Esnafa Bir Darbe de Elektrik Ve Diğer Maliyetlerin Artmasından Geldi

Ekonomi 17.02.2022 - 13:22, Güncelleme: 17.02.2022 - 13:22
 

Esnafa Bir Darbe de Elektrik Ve Diğer Maliyetlerin Artmasından Geldi

Kat kat artan elektrik faturaları adeta esnafın belini büktü. Elektrik faturaları yüzünden işyerlerini kapatmak zorunda kalacakları yönünde sesler her geçen gün artarken, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Selçuk Semizoğlu, elektrik fiyatlarında acilen düzenleme beklediklerini dile getirdi.
Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin içinde son zamanlarda öne çıkan elektrik ve doğalgaz faturaları oldu. Elektrikte kat kat artan faturalar nedeniyle hem esnaflar hem de hane halkı zor günler yaşıyor. Elektrik faturalarının katlanması esnafları her geçen gün zorluyor. Alım gücü azaldığı için müşterisi azalan esnafa bir darbe de elektrik ve diğer maliyetlerin artmasından geldi. Özellikle elektrik faturaları çok artması nedeniyle bazı esnafların işyerlerini kapatmaya kadar götürdüğü yönünde tepkiler geliyor. Bu konuda yaşanan sorunu birçok esnaf birlikleri ve odaları dile getiriyor. ÇTSO Başkanı Semizoğlu da bir açıklama yaparak elektrikte yeni düzenleme yapılması gerektiğini belirtti. Semizoğlu şu açıklamayı yaptı; “Yeni yılda uygulamaya giren ve üyelerimizin kaldıramayacağı bir oranda artış gösteren elektrik fiyatlarında acilen bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Tüm sektörleri olumsuz etkileyen bu artışlar işletmelerimizin sürdürülebilirliği açısından da büyük risk ve tehdit oluşturmuştur. İşçi ücretleri, akaryakıt, hammadde maliyetleri gibi pek çok kalemde yaşanan artışların yanında elektriğe gelen zamlar makul ve kabul edilebilir sınırların çok üzerindedir. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sayın İbrahim Kalın’ın açıklamalarından Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuyla ilgili talimatı olduğunu ve vatandaşın yükünü hafifletecek bir çalışma yapıldığını memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu çalışmanın haneler ile birlikte;  esnaf, tacir ve sanayiciler olmak üzere tüm işletmeleri kapsamasını ve makul sınırların çok üzerinde bir fatura daha tahakkuk etmeden acilen hayata geçirilmesini talep ediyoruz.”
Kat kat artan elektrik faturaları adeta esnafın belini büktü. Elektrik faturaları yüzünden işyerlerini kapatmak zorunda kalacakları yönünde sesler her geçen gün artarken, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Selçuk Semizoğlu, elektrik fiyatlarında acilen düzenleme beklediklerini dile getirdi.

Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin içinde son zamanlarda öne çıkan elektrik ve doğalgaz faturaları oldu. Elektrikte kat kat artan faturalar nedeniyle hem esnaflar hem de hane halkı zor günler yaşıyor. Elektrik faturalarının katlanması esnafları her geçen gün zorluyor.
Alım gücü azaldığı için müşterisi azalan esnafa bir darbe de elektrik ve diğer maliyetlerin artmasından geldi. Özellikle elektrik faturaları çok artması nedeniyle bazı esnafların işyerlerini kapatmaya kadar götürdüğü yönünde tepkiler geliyor.
Bu konuda yaşanan sorunu birçok esnaf birlikleri ve odaları dile getiriyor. ÇTSO Başkanı Semizoğlu da bir açıklama yaparak elektrikte yeni düzenleme yapılması gerektiğini belirtti. Semizoğlu şu açıklamayı yaptı; “Yeni yılda uygulamaya giren ve üyelerimizin kaldıramayacağı bir oranda artış gösteren elektrik fiyatlarında acilen bir düzenleme yapılması gerekmektedir.
Tüm sektörleri olumsuz etkileyen bu artışlar işletmelerimizin sürdürülebilirliği açısından da büyük risk ve tehdit oluşturmuştur.
İşçi ücretleri, akaryakıt, hammadde maliyetleri gibi pek çok kalemde yaşanan artışların yanında elektriğe gelen zamlar makul ve kabul edilebilir sınırların çok üzerindedir.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sayın İbrahim Kalın’ın açıklamalarından Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuyla ilgili talimatı olduğunu ve vatandaşın yükünü hafifletecek bir çalışma yapıldığını memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz.
Bu çalışmanın haneler ile birlikte;  esnaf, tacir ve sanayiciler olmak üzere tüm işletmeleri kapsamasını ve makul sınırların çok üzerinde bir fatura daha tahakkuk etmeden acilen hayata geçirilmesini talep ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.