Ekonomide Çanakkaleʹde İşler Yolunda

Güncel 31.10.2016 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Ekonomide Çanakkaleʹde İşler Yolunda

TÜİK Balıkesir Bölge Müdürlüğü, ˮEylül 2016 Dış Ticaret İstatistikleriniˮ açıkladı. Buna göre Çanakkaleʹde geçen yılın aynı ayına göre ihracat ve ithalat arttı.
TÜİK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte ihracat 2016 yılı eylül ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,5 artarak 8,5 milyon dolar, ithalat yüzde 7,2 artarak 6,8 milyon dolar oldu.2016 yılı Eylül ayında Çanakkale'den yapılan ihracat miktarları fasıllara göre incelendiğinde; en büyük pay 6 milyondolar ile "Seramik mamulleri" olurken bu faslı 691 bin dolar ile "Et, balık, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar veyadiğer su omurgasızlarının müstahzarları" ve 611 bin dolar ile "Metal cevherleri, cüruf ve kül" faslı takip etti.2016 yılı eylül ayında Çanakkale'ye yapılan ithalat miktarları fasıllara göre incelendiğinde ise en çok ithal edilenfasıllar 3 milyon dolar ile "Balıklar, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar ve suda yaşayan diğer omurgasız hayvanlar" olurken bu faslı 1,2 milyon dolar ile "Kazanlar, makineler, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunlarınaksam ve parçaları" ile 868 bin dolar ile "Tuz, kükürt, topraklar ve taşlar, alçılar, kireçler ve çimento" faslı takipetti.
TÜİK Balıkesir Bölge Müdürlüğü, ˮEylül 2016 Dış Ticaret İstatistikleriniˮ açıkladı. Buna göre Çanakkaleʹde geçen yılın aynı ayına göre ihracat ve ithalat arttı.

TÜİK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte ihracat 2016 yılı eylül ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,5 artarak 8,5 milyon dolar, ithalat yüzde 7,2 artarak 6,8 milyon dolar oldu.

2016 yılı Eylül ayında Çanakkale'den yapılan ihracat miktarları fasıllara göre incelendiğinde; en büyük pay 6 milyon
dolar ile "Seramik mamulleri" olurken bu faslı 691 bin dolar ile "Et, balık, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar veya
diğer su omurgasızlarının müstahzarları" ve 611 bin dolar ile "Metal cevherleri, cüruf ve kül" faslı takip etti.

2016 yılı eylül ayında Çanakkale'ye yapılan ithalat miktarları fasıllara göre incelendiğinde ise en çok ithal edilen
fasıllar 3 milyon dolar ile "Balıklar, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar ve suda yaşayan diğer omurgasız hayvanlar" olurken bu faslı 1,2 milyon dolar ile "Kazanlar, makineler, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların
aksam ve parçaları" ile 868 bin dolar ile "Tuz, kükürt, topraklar ve taşlar, alçılar, kireçler ve çimento" faslı takip
etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.