“Esnafımız taşıma yapamadığından dolayı, ücretlerini alamamıştır”

Ekonomi 14.04.2020 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

“Esnafımız taşıma yapamadığından dolayı, ücretlerini alamamıştır”

Çanakkale Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle okulların uzaktan eğitime geçmesinin ardından, bu sürecin uzaması halinde Taşımalı Eğitim Servis araçlarının ekonomik anlamda zarar görmeye devam edeceği konusunda açıklamalarda bulundu.
Çanakkale Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere; tüm dünyayı saran Coronavirüs (Covid-19) sebebiyle, Devletimiz tarafından birçok önlemler alınmış ve alınmaya da devam etmektedir. Alınan bu tedbirlerden biriside, 16 Mart 2020 tarihinden itibaren, 30 Nisan 2020 tarihine kadar okulların tatil edilmesidir. Gelişmelere göre de tatilin uzatılması söz konusu olabilecektir” ifadelerini kullandı.  “ESNAFIMIZ TAŞIMA YAPAMADIĞINDAN DOLAYI, ÜCRETLERİNİ ALAMAMIŞTIR” Demir, öğrenci servisi araçlarının şu anda çalışmadığına ve bu konuda mağduriyet yaşadıklarını belirterek, “Mal sahibi, aracı kullanan şoför ve servis ablaları da bundan zarar görmüştür. Bunların zararını da mal sahipleri görmektedir. Araçlarının sigortalarını, kaskosunu yaptırmakta, şoförünün ve servis ablasının sigortasını ve maaşını yatırmaktadır. Taşımalı eğitim servis araçları da zarar görmüştür. Esnafımız taşıma yapamadığından dolayı, ücretlerini alamamıştır” diye belirtti.  “GEREKLİ ÇALIŞMALARIMIZI YAPMIŞ BULUNMAKTAYIZ” “SSK ve Bağ-Kur primleri ertelenmiş olsa da, bunları ödeyecek yine bizleriz. Bu mağduriyetlerimizin giderilmesi için oda olarak gerekli çalışmalarımızı yapmış bulunmaktayız” diyen Demir, “Federasyonumuzda, gerekli çalışmaları yapmış, Milli Eğitim Bakanlığına müracaat etmiştir. Oda olarak, üst kuruluşlara müracaatlarımızı yaptık, yine Federasyonumuza destek olmak amacıyla, taşımalı eğitim kapsamında servis taşımacılığı yapan esnafımıza Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeni ile okulların tatil edildiği süre içerisinde de ücretlerinin ödenmesi için, Odamız Başkanlığı tarafından, Milli Eğitim Bakanlığına, İlimiz Milletvekillerine ve T.B.M.M. Dilekçe komisyonu başkanlığına girişimlerde bulunulmuştur. Tüm odalarımızın da bu girişimleri yapmasını istiyoruz” şeklinde taleplerini dile getirdi.
Çanakkale Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle okulların uzaktan eğitime geçmesinin ardından, bu sürecin uzaması halinde Taşımalı Eğitim Servis araçlarının ekonomik anlamda zarar görmeye devam edeceği konusunda açıklamalarda bulundu.

Çanakkale Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere; tüm dünyayı saran Coronavirüs (Covid-19) sebebiyle, Devletimiz tarafından birçok önlemler alınmış ve alınmaya da devam etmektedir. Alınan bu tedbirlerden biriside, 16 Mart 2020 tarihinden itibaren, 30 Nisan 2020 tarihine kadar okulların tatil edilmesidir. Gelişmelere göre de tatilin uzatılması söz konusu olabilecektir” ifadelerini kullandı.
 “ESNAFIMIZ TAŞIMA YAPAMADIĞINDAN DOLAYI, ÜCRETLERİNİ ALAMAMIŞTIR”
Demir, öğrenci servisi araçlarının şu anda çalışmadığına ve bu konuda mağduriyet yaşadıklarını belirterek, “Mal sahibi, aracı kullanan şoför ve servis ablaları da bundan zarar görmüştür. Bunların zararını da mal sahipleri görmektedir. Araçlarının sigortalarını, kaskosunu yaptırmakta, şoförünün ve servis ablasının sigortasını ve maaşını yatırmaktadır. Taşımalı eğitim servis araçları da zarar görmüştür. Esnafımız taşıma yapamadığından dolayı, ücretlerini alamamıştır” diye belirtti.
 “GEREKLİ ÇALIŞMALARIMIZI YAPMIŞ BULUNMAKTAYIZ”
“SSK ve Bağ-Kur primleri ertelenmiş olsa da, bunları ödeyecek yine bizleriz. Bu mağduriyetlerimizin giderilmesi için oda olarak gerekli çalışmalarımızı yapmış bulunmaktayız” diyen Demir, “Federasyonumuzda, gerekli çalışmaları yapmış, Milli Eğitim Bakanlığına müracaat etmiştir. Oda olarak, üst kuruluşlara müracaatlarımızı yaptık, yine Federasyonumuza destek olmak amacıyla, taşımalı eğitim kapsamında servis taşımacılığı yapan esnafımıza Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeni ile okulların tatil edildiği süre içerisinde de ücretlerinin ödenmesi için, Odamız Başkanlığı tarafından, Milli Eğitim Bakanlığına, İlimiz Milletvekillerine ve T.B.M.M. Dilekçe komisyonu başkanlığına girişimlerde bulunulmuştur. Tüm odalarımızın da bu girişimleri yapmasını istiyoruz” şeklinde taleplerini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.