Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları Çanakkale Konferansı Gerçekleşti

Ekonomi 04.10.2022 - 12:10, Güncelleme: 04.10.2022 - 12:10
 

Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları Çanakkale Konferansı Gerçekleşti

“DAHA İYİ BİR EKONOMİ İSTİYORSAK, EKONOMİDE SAĞLAM BİR YAPIYA SAHİP OLMAMIZ LAZIM” Dünya Gazetesi ve Daha iyi Yargı Derneği işbirliğinde düzenlenen Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları Çanakkale Konferansı düzenlendi.
Ekonomi ve Hukuk Buluşmalarının 9’uncusu Çanakkale'de gerçekleşti. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Fuar Merkezi İçdaş Toplantı Salonu'nda yapılan konferansın moderatörlüğünü Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz yaparken, Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu ve Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün konuşmacı olarak katılım sağladı.  Konferansta 'Yapısal Reformlar' konusunda sunum eşliğinde bir konuşma yapan Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, " Dünyada tarihi bir dönem yaşıyoruz aslında. Bu tarihi dönem iş dünyasının tabiriyle belki ekonomi tabiriyle 'işler bildiğimiz gibi' aslında biraz ondan çıkıp, farklı bir dünyaya gidiyor gibiyiz. İşler muhtemelen önümüzdeki süreçte bildiğimiz tarzda yürümeyecek. Birçok değişim bizi bekliyor. Bunun hukuğa da yansımaları olacak. İş ilişkilerine de yansımaları olacak. Uluslararası kuruluşlara da uluslararası hukuğa da birçok boyutu olacağını düşünüyorum. Biz daha iyi bir ekonomi istiyorsak, ekonomide sağlam bir yapıya sahip olmamız lazım. Güçlü bir yapı üzerine biz hep arzuladığımız üretim, yatırım, istihdam, istikrar birçok belki ekonomi politikasının ana hedeflerini ulaşmaya yakınlaşabiliriz" dedi. Aslanoğlu, konuşmasının devamında ise, "Hukuk-ekonomi bağlantısı kurmak için şöyle bir analiz yapmak istiyorum. Sağlam bu ekonomik yapıyı belirleyen faktörler güçlüyse burada o düşük enflasyonu sağlayan, istikrarı sağlayan, sürekliliği, sürdürülebilirliği sağlayan bir yapı varsa burada yatırım yapmak, burada bulunmak, içeriden, dışarıdan yatırımcının, girişimcinin, iş dünyasınında daha çok arzulayacağı bir şeydir. Şimdi biz yatırım dediğimiz de ekonomide ne belirler? diye baktığımızda aslında iki tane parametre söyleyebiliriz. Bir tanesi faizdir. Diğeri de beklentilerdir. Faizler düştükçe yatırımlar artar" ifadelerini kullandı. "A’dan Z’ye Türk Yargı Reformu" hakkında bir konuşma yapan Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün ise, " Bizim en temel sorunumuz, toplumumuzu bir vücut olarak kabul edersek, onun ruhunu teşkil eden adaleti gerçekleştirme meselesi. Bu da kurallarımızı öncedden düzgün olarak belirleme. Belirlediğimiz kuralları da zamanında iyi bir şekilde  uygulama sorunu oldu. Bizim için birinci mesele, toplumun kendisine bu hizmetleri verecek olan yargıya gittiği zaman kaliteli hizmet alabileceğine inanmasıdır" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından konferans, soru cevap kısmıyla sona erdi.
“DAHA İYİ BİR EKONOMİ İSTİYORSAK, EKONOMİDE SAĞLAM BİR YAPIYA SAHİP OLMAMIZ LAZIM” Dünya Gazetesi ve Daha iyi Yargı Derneği işbirliğinde düzenlenen Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları Çanakkale Konferansı düzenlendi.

Ekonomi ve Hukuk Buluşmalarının 9’uncusu Çanakkale'de gerçekleşti. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Fuar Merkezi İçdaş Toplantı Salonu'nda yapılan konferansın moderatörlüğünü Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz yaparken, Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu ve Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün konuşmacı olarak katılım sağladı.
 Konferansta 'Yapısal Reformlar' konusunda sunum eşliğinde bir konuşma yapan Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, " Dünyada tarihi bir dönem yaşıyoruz aslında. Bu tarihi dönem iş dünyasının tabiriyle belki ekonomi tabiriyle 'işler bildiğimiz gibi' aslında biraz ondan çıkıp, farklı bir dünyaya gidiyor gibiyiz. İşler muhtemelen önümüzdeki süreçte bildiğimiz tarzda yürümeyecek. Birçok değişim bizi bekliyor. Bunun hukuğa da yansımaları olacak. İş ilişkilerine de yansımaları olacak. Uluslararası kuruluşlara da uluslararası hukuğa da birçok boyutu olacağını düşünüyorum. Biz daha iyi bir ekonomi istiyorsak, ekonomide sağlam bir yapıya sahip olmamız lazım. Güçlü bir yapı üzerine biz hep arzuladığımız üretim, yatırım, istihdam, istikrar birçok belki ekonomi politikasının ana hedeflerini ulaşmaya yakınlaşabiliriz" dedi.
Aslanoğlu, konuşmasının devamında ise, "Hukuk-ekonomi bağlantısı kurmak için şöyle bir analiz yapmak istiyorum. Sağlam bu ekonomik yapıyı belirleyen faktörler güçlüyse burada o düşük enflasyonu sağlayan, istikrarı sağlayan, sürekliliği, sürdürülebilirliği sağlayan bir yapı varsa burada yatırım yapmak, burada bulunmak, içeriden, dışarıdan yatırımcının, girişimcinin, iş dünyasınında daha çok arzulayacağı bir şeydir. Şimdi biz yatırım dediğimiz de ekonomide ne belirler? diye baktığımızda aslında iki tane parametre söyleyebiliriz. Bir tanesi faizdir. Diğeri de beklentilerdir. Faizler düştükçe yatırımlar artar" ifadelerini kullandı.
"A’dan Z’ye Türk Yargı Reformu" hakkında bir konuşma yapan Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün ise, " Bizim en temel sorunumuz, toplumumuzu bir vücut olarak kabul edersek, onun ruhunu teşkil eden adaleti gerçekleştirme meselesi. Bu da kurallarımızı öncedden düzgün olarak belirleme. Belirlediğimiz kuralları da zamanında iyi bir şekilde  uygulama sorunu oldu. Bizim için birinci mesele, toplumun kendisine bu hizmetleri verecek olan yargıya gittiği zaman kaliteli hizmet alabileceğine inanmasıdır" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından konferans, soru cevap kısmıyla sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.