Gümüşçay Vekiline Sahip Çıktı

İlçeler 13.06.2020 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Gümüşçay Vekiline Sahip Çıktı

Hain darbe sonucu dönemin Başbakanı Adnan Menderes ile birlikte idam edilerek şehit edilen Çanakkale Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’nun isminin ilde hiç yaşatılmaması vefasızlık olarak görülüyordu. Biga İlçesi’ne bağlı Gümüşçay belediyesi başkanı Adnan Pastırmacı bu duruma duyarsız kalmadı geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan spor kompleksine Fatin Rüştü Zorlu’nun adının verileceği açıklandı.
 Fatin Rüştü Zorlu Çanakkale Milletvekili ve aynı zamanda son Menderes Hükümetinde de dış işleri bakanı olarak görev yaptı. 1959 yılı içinde Londra’da yapılan Kıbrıs görüşmelerinde Türkiye’nin garantör olmasını sağlayarak Kıbrıs’ta bir Türk Devletinin kurulmasına da vesile oldu. Ülke için önemli görevler yaptığı dönemde 27 Mayıs 1960 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe sonucu Yassı Ada’da yargılandı ve 16 Eylül 1961 tarihinde idam edildi. Dönemin Başbakanı Adnan Menderes ile birlikte idam edilen Zorlu, Çanakkale tarihinde önemli görevlerde bulunan az sayıda kişiden biri. Haince idam edilen Zorlu’nun isminin Çanakkale’de herhangi bir yere verilmemesi saygısızlık olarak görülüyor. Hain darbenin 60’ıncı yılında Zorlu’nun isminin neden yaşatılmadığı tartışılıyor. İstanbul’da ismi bir okula verilmesine rağmen Çanakkale’de hiçbir yerde isminin verilmemesi kentin en gündemine oturdu. Şimdiye kadar birçok kuruma öneride bulunmasına rağmen ismi yaşatılmaması ihmal olarak görülüyordu. Gümüşçay’dan Ses Geldi Gümüşçay Belediyesi tarafından, beldeye sentetik futbol sahası ve soyunma odası yapılması ile ilgili yüklenici firma ile belediye arasında sözleşme imzalandı. Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı konuyla alakalı yaptığı açıklamada; “Kısa zamanda başlaması beklenen çalışma, 2 ay içerisinde beldemiz eski çim saha üzerine, sentetik çim olarak yapılacak olup, yanına da soyunma odaları inşa edilecektir. 27 Mayıs 1960 tarihinde gerçekleştirilen ihtilal sonucu Yassı Ada da yargılanarak idamına karar verilen ve idam edilen, tarihe demokrasi şehidi olarak geçen, Çanakkale Milletvekilliği yapmış Fatin Rüştü Zorlu’nun ismini yaşatmak adına, yenilenecek olan futbol sahasına ‘Fatin Rüştü Zorlu Spor Kompleksi’ adı verilecektir. Bu spor kompleksinin kazandırılmasında emeği geçen başta Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na Ak Parti Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan'a ve Ak Parti Çanakkale Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu'na teşekkür ediyoruz” dedi.
Hain darbe sonucu dönemin Başbakanı Adnan Menderes ile birlikte idam edilerek şehit edilen Çanakkale Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’nun isminin ilde hiç yaşatılmaması vefasızlık olarak görülüyordu. Biga İlçesi’ne bağlı Gümüşçay belediyesi başkanı Adnan Pastırmacı bu duruma duyarsız kalmadı geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan spor kompleksine Fatin Rüştü Zorlu’nun adının verileceği açıklandı.

 Fatin Rüştü Zorlu Çanakkale Milletvekili ve aynı zamanda son Menderes Hükümetinde de dış işleri bakanı olarak görev yaptı. 1959 yılı içinde Londra’da yapılan Kıbrıs görüşmelerinde Türkiye’nin garantör olmasını sağlayarak Kıbrıs’ta bir Türk Devletinin kurulmasına da vesile oldu. Ülke için önemli görevler yaptığı dönemde 27 Mayıs 1960 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe sonucu Yassı Ada’da yargılandı ve 16 Eylül 1961 tarihinde idam edildi.
Dönemin Başbakanı Adnan Menderes ile birlikte idam edilen Zorlu, Çanakkale tarihinde önemli görevlerde bulunan az sayıda kişiden biri. Haince idam edilen Zorlu’nun isminin Çanakkale’de herhangi bir yere verilmemesi saygısızlık olarak görülüyor. Hain darbenin 60’ıncı yılında Zorlu’nun isminin neden yaşatılmadığı tartışılıyor. İstanbul’da ismi bir okula verilmesine rağmen Çanakkale’de hiçbir yerde isminin verilmemesi kentin en gündemine oturdu. Şimdiye kadar birçok kuruma öneride bulunmasına rağmen ismi yaşatılmaması ihmal olarak görülüyordu.
Gümüşçay’dan Ses Geldi
Gümüşçay Belediyesi tarafından, beldeye sentetik futbol sahası ve soyunma odası yapılması ile ilgili yüklenici firma ile belediye arasında sözleşme imzalandı. Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı konuyla alakalı yaptığı açıklamada; “Kısa zamanda başlaması beklenen çalışma, 2 ay içerisinde beldemiz eski çim saha üzerine, sentetik çim olarak yapılacak olup, yanına da soyunma odaları inşa edilecektir. 27 Mayıs 1960 tarihinde gerçekleştirilen ihtilal sonucu Yassı Ada da yargılanarak idamına karar verilen ve idam edilen, tarihe demokrasi şehidi olarak geçen, Çanakkale Milletvekilliği yapmış Fatin Rüştü Zorlu’nun ismini yaşatmak adına, yenilenecek olan futbol sahasına ‘Fatin Rüştü Zorlu Spor Kompleksi’ adı verilecektir. Bu spor kompleksinin kazandırılmasında emeği geçen başta Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na Ak Parti Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan'a ve Ak Parti Çanakkale Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu'na teşekkür ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.