Bu Projede Çanakkale Yok, Balıkesir Var

Güncel 18.05.2016 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Bu Projede Çanakkale Yok, Balıkesir Var

Kurulduğu günden bugüne Balıkesir’e daha fazla katkı sağladığı iddia edilen ve bu yönde çok sık eleştirilen Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) açıkladığı son projeyle bu eleştirileri yeniden gündeme getirdi. Ajansın Avrupa birliği tarafından %90 oranında finanse edilen, Gençlik Enerjisi Rüzgâr Enerjisiyle Buluşuyor projesine sadece Balıkesir Üniversitesinde okuyan öğrenciler başvurabiliyor. Mühendis ve Tekniker Yetkilendirme Eğitimleri ve Girişimcilik Eğitimleri alan Balıkesir Üniversitesinden mezun veya son sınıfta okuyan öğrenciler 7 ay süren eğitimle sektörde istihdam edilmeleri sağlanacak
Kalkınma Ajansları bölgeler arası eşitsizliklerin azaltılması ve bölgesel kalkınmanın sağlanması için Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) koordinasyonunda kurulan özerk kamu kuruluşlarıdır. Türkiye genelinde toplam 26 kalkınma ajansı kurularak kamu, özel sektör ve Sivil Toplum Kuruluşları arasında işbirliğini destekleyerek yerel potansiyelin açığa çıkması hedefleniyor. Balıkesir-Çanakkale illerini kapsayan GMKA bugüne kadar yapmış olduğu projeler ve çağrılarla bölgenin gelişiminde önemli katkılar sağladı. Fakat merkezi Balıkesir’de kurulan ajans kurulduğu günden bugüne Balıkesir’e daha fazla katkı sağladığı iddia edildi ve bu yönde çok sık eleştirildi. Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) açıkladığı son projeyle bu eleştirileri bir kez daha gündeme gelmesine sebep oldu. Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Balıkesir Üniversitesi, rüzgâr enerjisi alanında personel yetiştirme odaklı bir projeyi hayata geçirdiğini duyurdu.  AB desteğiyle başlanan “Gençlik Enerjisi Rüzgâr Enerjisiyle Buluşuyor Projesi” bölgedeki rüzgâr sektörüne kalifiye eleman sağlayacak. Avrupa Birliği tarafından % 90 oranında finanse edilen projenin bütçesi 353.880 Avro ve destek miktarı 318.457 Avro olarak kabul edildi. Sadece Balıkesir Üniversitesinde Okuyan Öğrenciler Katılabilecek Proje Kapsamında eğitim katılımcıları 3 ayı BAÜNSEM’de, 2 ayı da RES’lerde saha stajı, 2 ayı ise Mühendis ve Tekniker Yetkilendirme Eğitimleri ve Girişimcilik Eğitimleri alarak sektörde istihdam edilmeleri sağlanacak. Proje kapsamındaki eğitimlere yalnızca Balıkesir Üniversitesi’nin Elektrik – Elektronik, Endüstri ve Makine Mühendisliği ile Balıkesir Üniversitesi  Meslek Yüksek Okulu’nun Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi ile Elektronik Haberleşme Teknolojisi programlarından yeni mezunlar ve mezun olabilecek son sınıf öğrencileri katılabilecekler. Proje kapsamında Balıkesir dışında verilecek eğitimlerde, katılımcıların konaklama giderleri de proje bütçesinden karşılanacak ve 2 ay sürecek işbaşı eğitimleri süresince katılımcılara günlük 10€ cep harçlığı ödenecek. ÇOMÜ’lü Öğrenciler Bu Fırsattan Yararlanamayacaklar Oysa ki eğitime başvurabilecek mühendislik bölümleri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde de mevcut, GMKA’nın bu projesinde ÇOMÜ’nün yer almamasına nasıl karar verildiği konusunda herhangi bir açıklama yok. Sonuç olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde okuyan öğrenciler böylesi bir fırsattan yaralanamayacaklar. Bunun sebebi ise yapılamayan yönetim kurulu toplantıları gösteriliyor. GMKA Yönetimi Aylardır Toplanamıyor GMKA Yönetim Kurulunda Çanakkale’yi temsilen, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Çanakkale İl Öze İdaresi Başkanı da yer alıyor. Fakat yönetimde bulunan Balıkesir Valisi ve Balıkesir Belediye Başkanı arasındaki kavgadan dolayı GMKA yönetim kurulunun altı aydan fazladır toplanmadığı biliniyor.  
Kurulduğu günden bugüne Balıkesir’e daha fazla katkı sağladığı iddia edilen ve bu yönde çok sık eleştirilen Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) açıkladığı son projeyle bu eleştirileri yeniden gündeme getirdi. Ajansın Avrupa birliği tarafından %90 oranında finanse edilen, Gençlik Enerjisi Rüzgâr Enerjisiyle Buluşuyor projesine sadece Balıkesir Üniversitesinde okuyan öğrenciler başvurabiliyor. Mühendis ve Tekniker Yetkilendirme Eğitimleri ve Girişimcilik Eğitimleri alan Balıkesir Üniversitesinden mezun veya son sınıfta okuyan öğrenciler 7 ay süren eğitimle sektörde istihdam edilmeleri sağlanacak

