Eğitime Yatırım, Geleceğe Yatırım

Siyaset 07.02.2022 - 13:32, Güncelleme: 07.02.2022 - 13:32
 

Eğitime Yatırım, Geleceğe Yatırım

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale’de eğitim yatırımlarının hızla devam ettiğini kaydetti. Yeni inşaatlardan iyileştirme çalışmalarına kadar bir çok çalışma yapıldığını hatırlatan İskenderoğlu, TBMM’de kabul edilen öğretmenlik kanununun da, tüm eğitim paydaşlarını yakından ilgilendirdiğini söyledi.
Çanakkale’ye yapılan yatırımlar arasında eğitimin ilk sıralarda yer alan başlıklardan birisi olduğunu belirten AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti hükümetleri döneminde her alanda olduğu gibi eğitim alanında da Çanakkale’nin önemli ölçüde pay aldığını söyledi. 2002 yılında 3 bin 95 olan derslik sayısının 2021 itibariyle 4 bin 646’ya yükseldiğini aktaran İskenderoğlu, “Bu sayede, öğrenci sayımız 74 bin 139’dan 81 bin 857’ye yükselmiş olmasına rağmen derslik başına düşen öğrenci sayısı 19’a geriledi. Yine öğrenci başına düşen öğretmen sayısı ilköğretimde 2002 yılında 20 iken 2021 yılında 14’e orta öğretimde ise 16’dan 9’a düştü. 2003 – 2020 yılları arasında Çanakkale’ye yapılan toplam eğitim harcaması ise 560 milyon 669 bin 320 TL’yi buldu. Bu rakama son iki yılda yapılan yatırımlar ise dahil değil. Devlet yatırım ve İl Yatırım programlarında toplam 26 okulda yeniden yapım ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildi. Tüm bu eğitim çalışmalarının yanı sıra, son yıllarda tasarım ve beceri atölyeleri, laboratuvarlar, kütüphane gibi tamamlayıcı eğitim yatırımları da gerçekleştirdik. Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’la birlikte, ilimiz genelinde özellikle eğitimle ilgili nasıl bir talep gelirse gelsin, hemen değerlendirmeye, çözüme ulaştırmaya çalışıyoruz. Biz, eğitime, gençlerimize yapılan yatırımların, en az diğer büyük yatırımlarımız kadar önemli olduğuna inanıyoruz” dedi. Geçtiğimiz günlerde TBMM’de kabul edilen öğretmenlik kanununun da bu anlamda çok önemli olduğuna değinen İskenderoğlu, “Eğitim denildiği zaman, öğrencilerimizle öğretmenlerimizi ayrı tutmamız elbette düşünülemez. Uzun süredir gündemde olan öğretmenlik kanununun görüşmeleri, geçtiğimiz hafta içerisinde tamamlandı. Geleceğimizin mimarları öğretmenlerimizin heyecanla beklediği; adaylık kaldırma sınavına son verilmesi, uzman-başöğretmenlik imkanı, lisansüstü eğitimin özendirilmesi, 3600 ek gösterge, eğitim-öğretim tazminatının yükseltilmesi gibi maddeleri içeren teklifimiz yasalaştı. Bu sayede, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, vatanına milletine hayırlı birer birey olarak yetişmesinde büyük emekleri olan öğretmenlerimizin sorunlarının çözülmesi, motivasyonlarının artmasının, öğrencilerimizin eğitim hayatlarına olumlu yansıyacağını düşünüyoruz” diye konuştu. 
AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale’de eğitim yatırımlarının hızla devam ettiğini kaydetti. Yeni inşaatlardan iyileştirme çalışmalarına kadar bir çok çalışma yapıldığını hatırlatan İskenderoğlu, TBMM’de kabul edilen öğretmenlik kanununun da, tüm eğitim paydaşlarını yakından ilgilendirdiğini söyledi.

Çanakkale’ye yapılan yatırımlar arasında eğitimin ilk sıralarda yer alan başlıklardan birisi olduğunu belirten AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti hükümetleri döneminde her alanda olduğu gibi eğitim alanında da Çanakkale’nin önemli ölçüde pay aldığını söyledi. 2002 yılında 3 bin 95 olan derslik sayısının 2021 itibariyle 4 bin 646’ya yükseldiğini aktaran İskenderoğlu, “Bu sayede, öğrenci sayımız 74 bin 139’dan 81 bin 857’ye yükselmiş olmasına rağmen derslik başına düşen öğrenci sayısı 19’a geriledi. Yine öğrenci başına düşen öğretmen sayısı ilköğretimde 2002 yılında 20 iken 2021 yılında 14’e orta öğretimde ise 16’dan 9’a düştü. 2003 – 2020 yılları arasında Çanakkale’ye yapılan toplam eğitim harcaması ise 560 milyon 669 bin 320 TL’yi buldu. Bu rakama son iki yılda yapılan yatırımlar ise dahil değil. Devlet yatırım ve İl Yatırım programlarında toplam 26 okulda yeniden yapım ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildi. Tüm bu eğitim çalışmalarının yanı sıra, son yıllarda tasarım ve beceri atölyeleri, laboratuvarlar, kütüphane gibi tamamlayıcı eğitim yatırımları da gerçekleştirdik. Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’la birlikte, ilimiz genelinde özellikle eğitimle ilgili nasıl bir talep gelirse gelsin, hemen değerlendirmeye, çözüme ulaştırmaya çalışıyoruz. Biz, eğitime, gençlerimize yapılan yatırımların, en az diğer büyük yatırımlarımız kadar önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde TBMM’de kabul edilen öğretmenlik kanununun da bu anlamda çok önemli olduğuna değinen İskenderoğlu, “ Eğitim denildiği zaman, öğrencilerimizle öğretmenlerimizi ayrı tutmamız elbette düşünülemez. Uzun süredir gündemde olan öğretmenlik kanununun görüşmeleri, geçtiğimiz hafta içerisinde tamamlandı. Geleceğimizin mimarları öğretmenlerimizin heyecanla beklediği; adaylık kaldırma sınavına son verilmesi, uzman-başöğretmenlik imkanı, lisansüstü eğitimin özendirilmesi, 3600 ek gösterge, eğitim-öğretim tazminatının yükseltilmesi gibi maddeleri içeren teklifimiz yasalaştı. Bu sayede, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, vatanına milletine hayırlı birer birey olarak yetişmesinde büyük emekleri olan öğretmenlerimizin sorunlarının çözülmesi, motivasyonlarının artmasının, öğrencilerimizin eğitim hayatlarına olumlu yansıyacağını düşünüyoruz” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.