Bölgenin En Büyük Sorunlarından Biri Daha Tarih Oluyor

Güncel 30.06.2016 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Bölgenin En Büyük Sorunlarından Biri Daha Tarih Oluyor

Trafik Kazalarının En Yoğun Olduğu Bölgede Ayvacık/Küçükkuyu Tünellerinin Yapımına Başlandı
Çanakkale’nin yıllardır çözüm bekleyen sorunları bir bir çözülüyor. AK Parti Grup Başkan Vekili, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın Ankara’daki etkili temasları sonucu bölgenin en büyük sorunlarından olan ve trafik kazalarının en yoğun olduğu Ayvacık, Küçükkuyu tünellerinin yapımına başlandı. 2019’da Tüneller Hizmete Girmiş Olacak İki tünelin yapımına başlananın Ayvacık Küçükkuyu Karayolu inşaatında. çalışmaları süren tüneller 1.7 ve 1.9 km uzunluğunda olacak ve yol viyadükle devam edecek. “Ayvacık-Küçükkuyu Devlet Yolu” adı verilen projeyle hem tehlikeli virajlardan kurtulacak, hem de rampalar iyileştirilecek. 2019 yılında tamamlanması beklenen tüneller hizmete girdiğinde Ayvacık/Küçükkuyu arası mesafe kısalacak, ulaşım daha konforlu ve güvenli hale gelmiş olacak. Duble yol ve tünellerin hayata geçmesiyle birlikte bu bölgeyle alakalı sıkıntıların tarihe karışacağını belirten Turan şunları söyledi; Ayvacık/Küçükkuyu İstanbul-Çanakkale-İzmir hattında araçların yoğun kullandığı bir bölge. Yıllardır tek gidiş-geliş yol hem transit yolcuların hem de bölgede yaşayan insanımızın büyük bir sıkıntısıydı. Araç trafiğinin özellikle yaz aylarında daha da yoğunlaştığı güzergahta virajlı rampalar hem yolculuk süresini uzatıyor hem de tek gidiş-geliş olması sebebiyle trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. Duble yol ve tünellerin hayata geçmesiyle birlikte bu sıkıntılar artık tarihe karışmış olacak. Projenin zamanında tamamlanması ve hizmete açılması için yakın takibi sürdüreceğiz. Çanakkalemize Ayvacık/Küçükkuyu’ya hayırlı olsun.  
Trafik Kazalarının En Yoğun Olduğu Bölgede Ayvacık/Küçükkuyu Tünellerinin Yapımına Başlandı

Çanakkale’nin yıllardır çözüm bekleyen sorunları bir bir çözülüyor. AK Parti Grup Başkan Vekili, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın Ankara’daki etkili temasları sonucu bölgenin en büyük sorunlarından olan ve trafik kazalarının en yoğun olduğu Ayvacık, Küçükkuyu tünellerinin yapımına başlandı.

2019’da Tüneller Hizmete Girmiş Olacak

İki tünelin yapımına başlananın Ayvacık Küçükkuyu Karayolu inşaatında. çalışmaları süren tüneller 1.7 ve 1.9 km uzunluğunda olacak ve yol viyadükle devam edecek. “Ayvacık-Küçükkuyu Devlet Yolu” adı verilen projeyle hem tehlikeli virajlardan kurtulacak, hem de rampalar iyileştirilecek. 2019 yılında tamamlanması beklenen tüneller hizmete girdiğinde Ayvacık/Küçükkuyu arası mesafe kısalacak, ulaşım daha konforlu ve güvenli hale gelmiş olacak.

Duble yol ve tünellerin hayata geçmesiyle birlikte bu bölgeyle alakalı sıkıntıların tarihe karışacağını belirten Turan şunları söyledi;

Ayvacık/Küçükkuyu İstanbul-Çanakkale-İzmir hattında araçların yoğun kullandığı bir bölge. Yıllardır tek gidiş-geliş yol hem transit yolcuların hem de bölgede yaşayan insanımızın büyük bir sıkıntısıydı. Araç trafiğinin özellikle yaz aylarında daha da yoğunlaştığı güzergahta virajlı rampalar hem yolculuk süresini uzatıyor hem de tek gidiş-geliş olması sebebiyle trafik kazalarına davetiye çıkarıyor.

Duble yol ve tünellerin hayata geçmesiyle birlikte bu sıkıntılar artık tarihe karışmış olacak. Projenin zamanında tamamlanması ve hizmete açılması için yakın takibi sürdüreceğiz. Çanakkalemize Ayvacık/Küçükkuyu’ya hayırlı olsun.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.