Kalkınma Ajansları bölgeler arası eşitsizliklerin azaltılması ve bölgesel kalkınmanın sağlanması için Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) koordinasyonunda kurulan özerk kamu kuruluşlarıdır. Türkiye genelinde toplam 26 kalkınma ajansı kurularak kamu, özel sektör ve Sivil Toplum Kuruluşları arasında işbirliğini destekleyerek yerel potansiyelin açığa çıkması hedefleniyor. Balıkesir-Çanakkale illerini kapsayan GMKA bugüne kadar yapmış olduğu projeler ve çağrılarla bölgenin gelişiminde önemli katkılar sağladı. Fakat merkezi Balıkesir’de kurulan ajans kurulduğu günden bugüne Balıkesir’e daha fazla katkı sağladığı iddia edildi ve bu yönde çok sık eleştirildi. Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) açıkladığı son projeyle bu eleştirileri bir kez daha gündeme gelmesine sebep oldu.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Balıkesir Üniversitesi, rüzgâr enerjisi alanında personel yetiştirme odaklı bir projeyi hayata geçirdiğini duyurdu.  AB desteğiyle başlanan “Gençlik Enerjisi Rüzgâr Enerjisiyle Buluşuyor Projesi” bölgedeki rüzgâr sektörüne kalifiye eleman sağlayacak. Avrupa Birliği tarafından % 90 oranında finanse edilen projenin bütçesi 353.880 Avro ve destek miktarı 318.457 Avro olarak kabul edildi.

Sadece Balıkesir Üniversitesinde Okuyan Öğrenciler Katılabilecek

Proje Kapsamında eğitim katılımcıları 3 ayı BAÜNSEM’de, 2 ayı da RES’lerde saha stajı, 2 ayı ise Mühendis ve Tekniker Yetkilendirme Eğitimleri ve Girişimcilik Eğitimleri alarak sektörde istihdam edilmeleri sağlanacak. Proje kapsamındaki eğitimlere yalnızca Balıkesir Üniversitesi’nin Elektrik – Elektronik, Endüstri ve Makine Mühendisliği ile Balıkesir Üniversitesi  Meslek Yüksek Okulu’nun Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi ile Elektronik Haberleşme Teknolojisi programlarından yeni mezunlar ve mezun olabilecek son sınıf öğrencileri katılabilecekler. Proje kapsamında Balıkesir dışında verilecek eğitimlerde, katılımcıların konaklama giderleri de proje bütçesinden karşılanacak ve 2 ay sürecek işbaşı eğitimleri süresince katılımcılara günlük 10€ cep harçlığı ödenecek.

ÇOMÜ’lü Öğrenciler Bu Fırsattan Yararlanamayacaklar

Oysa ki eğitime başvurabilecek mühendislik bölümleri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde de mevcut, GMKA’nın bu projesinde ÇOMÜ’nün yer almamasına nasıl karar verildiği konusunda herhangi bir açıklama yok. Sonuç olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde okuyan öğrenciler böylesi bir fırsattan yaralanamayacaklar. Bunun sebebi ise yapılamayan yönetim kurulu toplantıları gösteriliyor.

GMKA Yönetimi Aylardır Toplanamıyor

GMKA Yönetim Kurulunda Çanakkale’yi temsilen, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Çanakkale İl Öze İdaresi Başkanı da yer alıyor. Fakat yönetimde bulunan Balıkesir Valisi ve Balıkesir Belediye Başkanı arasındaki kavgadan dolayı GMKA yönetim kurulunun altı aydan fazladır toplanmadığı biliniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.