Gergin Geçen MHP Ayvacık İlçe Kongresi İptal Edildi

Siyaset 22.08.2023 - 12:34, Güncelleme: 22.08.2023 - 12:34
 

Gergin Geçen MHP Ayvacık İlçe Kongresi İptal Edildi

Tartışma ve gergin geçen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ayvacık İlçesi Kongresi, Yüksek Seçim Kurulu kararıyla iptal edildi. Kongre yeniden yapılacak
MHP Ayvacık İlçe Kongresi yapıldı. Kongrede büyük tartışmalar ve gerginlikler yaşandı. Mehmet Öktem tek aday olarak girdiği seçimi kazanarak MHP Ayvacık İlçe Başkanı seçilmişti. Kongrede MHP Çanakkale İl Başkanı Tuğrul Yıldırım ise adaylarının Öktem olmadığını ifade etmişti. Bunun üzerine çok kongrede tartışma çıktı. Tartışmalardan sonra konu MHP genel merkezi tarafından YSK’ya kongre iptali için başvurulduğu belirtilmişti. YSK, başvuru sonucunda Ayvacık Milliyetçi Hareket Partisi Ayvacık İlçesi Kongresi’ni iptal etti. MHP Çanakkale İl Başkanı Tuğrul Yıldırım sosyal medya aracılığı ile yaptığı paylaşımda ise, “13.08.2023 tarihinde toplanan; ancak şartlar uygun olmadığı için MHP Genel Merkezimiz tarafından ‘iptal-tatil’ edilen, MHP Ayvacık İlçesi kongre süreciyle ilgili YSK’ya yapılan itiraz müracaatı neticelenmiş olup,  “KONGRENİN İPTALİNE” karar verilmiştir. Kongremiz daha sonra ilan edilecek bir tarihte icra edilecektir. Kamuoyunun bilgisine arz olunur” ifadelerini kullandı. Kongrede seçilen Mehmet Öktem ise kongre iptaline ilişkin yaptığı paylaşımda, “13.08.2023 tarihinde gerçekleştirilen Milliyetçi Hareket Partisi Ayvacık ilçe kongremiz genel merkez yönetimimiz tarafından iptal edilmiştir. Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli beyefendi ve genel merkez yöneticilerimizin aldığı her karara sonuna kadar saygılıyız. Yeni oluşacak yönetimin emrinde Ayvacık ilçemizde Milliyetçi Hareket Partisi’ni iktidar yapmak için birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Tartışma ve gergin geçen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ayvacık İlçesi Kongresi, Yüksek Seçim Kurulu kararıyla iptal edildi. Kongre yeniden yapılacak

MHP Ayvacık İlçe Kongresi yapıldı. Kongrede büyük tartışmalar ve gerginlikler yaşandı. Mehmet Öktem tek aday olarak girdiği seçimi kazanarak MHP Ayvacık İlçe Başkanı seçilmişti. Kongrede MHP Çanakkale İl Başkanı Tuğrul Yıldırım ise adaylarının Öktem olmadığını ifade etmişti. Bunun üzerine çok kongrede tartışma çıktı. Tartışmalardan sonra konu MHP genel merkezi tarafından YSK’ya kongre iptali için başvurulduğu belirtilmişti. YSK, başvuru sonucunda Ayvacık Milliyetçi Hareket Partisi Ayvacık İlçesi Kongresi’ni iptal etti.
MHP Çanakkale İl Başkanı Tuğrul Yıldırım sosyal medya aracılığı ile yaptığı paylaşımda ise, “13.08.2023 tarihinde toplanan; ancak şartlar uygun olmadığı için MHP Genel Merkezimiz tarafından ‘iptal-tatil’ edilen, MHP Ayvacık İlçesi kongre süreciyle ilgili YSK’ya yapılan itiraz müracaatı neticelenmiş olup,  “KONGRENİN İPTALİNE” karar verilmiştir. Kongremiz daha sonra ilan edilecek bir tarihte icra edilecektir. Kamuoyunun bilgisine arz olunur” ifadelerini kullandı.
Kongrede seçilen Mehmet Öktem ise kongre iptaline ilişkin yaptığı paylaşımda, “13.08.2023 tarihinde gerçekleştirilen Milliyetçi Hareket Partisi Ayvacık ilçe kongremiz genel merkez yönetimimiz tarafından iptal edilmiştir. Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli beyefendi ve genel merkez yöneticilerimizin aldığı her karara sonuna kadar saygılıyız. Yeni oluşacak yönetimin emrinde Ayvacık ilçemizde Milliyetçi Hareket Partisi’ni iktidar yapmak için birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.