Ne dediysem o! Böyle bir irade kullandım

Siyaset 04.05.2018 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Ne dediysem o! Böyle bir irade kullandım

Aylar önce bize ʹGelecek dönem milletvekili adayı olmayacağımʹ demişti. Adaylık için başvurmadı ve ʹNe dediysem o! Böyle bir irade kullandımʹ açıklamasında bulundu. Milletvekili olmadığınız durumda, herhangi bir kamu görevi teklif edilirse ne yaparsınız? Sorusuna ise, “Çanakkaleʹde herhalde teklif edilmez, çünkü yapmam. Ben o aşamaları aştım. Merkezi yönetimden yapabileceğim bir görev yüklenirse, onu düşünürüm. Normal koşullarda, köyüme dönmek istiyorum.” diyerek cevap verdi.
Ak Parti'ye Çanakkale'de 2 milletvekili koltuğu kazandıran isim olarak kayıtlara geçen Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, milletvekili adaylık başvuru süresi dolduğunda, partiden yapılan açıklamaya göre adaylık başvurusu yapmayan milletvekilleri içinde yer aldı. 24 Haziran'da gerçekleştirilecek 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti’den milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunmayan mevcut milletvekillerinin isimlerini açıkladı. Buna göre Mehmet Müezzinoğlu, Burhan Kayatürk, Ekrem Erdem, Hüseyin Samani, İsrafil Kışla, Hüseyin Şahin, Ahmet Davutoğlu, Murat Göktürk, Fatma Seniha Nükhet Hotar, Hasan Özyer, Cemalettin Kani Torun, Mehmet Ali Pulcu, İbrahim Mustafa Turhan, Recep Konuk, Coşkun Çakır, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin, Ali Babacan, Beşir Atalay, Özcan Ulupınar, Ayhan Gider, İsmail Kahraman milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapmadı. Neden aday değil Ayhan Gider'e açık açık sorduk: -Neden aday değilsiniz. Aday adayları içinde sizin etki gücünüzde bir isim görmüyoruz. -Siyaset, insanların önü açılarak yapılmalıdır. Ben diğer arkadaşlarımın önünü açmaya çalışıyorum. Önü açılan bir kardeşimizi 7 Haziran Genel Seçimlerinde gördük. Kendisi kapattı. Ben aday yapılmadığım 7 Haziran seçimlerinde de çok çalıştım. -Size aday olmanız için baskı gelmedi mi? Çanakkale yerelinde örgütlerimizden elbette geldi. Genel Merkez ise henüz hiçbir milletvekili için herhangi bir tepki göstermiş değil. Bakan olabileceğini düşündüğümüz arkadaşlarımız ve hatta Başbakanımız bile milletvekili adaylığı başvurusu yaptı. Başvuru yapmayanların listesi bugün açıklandı. Az sayıda ve onlardan benim gibi kişisel irade beyanında bulunan birkaç isim dışında zaten diğerleri milletvekili adayı yapılmayacaktı, bunu biliyoruz. - Merkez aday adaylığı başvurularından sonra mı tavrını belirleyecek? Evet! -Peki, size "Aday olacaksın" denirse ne yapacaksınız? Ben bir irade beyanında bulundum. Genel merkez ısrarla görev verirse görevden de kaçmam. -Milletvekili olmadığınız durumda, herhangi bir kamu görevi teklif edilirse ne yaparsınız? Çanakkale'de herhalde teklif edilmez, çünkü yapmam. Ben o aşamaları aştım. Merkezi yönetimden yapabileceğim bir görev yüklenirse, onu düşünürüm. Normal koşullarda, köyüme dönmek istiyorum. -Seçmenin sizin siyasi çalışmanızı değil, sizin adaylığınızı önemsediğini izledik, çok iyi biliyoruz. Partiniz Çanakkale'de mevcut durumunu bu koşullarda koruyamaz. İstekli arkadaşlarımız var ve ben de onların önünü açmak istiyorum, onlara verdiğim mesaj da bu olsun. Kaynak:bigazete.com
Aylar önce bize ʹGelecek dönem milletvekili adayı olmayacağımʹ demişti. Adaylık için başvurmadı ve ʹNe dediysem o! Böyle bir irade kullandımʹ açıklamasında bulundu. Milletvekili olmadığınız durumda, herhangi bir kamu görevi teklif edilirse ne yaparsınız? Sorusuna ise, “Çanakkaleʹde herhalde teklif edilmez, çünkü yapmam. Ben o aşamaları aştım. Merkezi yönetimden yapabileceğim bir görev yüklenirse, onu düşünürüm. Normal koşullarda, köyüme dönmek istiyorum.” diyerek cevap verdi.

