Otobüsün Güzergahını Değiştirdi, Genç Kızın Hayatını Kurtardı

Yaşam 26.05.2018 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Otobüsün Güzergahını Değiştirdi, Genç Kızın Hayatını Kurtardı

Çanakkale-Kepez otobüs hattında yaşanan olayda otobüs içerisinde bir yolcunun bayılarak yere düştüğünü gören şoför Ali Kurum, dili boğazına kaçan ve ölüm tehlikesi yaşadığı anlaşılan yolcuyu, güzergahını değiştirerek (ÇOMÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürerek hayatını kurtardı.
Ç11-Kepez Ekspres otobüsünde yaşanan olay otobüsün içindeki bulunan kameralara an be an yansıdı. Ayakta yolculuk yapan 20'li yaşlardaki bir kadın fenalaşarak bayıldı. Bunu gören yolcular hemen rahatsızlanan kadına yardım için yanına koştu. Olayı fark eden Şoför Ali Kurum (38) otobüsü durdurarak rahatsızlanan kadının yanına gitti. Yolculardan durumun ciddi olduğunu ve kadının dilini yuttuğunu öğrenen Ali Kurum bayılan yolcu için ambulansı aradı. Kurum, otobüsün güzergahını değiştirerek ÇOMÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine doğru gitti. Sonrasında hızlı bir şekilde otobüsle hastayı ÇOMÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinin önüne götürdü. Buraya ulaştığında içerdeki yolcular araçtan inip yardım istedi ve hastane personeli tarafından hasta yolcu, sedye ile otobüsten alınarak acil servise ulaştırıldı. Kısa süre içerisinde otobüsü yolcularıyla beraber hastaneye götüren Kurum, genç kadının yaşamını kurtardı. Olayı anlatan 38 yaşındaki 2 çocuk babası şoför Ali Kurum, o gün yaşananlar ile alakalı olarak şunları dile getirdi: “Geçen hafta Çarşamba günü Kepez Ekspres hattında görev yaparken Çanakkale-Kepez istikametinde yolcular, bir yolcunun rahatsızlandığını söyledi. Ben hemen aracı durdurdum. Hastayı kontrol ettim. Hasta bayılmıştı. Yolcular ambulansı aramamı söylediler bende aradım. O esnada üniversite hastanesinin yakın olduğunu düşündüm. İçerideki yolcularla da konuştum ve baygın olan yolcuyu hastaneye otobüsle götürme kararı aldım. Yolcularla beraber direk hastayı acil bir şekilde hastaneye ulaştırmak için otobüsle hastaneye gittim. Yolculardan bir tanesi hasta olan yolcunun dilinin boğazına kaçtığını ve durumun ciddi olduğunu söyleyince ben de hızlı bir şekilde, vatandaşın sağlığını düşünerek onu hastaneye yetiştirdim. Hastanın kim olduğunu bilmiyorum ama tanışmayı çok isterim. Sağlık durumunun nasıl olduğunu çok merak ediyorum.”
Çanakkale-Kepez otobüs hattında yaşanan olayda otobüs içerisinde bir yolcunun bayılarak yere düştüğünü gören şoför Ali Kurum, dili boğazına kaçan ve ölüm tehlikesi yaşadığı anlaşılan yolcuyu, güzergahını değiştirerek (ÇOMÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürerek hayatını kurtardı.

Ç11-Kepez Ekspres otobüsünde yaşanan olay otobüsün içindeki bulunan kameralara an be an yansıdı. Ayakta yolculuk yapan 20'li yaşlardaki bir kadın fenalaşarak bayıldı. Bunu gören yolcular hemen rahatsızlanan kadına yardım için yanına koştu. Olayı fark eden Şoför Ali Kurum (38) otobüsü durdurarak rahatsızlanan kadının yanına gitti. Yolculardan durumun ciddi olduğunu ve kadının dilini yuttuğunu öğrenen Ali Kurum bayılan yolcu için ambulansı aradı. Kurum, otobüsün güzergahını değiştirerek ÇOMÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine doğru gitti. Sonrasında hızlı bir şekilde otobüsle hastayı ÇOMÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinin önüne götürdü. Buraya ulaştığında içerdeki yolcular araçtan inip yardım istedi ve hastane personeli tarafından hasta yolcu, sedye ile otobüsten alınarak acil servise ulaştırıldı.

Kısa süre içerisinde otobüsü yolcularıyla beraber hastaneye götüren Kurum, genç kadının yaşamını kurtardı.

Olayı anlatan 38 yaşındaki 2 çocuk babası şoför Ali Kurum, o gün yaşananlar ile alakalı olarak şunları dile getirdi: “Geçen hafta Çarşamba günü Kepez Ekspres hattında görev yaparken Çanakkale-Kepez istikametinde yolcular, bir yolcunun rahatsızlandığını söyledi. Ben hemen aracı durdurdum. Hastayı kontrol ettim. Hasta bayılmıştı. Yolcular ambulansı aramamı söylediler bende aradım. O esnada üniversite hastanesinin yakın olduğunu düşündüm. İçerideki yolcularla da konuştum ve baygın olan yolcuyu hastaneye otobüsle götürme kararı aldım. Yolcularla beraber direk hastayı acil bir şekilde hastaneye ulaştırmak için otobüsle hastaneye gittim. Yolculardan bir tanesi hasta olan yolcunun dilinin boğazına kaçtığını ve durumun ciddi olduğunu söyleyince ben de hızlı bir şekilde, vatandaşın sağlığını düşünerek onu hastaneye yetiştirdim. Hastanın kim olduğunu bilmiyorum ama tanışmayı çok isterim. Sağlık durumunun nasıl olduğunu çok merak ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.