Çan Karlı Göleti Çalışmalarında Sona Yaklaşıldı

İlçeler 06.12.2022 - 13:44, Güncelleme: 06.12.2022 - 13:44
 

Çan Karlı Göleti Çalışmalarında Sona Yaklaşıldı

Sanayisi olduğu kadar tarımı ile de ön plana çıkan Çan İlçesinde üretimi bir adım öteye taşıyacak ve ülke ekonomisine yıllık 6.450.000 TL katkı sağlaması hedefleyen Çan Karlı Gölet’i tamamlanmak üzere.
Kuraklığın tüm ülkede baş gösterdiği son yıllarda özellikle sulanabilir tarımı ayakta tutmak ve yağmur sularının biriktirilerek faydalanması amacı ile Tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale’de de yatırımlarını sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Çan İlçesinde ülke ekonomisine yıllık 6.450.000  TL katkı sağlaması hedeflen bir projeyi daha tamamlamak üzere.  Gövdesi su tutmaya başlayan yeni gölet, 2 bin 150 dekarlık alanı sulayabilecek Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Çanakkale ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.  Çanakkale Çan Karlı Gölet’inde çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, ‘Çalışmaları devam eden Çanakkale Çan Karlı Gölet’inin tamamlanması sonucunda barajda depolanacak su ile 2.150 dekar tarım arazisinin sulamasının sağlanacak Gövde dolgu imalatları, dolusavak imalatları ve mekanik aksam imalatları tamamlanan gölette su tutma işlemi gerçekleştiriliyor. Temelden yüksekliği 29 metre ve su depolama kapasitesi 1.156.000 m³ olan Çanakkale Çan Karlı Gölet’inin tamamlanması sonucunda bölgede yapılacak sulu tarımla 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 6.450.000 TL katkı sağlaması hedeflenmektedir.” dedi.
Sanayisi olduğu kadar tarımı ile de ön plana çıkan Çan İlçesinde üretimi bir adım öteye taşıyacak ve ülke ekonomisine yıllık 6.450.000 TL katkı sağlaması hedefleyen Çan Karlı Gölet’i tamamlanmak üzere.

Kuraklığın tüm ülkede baş gösterdiği son yıllarda özellikle sulanabilir tarımı ayakta tutmak ve yağmur sularının biriktirilerek faydalanması amacı ile Tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale’de de yatırımlarını sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Çan İlçesinde ülke ekonomisine yıllık 6.450.000  TL katkı sağlaması hedeflen bir projeyi daha tamamlamak üzere.  Gövdesi su tutmaya başlayan yeni gölet, 2 bin 150 dekarlık alanı sulayabilecek
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Çanakkale ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.  Çanakkale Çan Karlı Gölet’inde çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, ‘Çalışmaları devam eden Çanakkale Çan Karlı Gölet’inin tamamlanması sonucunda barajda depolanacak su ile 2.150 dekar tarım arazisinin sulamasının sağlanacak Gövde dolgu imalatları, dolusavak imalatları ve mekanik aksam imalatları tamamlanan gölette su tutma işlemi gerçekleştiriliyor. Temelden yüksekliği 29 metre ve su depolama kapasitesi 1.156.000 m³ olan Çanakkale Çan Karlı Gölet’inin tamamlanması sonucunda bölgede yapılacak sulu tarımla 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 6.450.000 TL katkı sağlaması hedeflenmektedir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.