Kişi başına 440’dan 40’a inmesi hedefleniyor 

Güncel 11.02.2019 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Kişi başına 440’dan 40’a inmesi hedefleniyor 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Çanakkale İskele Meydanıʹnda bez çanta dağıtımı gerçekleşti. Meydana stant kurularak ‘Sıfır Atık’ projesine dikkatlerin çekilmesini amaçlayan etkinlikte, geri dönüşüm atık kutularının kostümünü giyen kişiler ise vatandaşlara bez çanta dağıttı ve ortaya eğlenceli görüntüler çıktı.
 İskele Meydanı’na kurulan stantta, Sıfır Atık Projesi ve Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar hakkında bilgilendirme etkinliği gerçekleşti. Etkinliğe katılarak, burada açıklamalarda bulunan İl Müdürü Ömer Bolat, “ Naylon poşetlerin doğaya verdiği zararlardan dolayı mücadele edilmekte ve naylon poşet mücadelesine katkı sağlamak üzere yaptırmış olduğumuz bez torbaları halkımıza dağıtmaya karar verdik. İnşallah bundan sonra naylon poşet kullanmayacağız. Türkiye’de kişi başına 440 adet kullanılan naylon poşeti uluslararası geçerli olan kişi başı yıllık 40 adede düşürmek için mücadele etmekteyiz. Bu mücadelemizde halkımızı yanımızda görmek istiyoruz. Temel mesele tabiatımızı korumak güzel bir çevreyi korumamız için naylon poşetle mücadele etmeye devam ediyoruz. Bunun için herkesten destek bekliyoruz. Buna destek için de böyle bir program tertipledik” şeklinde konuştu.  Açıklamanın ardından Bolat ve kurum çalışanları, vatandaşlara bez çanta dağıtımı gerçekleştirdi. Etkinlikte geri dönüşüm atık kutularının kostümünü giyen kişiler ilgi odağı olurken, vatandaşlar fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.  Yapılan bu etkinliğin çok düşünceli olduğunu söyleyen Büşra Baykuş, “Burada üniversite öğrencisi olarak bulunsam da bu şehrin kendine ait böyle güzel düşünceleri var. Tam Çanakkale’ye yakışır bir etkinlik olmuş. Poşet kullanımının azaltılması için uygulanan bu yasayı çok beğenmiştim. Bakanlığın yürürlüğe koyduğu projeyi böyle desteklemesi ise biz vatandaşlar için çok sevindirici” şeklinde konuştu.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Çanakkale İskele Meydanıʹnda bez çanta dağıtımı gerçekleşti. Meydana stant kurularak ‘Sıfır Atık’ projesine dikkatlerin çekilmesini amaçlayan etkinlikte, geri dönüşüm atık kutularının kostümünü giyen kişiler ise vatandaşlara bez çanta dağıttı ve ortaya eğlenceli görüntüler çıktı.

 İskele Meydanı’na kurulan stantta, Sıfır Atık Projesi ve Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar hakkında bilgilendirme etkinliği gerçekleşti. Etkinliğe katılarak, burada açıklamalarda bulunan İl Müdürü Ömer Bolat, “ Naylon poşetlerin doğaya verdiği zararlardan dolayı mücadele edilmekte ve naylon poşet mücadelesine katkı sağlamak üzere yaptırmış olduğumuz bez torbaları halkımıza dağıtmaya karar verdik. İnşallah bundan sonra naylon poşet kullanmayacağız.

Türkiye’de kişi başına 440 adet kullanılan naylon poşeti uluslararası geçerli olan kişi başı yıllık 40 adede düşürmek için mücadele etmekteyiz. Bu mücadelemizde halkımızı yanımızda görmek istiyoruz. Temel mesele tabiatımızı korumak güzel bir çevreyi korumamız için naylon poşetle mücadele etmeye devam ediyoruz. Bunun için herkesten destek bekliyoruz. Buna destek için de böyle bir program tertipledik” şeklinde konuştu.

 Açıklamanın ardından Bolat ve kurum çalışanları, vatandaşlara bez çanta dağıtımı gerçekleştirdi. Etkinlikte geri dönüşüm atık kutularının kostümünü giyen kişiler ilgi odağı olurken, vatandaşlar fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.  Yapılan bu etkinliğin çok düşünceli olduğunu söyleyen Büşra Baykuş, “Burada üniversite öğrencisi olarak bulunsam da bu şehrin kendine ait böyle güzel düşünceleri var. Tam Çanakkale’ye yakışır bir etkinlik olmuş. Poşet kullanımının azaltılması için uygulanan bu yasayı çok beğenmiştim. Bakanlığın yürürlüğe koyduğu projeyi böyle desteklemesi ise biz vatandaşlar için çok sevindirici” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.