Cumhuriyet Ortaokulu’nda TÜBİTAK Bilim Fuarı

Güncel 26.04.2015 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Cumhuriyet Ortaokulu’nda TÜBİTAK Bilim Fuarı

Çanakkale Cumhuriyet Ortaokuluʹnda, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim fuarı açıldı.
Öğrencilerden 11 yaşındaki Öykü Aclan'ın Çanakkale Kara Savaşlarında Türk ile Anzak askeri arasında yaşanan Kırmızı Kanlısırt Tünelleri Muharebesi'ni anlatan ağaç kütüğünün gövdesinde yaptığı çalışma beğeni topladı. Cumhuriyet Ortaokulu tarafından ilk kez düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı'na; Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, Okul Müdürü Timur Uygun, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Fuarda 18 danışman öğretmen ve 75 öğrenci görev aldı. Okullarında ilk kez TÜBİTAK destekli bilim fuarı gerçekleştirdiklerini söyleyen Müdür Timur Uygun, 111 yıldır eğitimde kalite sloganıyla hizmet verdikleri okullarında üç aylık bir çalışmanın ardından 52 proje hazırlandıklarını kaydetti. Konuşmanın ardından Proje Koordinatörü Gülser Cebeci, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü ve davetlilere fuar ile projeler hakkında bilgi verdi. Projeler arasında 5'inci sınıf öğrencisi Öykü Aclan'ın ağaç kütüğünün gövdesine hazırladığı 'Yer Altından Gelen Zafer' isimli Kırmızı Kanlısırt Tünelleri (Lağım Muhabereleri) projesi oldu. Ağaç kütüğüne kazıma işlemiyle yapılan çalışmada,Çanakkale Kara Savaşları'nda Kırmızı Sırt ve Kanlı Sırt mevkilerindeki sarp yamaçların altında Türk ve Anzak askerlerinin tünel içinde verdiği mücadele anlatıldı.  
Çanakkale Cumhuriyet Ortaokuluʹnda, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim fuarı açıldı.

Öğrencilerden 11 yaşındaki Öykü Aclan'ın Çanakkale Kara Savaşlarında Türk ile Anzak askeri arasında yaşanan Kırmızı Kanlısırt Tünelleri Muharebesi'ni anlatan ağaç kütüğünün gövdesinde yaptığı çalışma beğeni topladı.

Cumhuriyet Ortaokulu tarafından ilk kez düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı'na; Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, Okul Müdürü Timur Uygun, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Fuarda 18 danışman öğretmen ve 75 öğrenci görev aldı.

Okullarında ilk kez TÜBİTAK destekli bilim fuarı gerçekleştirdiklerini söyleyen Müdür Timur Uygun, 111 yıldır eğitimde kalite sloganıyla hizmet verdikleri okullarında üç aylık bir çalışmanın ardından 52 proje hazırlandıklarını kaydetti. Konuşmanın ardından Proje Koordinatörü Gülser Cebeci, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü ve davetlilere fuar ile projeler hakkında bilgi verdi.

Projeler arasında 5'inci sınıf öğrencisi Öykü Aclan'ın ağaç kütüğünün gövdesine hazırladığı 'Yer Altından Gelen Zafer' isimli Kırmızı Kanlısırt Tünelleri (Lağım Muhabereleri) projesi oldu. Ağaç kütüğüne kazıma işlemiyle yapılan çalışmada,Çanakkale Kara Savaşları'nda Kırmızı Sırt ve Kanlı Sırt mevkilerindeki sarp yamaçların altında Türk ve Anzak askerlerinin tünel içinde verdiği mücadele anlatıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.