Benim Siyaset Tarzımda Kavga Etmek Yok

Siyaset 13.04.2023 - 15:21, Güncelleme: 13.04.2023 - 16:00
 

Benim Siyaset Tarzımda Kavga Etmek Yok

CHP’nin birinci sıra milletvekili adayı İsmet Güneşhan adaylığının kesinleşmesi sonrası verdiği ilk röportajdan dikkatimi çeken bölümleri yorumlarımı da katarak sizlerle paylaşmak isterim.
  1962 Adıyaman Besni doğumlu olan Güneşhan, 1972 yılından bu yana Çanakkale’de ikamet ediyor aile şirketleri olan “Güneşhan Mobilya” olarak hem üretim hem de perakende mağazalarıyla uzun yıllardır ticaret yapıyorlar. 1988 yılından bu yana aktif siyaset yapan Güneşhan, CHP Gençlik Kolları, Belediye Meclis Üyeliği, İl Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. Siyasetin dışında Ticaret odası, Dardanel Spor gibi birçok STK’da da görev aldı.  “Karşı Grupta Olanlarla Hesaplaşır mı?” Güneşhan’ı uzun yıllardır tanıyorum, insan ilişikleri güçlü ve her kesimle muhabbeti olan birçok CHP’li “Beyaztürk’ün” aksine makul “sıradan, sen ben” gibi bir isim. Yazın bisikletle, mobiletle çarşı içinde, köşedeki kahvede çayını içerken görürsünüz.  Şubat 2020’de il başkanlığı görevini yürütürken, Metin Ümit Ural ile girdiği yarışı iki oyla kaybederek il başkanlığı koltuğunu devretmişti. O dönem CHP içindeki gruplaşmaların en belirgin olduğu dönemdi. Bugün adaylığı açıklanınca “Kılıçları çekip, o gün karşı grupta olanlarla hesaplaşır mı?” diye sorulunca;  “Benim siyaset tarzımda kavga etmek yok. Siyasette gruplaşmalar olur bu normaldir aslında bu gruplaşmalar dinamizm açısından da faydalıdır ama önemli olan o dengeyi koruyabilmektir. İki oyla il başkanlığını kaybettim sonrasında bana oy vermeyen ilçelerle ilişiklerimi daha iyi tuttum hatta onlar bile bu duruma şaşırdı, kavga etmedim bundan sonra da etmem.” “Polemik Yapmayacağız, Yapacaklarımızı Anlatacağız” Genel seçimlerde de aynı tarzı devam ettireceğini özellikle belirten Güneşhan, “Ülke olarak çok ağır bir deprem geçirdik ve bu gerçeği dikkate alarak çok dikkatli bir dil kullanmamız gerekiyor. Karşımızda rakip olan isimler arkadaşlarımız, seçim sürecinde kavga etmeyeceğiz, polemik yapmayacağız, kendi yapacaklarımızı anlatacağız. Karşı tarafın da buna dikkat edeceğini düşünüyorum, centilmence bir seçim süreci atlatacağız.” “Millet İttifakı Olarak 3 Milletvekili Çıkaracağız” Seçim sonucuna dair beklentisini de açıklayan Güneşhan, “Siyaset iddia işi şimdi hangi partiye sorarsanız iddialı tahminlerde bulunacaktırlar ama inanarak söylüyorum ki biz Millet İttifakı olarak çok rahat bir şekilde 3 milletvekili çıkaracağız.” CHP Listelerinde Yeşim Karadağ Sürprizi CHP’de ilk ikide İsmet Güneşhan’ın olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Listede asıl sürpriz ise daha önce AK Parti İl Başkanlığı yapan ve sonrasında partisinden istifa ederek Gelecek Partisi kurucuları arasında yer alan Yeşim Karadağ’ın listeye üçüncü sıradan girmesi oldu. Bu durumu eleştiren CHP’liler ve AK Partililer var. Karadağ ile önümüzdeki günlerde bir röportaj yapacağım ve bu süreci kendisinden dinleyerek sizlere aktaracağım.  Seçim sürecinde söyleyecek sözü olan tüm partilerin adaylarına bu köşe ve sayfalarımız açık olacak. Memleketimiz için şimdiden hayırlı olsun.  Kerem İriç
CHP’nin birinci sıra milletvekili adayı İsmet Güneşhan adaylığının kesinleşmesi sonrası verdiği ilk röportajdan dikkatimi çeken bölümleri yorumlarımı da katarak sizlerle paylaşmak isterim.