Ak Parti'ye Çanakkale'de 2 milletvekili koltuğu kazandıran isim olarak kayıtlara geçen Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, milletvekili adaylık başvuru süresi dolduğunda, partiden yapılan açıklamaya göre adaylık başvurusu yapmayan milletvekilleri içinde yer aldı.

24 Haziran'da gerçekleştirilecek 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti’den milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunmayan mevcut milletvekillerinin isimlerini açıkladı. Buna göre Mehmet Müezzinoğlu, Burhan Kayatürk, Ekrem Erdem, Hüseyin Samani, İsrafil Kışla, Hüseyin Şahin, Ahmet Davutoğlu, Murat Göktürk, Fatma Seniha Nükhet Hotar, Hasan Özyer, Cemalettin Kani Torun, Mehmet Ali Pulcu, İbrahim Mustafa Turhan, Recep Konuk, Coşkun Çakır, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin, Ali Babacan, Beşir Atalay, Özcan Ulupınar, Ayhan Gider, İsmail Kahraman milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapmadı.

Neden aday değil

Ayhan Gider'e açık açık sorduk:

-Neden aday değilsiniz. Aday adayları içinde sizin etki gücünüzde bir isim görmüyoruz.

-Siyaset, insanların önü açılarak yapılmalıdır. Ben diğer arkadaşlarımın önünü açmaya çalışıyorum. Önü açılan bir kardeşimizi 7 Haziran Genel Seçimlerinde gördük. Kendisi kapattı. Ben aday yapılmadığım 7 Haziran seçimlerinde de çok çalıştım.

-Size aday olmanız için baskı gelmedi mi?

Çanakkale yerelinde örgütlerimizden elbette geldi. Genel Merkez ise henüz hiçbir milletvekili için herhangi bir tepki göstermiş değil. Bakan olabileceğini düşündüğümüz arkadaşlarımız ve hatta Başbakanımız bile milletvekili adaylığı başvurusu yaptı. Başvuru yapmayanların listesi bugün açıklandı. Az sayıda ve onlardan benim gibi kişisel irade beyanında bulunan birkaç isim dışında zaten diğerleri milletvekili adayı yapılmayacaktı, bunu biliyoruz.

- Merkez aday adaylığı başvurularından sonra mı tavrını belirleyecek?

Evet!

-Peki, size "Aday olacaksın" denirse ne yapacaksınız?

Ben bir irade beyanında bulundum. Genel merkez ısrarla görev verirse görevden de kaçmam.

-Milletvekili olmadığınız durumda, herhangi bir kamu görevi teklif edilirse ne yaparsınız?

Çanakkale'de herhalde teklif edilmez, çünkü yapmam. Ben o aşamaları aştım. Merkezi yönetimden yapabileceğim bir görev yüklenirse, onu düşünürüm. Normal koşullarda, köyüme dönmek istiyorum.

-Seçmenin sizin siyasi çalışmanızı değil, sizin adaylığınızı önemsediğini izledik, çok iyi biliyoruz. Partiniz Çanakkale'de mevcut durumunu bu koşullarda koruyamaz.

İstekli arkadaşlarımız var ve ben de onların önünü açmak istiyorum, onlara verdiğim mesaj da bu olsun.

Kaynak:bigazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.