ÇOMÜ Kütüphanesi’ne Bir Ayda 30 Bin Kitap Alındı

Güncel 15.02.2016 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

ÇOMÜ Kütüphanesi’ne Bir Ayda 30 Bin Kitap Alındı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphanesi gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Son dönemde kaliteli bilimsel yayınevlerinin kitaplarını da bünyesine katan ÇOMÜ Kütüphanesine 2016 yılı Ocak ayından itibaren 30 bin elektronik kitap satın alındı.
Kütüphane ve Dokümantasyon İşlerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özgür Özay konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Kütüphanemizde Science Direct, Hiper kitap, Springerlink ve Taylor and Francis’in kitapları başta olmak üzere 2016 yılının ilk aylarında toplam 30 bin adet özellikle temel bilimleri ve sosyal bilimleri içeren kitaplar alındı. Meslek Yüksekokulları kütüphanelerine ise öğrencilerin derslerinde yararlanabileceği kitapların alım çalışmaları son aşamasına geldi. Bunun yanında öğretim üyelerimizin ve öğretim elemanlarımızın kullanabileceği yabancı kaynak alımları ile ilgili birimlerden istediğimiz kitap listeleri tamamlandı. Onlarla ilgili de alım çalışmalarımız sürüyor. 2016 yılı Ocak ayından itibaren 30 bin elektronik kitap satın alındı. Buna yaklaşık 50.000 dolar ücret ödendi”. Rektör Danışmanı Özay, kütüphanenin pek çok yeni veri tabanına da abone olduğunu ifade ederek bu veri tabanlarına aboneliğin artarak devam edeceğini kaydetti. Özay şunları söyledi: “Pek çok yeni veri tabanı aboneliğimiz yapıldı. Bunların en başında LexisNexis, Education Source (EBSCOhost), The Journal of Visualized Experiments, SocINDEX veri tabanları aboneliği gelmektedir. Bu veri tabanları sosyal bilimleri, hukuk ve yaşam bilimlerini kapsamaktadır.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphanesi gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Son dönemde kaliteli bilimsel yayınevlerinin kitaplarını da bünyesine katan ÇOMÜ Kütüphanesine 2016 yılı Ocak ayından itibaren 30 bin elektronik kitap satın alındı.

Kütüphane ve Dokümantasyon İşlerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özgür Özay konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Kütüphanemizde Science Direct, Hiper kitap, Springerlink ve Taylor and Francis’in kitapları başta olmak üzere 2016 yılının ilk aylarında toplam 30 bin adet özellikle temel bilimleri ve sosyal bilimleri içeren kitaplar alındı. Meslek Yüksekokulları kütüphanelerine ise öğrencilerin derslerinde yararlanabileceği kitapların alım çalışmaları son aşamasına geldi. Bunun yanında öğretim üyelerimizin ve öğretim elemanlarımızın kullanabileceği yabancı kaynak alımları ile ilgili birimlerden istediğimiz kitap listeleri tamamlandı. Onlarla ilgili de alım çalışmalarımız sürüyor. 2016 yılı Ocak ayından itibaren 30 bin elektronik kitap satın alındı. Buna yaklaşık 50.000 dolar ücret ödendi”.

Rektör Danışmanı Özay, kütüphanenin pek çok yeni veri tabanına da abone olduğunu ifade ederek bu veri tabanlarına aboneliğin artarak devam edeceğini kaydetti. Özay şunları söyledi: “Pek çok yeni veri tabanı aboneliğimiz yapıldı. Bunların en başında LexisNexis, Education Source (EBSCOhost), The Journal of Visualized Experiments, SocINDEX veri tabanları aboneliği gelmektedir. Bu veri tabanları sosyal bilimleri, hukuk ve yaşam bilimlerini kapsamaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.