 

1962 Adıyaman Besni doğumlu olan Güneşhan, 1972 yılından bu yana Çanakkale’de ikamet ediyor aile şirketleri olan “Güneşhan Mobilya” olarak hem üretim hem de perakende mağazalarıyla uzun yıllardır ticaret yapıyorlar. 1988 yılından bu yana aktif siyaset yapan Güneşhan, CHP Gençlik Kolları, Belediye Meclis Üyeliği, İl Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. Siyasetin dışında Ticaret odası, Dardanel Spor gibi birçok STK’da da görev aldı. 

“Karşı Grupta Olanlarla Hesaplaşır mı?”

Güneşhan’ı uzun yıllardır tanıyorum, insan ilişikleri güçlü ve her kesimle muhabbeti olan birçok CHP’li “Beyaztürk’ün” aksine makul “sıradan, sen ben” gibi bir isim. Yazın bisikletle, mobiletle çarşı içinde, köşedeki kahvede çayını içerken görürsünüz. 

Şubat 2020’de il başkanlığı görevini yürütürken, Metin Ümit Ural ile girdiği yarışı iki oyla kaybederek il başkanlığı koltuğunu devretmişti. O dönem CHP içindeki gruplaşmaların en belirgin olduğu dönemdi. Bugün adaylığı açıklanınca “Kılıçları çekip, o gün karşı grupta olanlarla hesaplaşır mı?” diye sorulunca; 

“Benim siyaset tarzımda kavga etmek yok. Siyasette gruplaşmalar olur bu normaldir aslında bu gruplaşmalar dinamizm açısından da faydalıdır ama önemli olan o dengeyi koruyabilmektir. İki oyla il başkanlığını kaybettim sonrasında bana oy vermeyen ilçelerle ilişiklerimi daha iyi tuttum hatta onlar bile bu duruma şaşırdı, kavga etmedim bundan sonra da etmem.”

“Polemik Yapmayacağız, Yapacaklarımızı Anlatacağız”

Genel seçimlerde de aynı tarzı devam ettireceğini özellikle belirten Güneşhan, “Ülke olarak çok ağır bir deprem geçirdik ve bu gerçeği dikkate alarak çok dikkatli bir dil kullanmamız gerekiyor. Karşımızda rakip olan isimler arkadaşlarımız, seçim sürecinde kavga etmeyeceğiz, polemik yapmayacağız, kendi yapacaklarımızı anlatacağız. Karşı tarafın da buna dikkat edeceğini düşünüyorum, centilmence bir seçim süreci atlatacağız.”

“Millet İttifakı Olarak 3 Milletvekili Çıkaracağız”

Seçim sonucuna dair beklentisini de açıklayan Güneşhan, “Siyaset iddia işi şimdi hangi partiye sorarsanız iddialı tahminlerde bulunacaktırlar ama inanarak söylüyorum ki biz Millet İttifakı olarak çok rahat bir şekilde 3 milletvekili çıkaracağız.”

CHP Listelerinde Yeşim Karadağ Sürprizi

CHP’de ilk ikide İsmet Güneşhan’ın olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Listede asıl sürpriz ise daha önce AK Parti İl Başkanlığı yapan ve sonrasında partisinden istifa ederek Gelecek Partisi kurucuları arasında yer alan Yeşim Karadağ’ın listeye üçüncü sıradan girmesi oldu. Bu durumu eleştiren CHP’liler ve AK Partililer var. Karadağ ile önümüzdeki günlerde bir röportaj yapacağım ve bu süreci kendisinden dinleyerek sizlere aktaracağım. 

Seçim sürecinde söyleyecek sözü olan tüm partilerin adaylarına bu köşe ve sayfalarımız açık olacak. Memleketimiz için şimdiden hayırlı olsun. 

Kerem İriç

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.