GESTAŞ’ın uygulaması takdir topladı

Güncel 02.06.2019 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

GESTAŞ’ın uygulaması takdir topladı

Kilitbahir-Çanakkale hattındaki bekleme sürelerini azaltmak, karayolu üzerindeki araç kalabalığını da ortadan kaldırmak adına Ağadere mevkiinde hizmete açılan 250 araçlık ‘Feribot İstif Alanı’ hizmet vermeye başladı. 
9 gün sürecek olan Ramazan Bayramı tatilini farklı yerlerde geçirecek olan vatandaşlar; Eceabat, Kilitbahir ve Gelibolu feribot iskelelerinde yoğunluk oluşturdu.  Gelibolu-Lapseki, Gelibolu-Çardak, Eceabat-Çanakkale ve Kilitbahir-Çanakkale feribot hatlarında büyük yoğunluk görülüyor.  Çanakkale Boğazı ve adalar hattında ulaşımı sağlayan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.; Çanakkale-Kilitbahir hattında 4, Çanakkale-Eceabat hattında 3, Gökçeada-Kabatepe hattında 3, Bozcaada-Geyikli hattında 2, Lapseki-Gelibolu hattında 5 gemiyle hizmet veriyor.    Kilitbahir-Çanakkale hattında da sürekli ring seferler yapılarak tatilcilerin hızlı bir şekilde Çanakkale’ye ulaşması sağlandı. Tatilcilerin yoğunluğu devam ederken Feribot İstif Alanı uygulaması gibi bayram tedbirleri ve saatsiz ring seferlerle Cumartesi yoğunluğu da atlatılmaya çalışıldı. Feribot istif alanında görüşleri alınan yolcular, "Bekleme alanı uygulaması ekonomik olarak da iyi. Araçlar kuyrukta dur kalk yapmıyor, trafik de tıkanmıyor. Tuvalet gibi temel ihtiyaçlar kolay giderilebiliyor. Bekleme alanı yapılması çok güzel. Yol kenarında beklemek hem trafiği engelliyor. Oturulabilecek bir alan olması güzel, diğer türlü daha rahatsız. Rahat ettik, güzel bir uygulama olmuş" değerlendirmelerini yaptı.    Dönüş stratejisi de hazır Bayram tatili boyunca tüm hatlarda günlük sefer sayılarını artıran GESTAŞ, toplam 21 feribotla hizmet veriyor. Özellikle Çanakkale istikametine ve adalara doğru olan geçişlerde Pazartesi gününe kadar tatilci yoğunluğunun devam edeceği tahmin ediliyor. Maksimum sayıda feribotla yapılacak seferler dışında da birtakım tedbirler alan GESTAŞ, yoğunluk durumuna göre Çanakkale İskelesi’nde 3. araç gişeyi hizmete hazır hale getirmiş durumda.
Kilitbahir-Çanakkale hattındaki bekleme sürelerini azaltmak, karayolu üzerindeki araç kalabalığını da ortadan kaldırmak adına Ağadere mevkiinde hizmete açılan 250 araçlık ‘Feribot İstif Alanı’ hizmet vermeye başladı. 

9 gün sürecek olan Ramazan Bayramı tatilini farklı yerlerde geçirecek olan vatandaşlar; Eceabat, Kilitbahir ve Gelibolu feribot iskelelerinde yoğunluk oluşturdu.  Gelibolu-Lapseki, Gelibolu-Çardak, Eceabat-Çanakkale ve Kilitbahir-Çanakkale feribot hatlarında büyük yoğunluk görülüyor. 
Çanakkale Boğazı ve adalar hattında ulaşımı sağlayan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.; Çanakkale-Kilitbahir hattında 4, Çanakkale-Eceabat hattında 3, Gökçeada-Kabatepe hattında 3, Bozcaada-Geyikli hattında 2, Lapseki-Gelibolu hattında 5 gemiyle hizmet veriyor. 

 

Kilitbahir-Çanakkale hattında da sürekli ring seferler yapılarak tatilcilerin hızlı bir şekilde Çanakkale’ye ulaşması sağlandı. Tatilcilerin yoğunluğu devam ederken Feribot İstif Alanı uygulaması gibi bayram tedbirleri ve saatsiz ring seferlerle Cumartesi yoğunluğu da atlatılmaya çalışıldı. Feribot istif alanında görüşleri alınan yolcular, "Bekleme alanı uygulaması ekonomik olarak da iyi. Araçlar kuyrukta dur kalk yapmıyor, trafik de tıkanmıyor. Tuvalet gibi temel ihtiyaçlar kolay giderilebiliyor. Bekleme alanı yapılması çok güzel. Yol kenarında beklemek hem trafiği engelliyor. Oturulabilecek bir alan olması güzel, diğer türlü daha rahatsız. Rahat ettik, güzel bir uygulama olmuş" değerlendirmelerini yaptı. 

 

Dönüş stratejisi de hazır

Bayram tatili boyunca tüm hatlarda günlük sefer sayılarını artıran GESTAŞ, toplam 21 feribotla hizmet veriyor. Özellikle Çanakkale istikametine ve adalara doğru olan geçişlerde Pazartesi gününe kadar tatilci yoğunluğunun devam edeceği tahmin ediliyor. Maksimum sayıda feribotla yapılacak seferler dışında da birtakım tedbirler alan GESTAŞ, yoğunluk durumuna göre Çanakkale İskelesi’nde 3. araç gişeyi hizmete hazır hale getirmiş durumda.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.