Diyanet Kurban Bedellerini Açıkladı

Ekonomi 31.07.2017 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Diyanet Kurban Bedellerini Açıkladı

Vekalet ile kurbanını kestirmek isteyenler için Türkiye Diyanet Vakfı açıklama yaptı. Yurt içinde 850 TL, yurt dışında 600 TL bedel ile kurban kesimi gerçekleştirilecek.
Kurban bayramına bir aydan daha az süre kaldı. Kalan sürede kurbanlarını vekalet vererek kestirmek isteyenler için yetkili vakıf ve dernekler fiyatlarını açıklıyor. Türkiye Diyanet Vakfı bu konuda vatandaşların en çok güvendiği kurumlardan biri. Bu konuda açıklama yapan TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, vekalet ile kurban kesim bedelinin yurt içinde gerçekleştirilecek kesimler için 850, yurt dışında yapılacak kesimler için ise 600 TL olarak belirlendiğini bildirdi. Sadece kurban kesimi ve et dağıtımı değil hem Türkiye hem de tüm dünyada tüm Müslümanların kurban sevincini tatmalarını hedeflerini belirten Tutkun, bayram coşkusunu hissetmenin önemine dem vurarak kurban bayramının dinimizdeki yerinin de paylaşmayı vurguladığını belirterek kişinin kendine ayırdığı değil dağıttığı kurbanın ahirette yanında olacağını sözlerine ekledi. Kurban kesimi için Türkiye Diyanet Vakfı’na vekalet vermek isteyen vatandaşlarımızın 275 il ve ilçe merkezinin yanı sıra yurt dışında yer alan camilerde de işlemlerini tamamlayabileceklerini ayrıca diyanet vakfının web sitesi üzerinden de online bankacılık işlemi sayesinde ödeme yapabileceklerini belirtti. PTT, il müftülükleri, ilçe müftülükleri, mahallelerdeki din görevlileri aracılığı ile de vekaletlerin vakfa ulaştırılabileceği belirtildi. Türkiye Diyanet Vakfı kurban kampanyası için bir kamu spotu da hazırladı. İlgili spotta milli rallicimiz Burcu Çetinkaya, dünya şampiyonu motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu ve Avrupa şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp rol alıyor. “Kurbanlarımız kardeşlik için” sloganına sahip kamu spotu yakında tüm televizyon ve radyolarda yayınlanmaya başlayacak.
Vekalet ile kurbanını kestirmek isteyenler için Türkiye Diyanet Vakfı açıklama yaptı. Yurt içinde 850 TL, yurt dışında 600 TL bedel ile kurban kesimi gerçekleştirilecek.

Kurban bayramına bir aydan daha az süre kaldı. Kalan sürede kurbanlarını vekalet vererek kestirmek isteyenler için yetkili vakıf ve dernekler fiyatlarını açıklıyor. Türkiye Diyanet Vakfı bu konuda vatandaşların en çok güvendiği kurumlardan biri. Bu konuda açıklama yapan TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, vekalet ile kurban kesim bedelinin yurt içinde gerçekleştirilecek kesimler için 850, yurt dışında yapılacak kesimler için ise 600 TL olarak belirlendiğini bildirdi.

Sadece kurban kesimi ve et dağıtımı değil hem Türkiye hem de tüm dünyada tüm Müslümanların kurban sevincini tatmalarını hedeflerini belirten Tutkun, bayram coşkusunu hissetmenin önemine dem vurarak kurban bayramının dinimizdeki yerinin de paylaşmayı vurguladığını belirterek kişinin kendine ayırdığı değil dağıttığı kurbanın ahirette yanında olacağını sözlerine ekledi.

Kurban kesimi için Türkiye Diyanet Vakfı’na vekalet vermek isteyen vatandaşlarımızın 275 il ve ilçe merkezinin yanı sıra yurt dışında yer alan camilerde de işlemlerini tamamlayabileceklerini ayrıca diyanet vakfının web sitesi üzerinden de online bankacılık işlemi sayesinde ödeme yapabileceklerini belirtti. PTT, il müftülükleri, ilçe müftülükleri, mahallelerdeki din görevlileri aracılığı ile de vekaletlerin vakfa ulaştırılabileceği belirtildi.

Türkiye Diyanet Vakfı kurban kampanyası için bir kamu spotu da hazırladı. İlgili spotta milli rallicimiz Burcu Çetinkaya, dünya şampiyonu motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu ve Avrupa şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp rol alıyor. “Kurbanlarımız kardeşlik için” sloganına sahip kamu spotu yakında tüm televizyon ve radyolarda yayınlanmaya başlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.