bin kilometrenin üzerinde yol yaptık. Genel sıkıntılarımız dışında, çok şükür ilçelerimizde, beldelerimizde, köylerimizde çözülmeyecek dertlerimiz yok. Alt ve üst yapının yanı sıra, Çanakkale’mizin marka değerlerini daha ileriye taşımak için de girişimlerimizi sürdürüyoruz. Marka şehir Çanakkale iddiamızı her platforma taşıyoruz. Gerek tarihi ve turistik yerlerimiz, gerek bir çoğu tescilli, Türkiye ve dünyada aranan nitelikteki ürünlerimiz bu iddiamızı destekliyor. Allah’ın bir lütfu olan bu eşsiz coğrafyanın nimetlerinden hemşehrilerimizin daha çok faydalanabilmesini sağlamak için de projelerimizi devam ettiriyoruz. Kooperatifçiliği, kadın girişimciliğini destekliyoruz. Agro-turizm çalışmalarını yaygınlaştırmak için girişimlerimiz var. Köylerimizde ev pansiyonculuğu eğitimlerimiz oluyor. Kısacası tarımdan turizme, alt yapıdan üst yapıya Türkiye Yüzyılında yeni yüzyılın Çanakkale’sini hazırlamak için Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan, tüm kurumlarımız, teşkilatlarımızla  var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu. 
AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Türkiye’nin yüzyılı” sloganıyla çıkılan yolda, Çanakkale’yi yeni yüzyıla hazırlamak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Köprü ve tüneller gibi devasa projelerden sanayi, turizm ve alt yapı yatırımlarına kadar birçok alanda hızlı bir ilerleme kaydedildiğini hatırlatan İskenderoğlu, yerel yönetimlerin de bu değişim ve dönüşüme ayak uydurabilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz hafta başında açılışı yapılan Ayvacık-Küçükkuyu tünelleriyle birlikte Ege’den Marmara’ya Çanakkale üzerinden kesintisiz bir karayolu hattı oluştuğuna dikkat çeken AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Daha önceden Çanakkale’nin en büyük sorunlarından birisi ulaşım problemleriydi. Çok şükür başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destek ve yönlendirmeleri, ilgili bakanlıklarımızın gayretleriyle artık bu sorunu geride bıraktık. Ege’den İstanbul’a daha önce Balıkesir-Bursa üzerinden tercih edilen yolculuklara artık Çanakkale’de güçlü bir alternatif oldu. Kendine has doğal ve kültürel özellikleriyle, daha da tercih edilen bir hat oluşturduk. Gerek yük ve yolcu taşımacılığı gerek turistik amaçlı gezilerde Çanakkale’mizin tercih edilirliğinin arttığını bu yaz tecrübe ettik. Bu yoğunluk daha da artacak. Turizmcimiz, esnafımız için bereket demek olan bu durumu yerel yönetimin de ciddiye alarak kent içerisinde düzenlemeler yapması gerekiyor. Bu durumu görmezden gelmek, Çanakkaleli hemşehrilerimize ciddi anlamda zarar vermek demek” dedi. 

Çözülmeyecek Dertlerimiz Yok

Yaz mevsimi boyunca Çanakkale’yi adım adım gezdiklerini de anımsatan İskenderoğlu, “Meclis tatile girer girmez, Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’la birlikte Çanakkale’mize gelerek bazen birlikte bazen ayrı ayrı programlar düzenleyerek tüm ilçelerimizi beldelerimizi adım adım gezdik. Köylerimizde hemşehrilerimizle buluştuk. Talep ve isteklerini, varsa sorunlarını dinleyerek notlarımızı aldık ve yeniden Meclise döndük. Sadece yaz aylarında 92 günde 18 bin kilometrenin üzerinde yol yaptık. Genel sıkıntılarımız dışında, çok şükür ilçelerimizde, beldelerimizde, köylerimizde çözülmeyecek dertlerimiz yok. Alt ve üst yapının yanı sıra, Çanakkale’mizin marka değerlerini daha ileriye taşımak için de girişimlerimizi sürdürüyoruz. Marka şehir Çanakkale iddiamızı her platforma taşıyoruz. Gerek tarihi ve turistik yerlerimiz, gerek bir çoğu tescilli, Türkiye ve dünyada aranan nitelikteki ürünlerimiz bu iddiamızı destekliyor. Allah’ın bir lütfu olan bu eşsiz coğrafyanın nimetlerinden hemşehrilerimizin daha çok faydalanabilmesini sağlamak için de projelerimizi devam ettiriyoruz. Kooperatifçiliği, kadın girişimciliğini destekliyoruz. Agro-turizm çalışmalarını yaygınlaştırmak için girişimlerimiz var. Köylerimizde ev pansiyonculuğu eğitimlerimiz oluyor. Kısacası tarımdan turizme, alt yapıdan üst yapıya Türkiye Yüzyılında yeni yüzyılın Çanakkale’sini hazırlamak için Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan, tüm kurumlarımız, teşkilatlarımızla  var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.