GESTAŞ, Kilitbahir’e ek seferler koydu

Yaşam 01.11.2023 - 23:02, Güncelleme: 01.11.2023 - 23:02
 

GESTAŞ, Kilitbahir’e ek seferler koydu

Çanakkale ile Kilitbahir arasındaki gemi seferlerinin belli bir saatten sonra yapılmaması nedeniyle buradaki vatandaşlar mağdur oluyordu. Vatandaşların mağduriyetini gidermek adına GESTAŞ, bura ek sefer koydu.
1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapılması ile beraber Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir arasında araç yoğunluğu iyice azaldı. Sonbahar ile beraber yoğunluk daha da azaldı. Araç yoğunluğunun azalması nedeniyle GESTAŞ, Çanakkale-Kilirbahir ve Kilitbahir arasında belli saatlerden sonra sefer yapmıyordu. Seferler yapılmayınca, Kilirbahirdeki vatandaşlar mağdur oluyordu. Vatandaşlar, Çanakkale’ye gelmek için veya Çanakkale’den köye gitmek için Eceabat feribotunu kullanması gerekiyordu. Eceabat’a gitmek veya Eceabat’tan köye gitmek için aracı olmayanlar ise ortada kalıyordu. Uzun zamandır devam eden bu sorun nedeniyle vatandaşlar sıkıntılarını dile getirdi. Gelen sorunlar üzerine GESTAŞ yönetimi önemli bir karar aldı. Daha önce Kilirbahir’den Çanakkale’ye saat 19.30 feribotu vardı. Bu saaten sonra Kilirbahir’den Çanakkale’ye gelmek için Eceabat ilçesine gidilmesi gerekiyordu. Saat 11.00’a ek sefer konuldu. Aynı şekilde Çanakakale’den Kilirbahir’e ise saat 10.00 seferi vardı. Bu saaten sonra Çanakkale’de bulunan Kilitbahirlilerin evine gitmesi için Eceabat ilçesine oradan da köyüne gitmesi gerekiyordu. Bu saaten sonra Eceabat ile Kilitbahir arasında da araç olmadığı için vatandaşlar daha da mağdur oluyordu. Bu sıkıntı da ortadan kaldırıldı ve Çanakkale’ye saat 12.00’a ek sefer konularak sorun çözüldü.
Çanakkale ile Kilitbahir arasındaki gemi seferlerinin belli bir saatten sonra yapılmaması nedeniyle buradaki vatandaşlar mağdur oluyordu. Vatandaşların mağduriyetini gidermek adına GESTAŞ, bura ek sefer koydu.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapılması ile beraber Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir arasında araç yoğunluğu iyice azaldı. Sonbahar ile beraber yoğunluk daha da azaldı. Araç yoğunluğunun azalması nedeniyle GESTAŞ, Çanakkale-Kilirbahir ve Kilitbahir arasında belli saatlerden sonra sefer yapmıyordu. Seferler yapılmayınca, Kilirbahirdeki vatandaşlar mağdur oluyordu. Vatandaşlar, Çanakkale’ye gelmek için veya Çanakkale’den köye gitmek için Eceabat feribotunu kullanması gerekiyordu. Eceabat’a gitmek veya Eceabat’tan köye gitmek için aracı olmayanlar ise ortada kalıyordu.

Uzun zamandır devam eden bu sorun nedeniyle vatandaşlar sıkıntılarını dile getirdi. Gelen sorunlar üzerine GESTAŞ yönetimi önemli bir karar aldı. Daha önce Kilirbahir’den Çanakkale’ye saat 19.30 feribotu vardı. Bu saaten sonra Kilirbahir’den Çanakkale’ye gelmek için Eceabat ilçesine gidilmesi gerekiyordu. Saat 11.00’a ek sefer konuldu.

Aynı şekilde Çanakakale’den Kilirbahir’e ise saat 10.00 seferi vardı. Bu saaten sonra Çanakkale’de bulunan Kilitbahirlilerin evine gitmesi için Eceabat ilçesine oradan da köyüne gitmesi gerekiyordu. Bu saaten sonra Eceabat ile Kilitbahir arasında da araç olmadığı için vatandaşlar daha da mağdur oluyordu. Bu sıkıntı da ortadan kaldırıldı ve Çanakkale’ye saat 12.00’a ek sefer konularak sorun çözüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.