GESTAŞʹta bayram operasyonu

Güncel 29.05.2019 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

GESTAŞʹta bayram operasyonu

Çanakkale Boğazı ve Adalar hattında araç ve yolcu taşımacılığı yapan GESTAŞ, 9 günlük bayram tatili için hazırlıklarını tamamladı. Bayram tatili boyunca 21 gemi sefer yapacak, gişe sayısı artırılacak.
Ramazan bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ve yaklaşan yaz tatiliyle birlikte, Çanakkale güzergahında araç yoğunluğu oluşması bekleniyor. Yaşanacak bu yoğunluğun en aza indirilmesi için, Çanakkale Boğazı ve Adalar hattında araç ve yolcu taşımacılığı yapan GESTAŞ gerekli önlemleri aldı. GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, bayram tatili boyunca tüm personelin görevde olacağını, 7/24 esasına göre faaliyetlerin süreceğini söyledi.    Bayram tatili boyunca, Çanakkale güzergahını kullanacak vatandaşların ulaşımı için, feribot filosuna takviye yapıldı. Tüm hatlarda toplamda 21 feribot çalışacak. Tarifeli olarak çalışan feribotlar, oluşacak yoğunluk durumuna göre saatsiz olarak da hizmet verecek. Bayram tatili için bugünden planlanan 40’dan fazla ilave sefer konuldu. Şu an 2 gişeyle hizmet verilen Çanakkale iskelesinde, gişe sayısı 3’e çıkarılarak yoğunluğun önüne geçilmeye çalışılacak.  Boğaz hattının en kısa noktası olan Kilitbahir’de, yollarda oluşacak yığılmanın önlenmesi için Ağadere mevkiinde 250 araçlık otopark oluşturuldu. Yoğunluk oluştuğunda araçlar bu otoparka yönlendirilerek yolların açık tutulması sağlanacak.    Bayram tatilini Bozcaada ve Gökçeada’da geçirmek isteyen vatandaşlar için online bilet uygulaması devreye sokuldu. Biletlerini online olarak alan vatandaşlar, sefer saatlerinde sıra beklemeden ulaşımlarını sağlayabilecekler. Çanakkale – Bozcaada direk seferleri de bayramdan hemen önce başlayacak.    Küçükkuyu – Midilli seferleri de bayram boyunca her gün devam edecek.   
Çanakkale Boğazı ve Adalar hattında araç ve yolcu taşımacılığı yapan GESTAŞ, 9 günlük bayram tatili için hazırlıklarını tamamladı. Bayram tatili boyunca 21 gemi sefer yapacak, gişe sayısı artırılacak.

Ramazan bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ve yaklaşan yaz tatiliyle birlikte, Çanakkale güzergahında araç yoğunluğu oluşması bekleniyor. Yaşanacak bu yoğunluğun en aza indirilmesi için, Çanakkale Boğazı ve Adalar hattında araç ve yolcu taşımacılığı yapan GESTAŞ gerekli önlemleri aldı. GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, bayram tatili boyunca tüm personelin görevde olacağını, 7/24 esasına göre faaliyetlerin süreceğini söyledi. 

 

Bayram tatili boyunca, Çanakkale güzergahını kullanacak vatandaşların ulaşımı için, feribot filosuna takviye yapıldı. Tüm hatlarda toplamda 21 feribot çalışacak. Tarifeli olarak çalışan feribotlar, oluşacak yoğunluk durumuna göre saatsiz olarak da hizmet verecek. Bayram tatili için bugünden planlanan 40’dan fazla ilave sefer konuldu. Şu an 2 gişeyle hizmet verilen Çanakkale iskelesinde, gişe sayısı 3’e çıkarılarak yoğunluğun önüne geçilmeye çalışılacak. 

Boğaz hattının en kısa noktası olan Kilitbahir’de, yollarda oluşacak yığılmanın önlenmesi için Ağadere mevkiinde 250 araçlık otopark oluşturuldu. Yoğunluk oluştuğunda araçlar bu otoparka yönlendirilerek yolların açık tutulması sağlanacak. 

 

Bayram tatilini Bozcaada ve Gökçeada’da geçirmek isteyen vatandaşlar için online bilet uygulaması devreye sokuldu. Biletlerini online olarak alan vatandaşlar, sefer saatlerinde sıra beklemeden ulaşımlarını sağlayabilecekler. Çanakkale – Bozcaada direk seferleri de bayramdan hemen önce başlayacak. 

 

Küçükkuyu – Midilli seferleri de bayram boyunca her gün devam edecek. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.