Deprem Bölgesine 4 Bin 150 Kilogram Et Yardımı

Yaşam 20.02.2023 - 12:35, Güncelleme: 20.02.2023 - 12:35
 

Deprem Bölgesine 4 Bin 150 Kilogram Et Yardımı

Çanakkale’den deprem bölgesine hazırlanıp, paketlenen 4 bin 150 kilogram kemiksiz etin ilk sevkiyatı yapıldı.
Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından afet bölgesine yardımlar devam ediliyor. Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birlik Üyeleri tarafından deprem bölgesindeki vatandaşlar için bağışlanan küçükbaş ve büyükbaş hayvanların kesim işlemleri sürüyor. Hazırlanıp, paketlenen 4 bin 150 kilogram etin ilk sevkiyatı gerçekleştirildi. Sevkiyatı Vali İlhami Aktaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Kızılay Derneği Çanakkale Şube Başkanımız Erdoğan Madak, Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birlik Birlik Başkanı Ahmet Ferhan Savran, Gündoğdular Gıda Entegre Kesimhane Tesisi sahibi Melih Gündoğdu ve katılımcılar çalışmaları yerinde inceleyerek ve aracı dualarla yolcu etti. Yapılan et yardımı hakkında bilgi veren Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birlik Başkanı Ahmet Ferhan Savran, "İl bazında bütün üreticilerimizi organize ettik. Bu sefer giden etlerin Gökçeada'da zaten bır kısmı kesildi. Gökçeada'dan hayvanlar vardı. Eceabat hattındaki hayvanları yine oradaki mezbahaya taşıdık. Orada kesildiler. Karkas halinde Pomet'e geldi.  292 Küçükbaş, 5 Büyükbaş  Aşağı yukarı 292 tane küçükbaş, 5 tanede büyükbaş olmak üzere bu ilk kesimimizi gerçekleştirdik. Daha önce bir 150 kilo kadar Bayramiç Belediyesi ve Ayvacık Belediyesi deprem bölgesinde bir aşevi ve çadır evi kurdular. Onlar istemişlerdi. Buradan giden araca hemen onları verdik. Bir 150 kilo oraya gitti. 100 kiloda Çanakkale Belediye'mizin misafirleri için ihtiyacı vardı. 100 kilosunu da oraya verdik. Geri kalan 3 bin 725 kilo kısmınıda Pomet'in vasıtasıyla Kızılay'a teslim ettik. Yola çıktı. Etler, değişik miktarlarda Malatya, Gaziantep ve Hatay'a indirilecek. Cumartesi günü yine Ezine merkez kısmından biraz daha hayvan toplanacak. Onlarda kesilip bir şekilde gene gönderilecek. Daha sonra Biga, Yenice hattımız var. Oralarda devam edilecek" diye konuştu.
Çanakkale’den deprem bölgesine hazırlanıp, paketlenen 4 bin 150 kilogram kemiksiz etin ilk sevkiyatı yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından afet bölgesine yardımlar devam ediliyor. Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birlik Üyeleri tarafından deprem bölgesindeki vatandaşlar için bağışlanan küçükbaş ve büyükbaş hayvanların kesim işlemleri sürüyor. Hazırlanıp, paketlenen 4 bin 150 kilogram etin ilk sevkiyatı gerçekleştirildi. Sevkiyatı Vali İlhami Aktaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Kızılay Derneği Çanakkale Şube Başkanımız Erdoğan Madak, Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birlik Birlik Başkanı Ahmet Ferhan Savran, Gündoğdular Gıda Entegre Kesimhane Tesisi sahibi Melih Gündoğdu ve katılımcılar çalışmaları yerinde inceleyerek ve aracı dualarla yolcu etti.
Yapılan et yardımı hakkında bilgi veren Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birlik Başkanı Ahmet Ferhan Savran, "İl bazında bütün üreticilerimizi organize ettik. Bu sefer giden etlerin Gökçeada'da zaten bır kısmı kesildi. Gökçeada'dan hayvanlar vardı. Eceabat hattındaki hayvanları yine oradaki mezbahaya taşıdık. Orada kesildiler. Karkas halinde Pomet'e geldi. 

292 Küçükbaş, 5 Büyükbaş 

Aşağı yukarı 292 tane küçükbaş, 5 tanede büyükbaş olmak üzere bu ilk kesimimizi gerçekleştirdik. Daha önce bir 150 kilo kadar Bayramiç Belediyesi ve Ayvacık Belediyesi deprem bölgesinde bir aşevi ve çadır evi kurdular. Onlar istemişlerdi. Buradan giden araca hemen onları verdik. Bir 150 kilo oraya gitti. 100 kiloda Çanakkale Belediye'mizin misafirleri için ihtiyacı vardı. 100 kilosunu da oraya verdik. Geri kalan 3 bin 725 kilo kısmınıda Pomet'in vasıtasıyla Kızılay'a teslim ettik. Yola çıktı. Etler, değişik miktarlarda Malatya, Gaziantep ve Hatay'a indirilecek. Cumartesi günü yine Ezine merkez kısmından biraz daha hayvan toplanacak. Onlarda kesilip bir şekilde gene gönderilecek. Daha sonra Biga, Yenice hattımız var. Oralarda devam edilecek" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.