Çan Belediyesi'nde 5 Milyonluk Tasarruf

İlçeler 06.09.2023 - 16:43, Güncelleme: 06.09.2023 - 16:46
 

Çan Belediyesi'nde 5 Milyonluk Tasarruf

Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan, göreve geldikten sonra taşeron firmaya yaptırılan çöp toplama ve yol süpürme işlerini belediye uhdesinde yapmaya karar verdi. Bu kararla birlikte belediye, taşeron firmaya aylık ödediği 815 bin liralık ücreti 100 bin liraya düşürdü. Çöp hizmeti veren araçları belediye hibe yoluyla kazandırdı 7 ayda 5 milyonluk tasarruf sağladı.
Çan Belediyesi'nde 5 Milyonluk Tasarruf Çan Belediyesi'nde, taşeron firmaya yaptırılan çöp toplama ve yol süpürme işlerinin belediye uhdesinde yapılmasıyla birlikte 5 milyonluk tasarruf sağlandı. Çan Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısında AK Parti Grup çöp toplama ve yol süpürme işlerinin taşeron firmadan alınarak belediye uhdesinde yapılmasının ardından beklendiği gibi tasarruf sağlanıp, sağlanmadığını sordu. Taşeron Firmaya Aylık 815 Bin Lira Ödeme Yapılıyordu Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan, "Göreve geldiğimde belediyeye çöp toplama hizmeti veren taşeron firmaya aylık 815 bin lira ödeme yapılıyordu. Firmanın bize kestiği fatura sadece hizmet verdikleri araçların kirası ve kullandıkları akaryakıtın bedeliydi. Kullanılan araçlar 5 çöp arabası, 2 süpürge araç, 1 traktör, 1 çöp taksi, 1 kontrol için binek araçtı. Bu araçları kullanan şoförler ve çöp toplayan personeller belediyemizin personeliydi. Temizlik Hizmeti Verecek Araçları Belediyemize Hibe Yoluyla Kazandırdık Belediye kasasından çıkan çok büyük bir para vardı. Buna bir son verdik, temizlik hizmeti verecek araçları girişimlerimiz sonucu hibe olarak belediyemize kazandırdık. Bu araçların kullandıkları akaryakıt için devlet malzeme ofisiyle anlaşma yaptık ve daha önce %0,01 indirimle alınan yakıt için %3 oranında indirim aldık. Belediyenin kullandığı akaryakıt miktarını düşününce çok büyük bir indirim demek bu. Geçtiğimiz 7 Ayda 5 Milyonluk Bir Tasarruf Sağladık Çöp toplama hizmeti için kullandığımız akaryakıtı kontrol altına alarak raporlamalarımız sonucu aylık ortalama 100 bin liralık akaryakıt kullandığımızı gördük. Sonuç olarak 815 bin lira aldığımız hizmeti belediye olarak artık 100 bin liraya mal ediyoruz. Geçtiğimiz 7 ayda 5 milyonluk bir tasarruf sağladık. Bunu tüm Çan halkının duymasını istiyorum." dedi. Arslan, tasarrufun belediyenin hizmetlerine daha fazla kaynak aktarılması anlamına geldiğini belirterek, bu tasarrufun Çan halkına daha iyi hizmetler sunmak için kullanılacağını söyledi.
Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan, göreve geldikten sonra taşeron firmaya yaptırılan çöp toplama ve yol süpürme işlerini belediye uhdesinde yapmaya karar verdi. Bu kararla birlikte belediye, taşeron firmaya aylık ödediği 815 bin liralık ücreti 100 bin liraya düşürdü. Çöp hizmeti veren araçları belediye hibe yoluyla kazandırdı 7 ayda 5 milyonluk tasarruf sağladı.

Çan Belediyesi'nde 5 Milyonluk Tasarruf

Çan Belediyesi'nde, taşeron firmaya yaptırılan çöp toplama ve yol süpürme işlerinin belediye uhdesinde yapılmasıyla birlikte 5 milyonluk tasarruf sağlandı.

Çan Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısında AK Parti Grup çöp toplama ve yol süpürme işlerinin taşeron firmadan alınarak belediye uhdesinde yapılmasının ardından beklendiği gibi tasarruf sağlanıp, sağlanmadığını sordu.

Taşeron Firmaya Aylık 815 Bin Lira Ödeme Yapılıyordu

Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan, "Göreve geldiğimde belediyeye çöp toplama hizmeti veren taşeron firmaya aylık 815 bin lira ödeme yapılıyordu. Firmanın bize kestiği fatura sadece hizmet verdikleri araçların kirası ve kullandıkları akaryakıtın bedeliydi. Kullanılan araçlar 5 çöp arabası, 2 süpürge araç, 1 traktör, 1 çöp taksi, 1 kontrol için binek araçtı. Bu araçları kullanan şoförler ve çöp toplayan personeller belediyemizin personeliydi.

Temizlik Hizmeti Verecek Araçları Belediyemize Hibe Yoluyla Kazandırdık

Belediye kasasından çıkan çok büyük bir para vardı. Buna bir son verdik, temizlik hizmeti verecek araçları girişimlerimiz sonucu hibe olarak belediyemize kazandırdık. Bu araçların kullandıkları akaryakıt için devlet malzeme ofisiyle anlaşma yaptık ve daha önce %0,01 indirimle alınan yakıt için %3 oranında indirim aldık. Belediyenin kullandığı akaryakıt miktarını düşününce çok büyük bir indirim demek bu.

Geçtiğimiz 7 Ayda 5 Milyonluk Bir Tasarruf Sağladık

Çöp toplama hizmeti için kullandığımız akaryakıtı kontrol altına alarak raporlamalarımız sonucu aylık ortalama 100 bin liralık akaryakıt kullandığımızı gördük. Sonuç olarak 815 bin lira aldığımız hizmeti belediye olarak artık 100 bin liraya mal ediyoruz. Geçtiğimiz 7 ayda 5 milyonluk bir tasarruf sağladık. Bunu tüm Çan halkının duymasını istiyorum." dedi.

Arslan, tasarrufun belediyenin hizmetlerine daha fazla kaynak aktarılması anlamına geldiğini belirterek, bu tasarrufun Çan halkına daha iyi hizmetler sunmak için kullanılacağını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.