Ben Köylüden Yana Tarafım

Güncel 17.04.2016 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Ben Köylüden Yana Tarafım

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Yenice’ye bağlı Davutköy’de katıldığı köy hayrında özel bir şirkete bağlı madene ait kamyonların köyün yeni yapılan yolunu kullanılmaz hale getirmelerine tepki gösterdi. Maden yetkilisini çağırarak köy yolunu inceleyen Gider; “Davutköy’de yaşayanların rahatı için geçen yıl yaptığımız yolu siz bozdunuz. Onun parasını ödeyip yolu yenilemek artık sizin göreviniz. Madeniniz için istediğiniz yeni yol için de köy halkı ile uzlaşacaksınız. Ben köylü ne derse onun destekçisiyim” dedi.
Milletvekili adaylığı sürecinde Adil Yönetim Manifestosu yayınlayarak halkın düşüncelerinin yanında olacağını vaat eden ve çevreye olumsuz etkilerde bulunan işletmelerin karşısında duracağını ilan eden Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, icraatları ve söylemleriyle sözünün arkasında duruyor. Son olarak Yenice’ye bağlı Davutköy’de düzenlenen köy hayırına katılan Gider, köylülerin bir maden şirketi yüzünden köy yolundan şikayet etmeleri üzerine yerinde inceleme yaptı. Geçtiğimiz yıl yapılan yolun bozulduğunu gören Gider, şirket yetkilisini yanına çağırarak yolun halini göstererek; “Bu yolu biz bu köyde yaşayan insanlar için bir milyon lira civarı bir para harcayarak geçen yıl yaptık. Sizin kamyonlarınız ise yolu bir yılda bu hale getirdi. Şimdi bu yolu yeniden yapmak ve masrafını karşılamak sizin göreviniz” dedi. “BEN KÖYLÜNÜN TARAFINDAYIM” Maden şirketi yetkilisinin madenlerine gidecek yeni bir yol talep etmesi üzerine Gider; “Köy halkı, tarlalarının yanından geçecek kamyonların mahsüllerinin kalitesini düşüreceğini ve gelir kaynaklarını kaybedeceklerini söylüyor. Bu konuda hiç de haksız değiller. Yeni bir yol açmak istiyorsanız muhatabınız Davutköy halkıdır. Köylü ile uzlaşın. Ben bu konuda köylüden yana tarafım. Köylü size arazisini vermiyorsa, istediğiniz o güzergahta da yolu yapamazsınız. O vakit bize alternatif bir yol önerisiyle gelirsiniz, biz de köylüye bir zararı olmadığını görürsek yeni yola olur deriz. Fakat siz buradan ticaret yapacaksanız, o yeni yolun parası da sizden çıkar. 500 bin Çanakkaleli’nin parasıyla size yol yapacak değiliz” ifadelerini kullandı. DEF EDERİZ DEMİŞTİ 1 Kasım 2015’te milletvekili seçilen Ayhan Gider, aday adaylığı ve adaylık süreçlerinde yaptığı açıklamalarda çevrenin kırmızı çizgisi olduğunu söylemişti. O dönemde yaptığı açıklamada Çanakkale için belirlenen hedefin tarih, kültür ve doğa turizmi ile tarım ve tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi olduğunu ifade eden Gider, sanayi ve madenler konusunda da çevreye duyarlılık şartı olacağını ifade etti. Sanayi ve madenlerin Çanakkale’de barınmasının çevreye duyarlılık ile mümkün olduğunu ifade eden Gider; “Bu hassasiyeti göstermeyen kişi ve kurumların defedilmesi, boynumuzun borcudur” ifadelerini kullanmıştı.
Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Yenice’ye bağlı Davutköy’de katıldığı köy hayrında özel bir şirkete bağlı madene ait kamyonların köyün yeni yapılan yolunu kullanılmaz hale getirmelerine tepki gösterdi. Maden yetkilisini çağırarak köy yolunu inceleyen Gider; “Davutköy’de yaşayanların rahatı için geçen yıl yaptığımız yolu siz bozdunuz. Onun parasını ödeyip yolu yenilemek artık sizin göreviniz. Madeniniz için istediğiniz yeni yol için de köy halkı ile uzlaşacaksınız. Ben köylü ne derse onun destekçisiyim” dedi.

Milletvekili adaylığı sürecinde Adil Yönetim Manifestosu yayınlayarak halkın düşüncelerinin yanında olacağını vaat eden ve çevreye olumsuz etkilerde bulunan işletmelerin karşısında duracağını ilan eden Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, icraatları ve söylemleriyle sözünün arkasında duruyor. Son olarak Yenice’ye bağlı Davutköy’de düzenlenen köy hayırına katılan Gider, köylülerin bir maden şirketi yüzünden köy yolundan şikayet etmeleri üzerine yerinde inceleme yaptı. Geçtiğimiz yıl yapılan yolun bozulduğunu gören Gider, şirket yetkilisini yanına çağırarak yolun halini göstererek; “Bu yolu biz bu köyde yaşayan insanlar için bir milyon lira civarı bir para harcayarak geçen yıl yaptık. Sizin kamyonlarınız ise yolu bir yılda bu hale getirdi. Şimdi bu yolu yeniden yapmak ve masrafını karşılamak sizin göreviniz” dedi.

“BEN KÖYLÜNÜN TARAFINDAYIM”

Maden şirketi yetkilisinin madenlerine gidecek yeni bir yol talep etmesi üzerine Gider; “Köy halkı, tarlalarının yanından geçecek kamyonların mahsüllerinin kalitesini düşüreceğini ve gelir kaynaklarını kaybedeceklerini söylüyor. Bu konuda hiç de haksız değiller. Yeni bir yol açmak istiyorsanız muhatabınız Davutköy halkıdır. Köylü ile uzlaşın. Ben bu konuda köylüden yana tarafım. Köylü size arazisini vermiyorsa, istediğiniz o güzergahta da yolu yapamazsınız. O vakit bize alternatif bir yol önerisiyle gelirsiniz, biz de köylüye bir zararı olmadığını görürsek yeni yola olur deriz. Fakat siz buradan ticaret yapacaksanız, o yeni yolun parası da sizden çıkar. 500 bin Çanakkaleli’nin parasıyla size yol yapacak değiliz” ifadelerini kullandı.

DEF EDERİZ DEMİŞTİ

1 Kasım 2015’te milletvekili seçilen Ayhan Gider, aday adaylığı ve adaylık süreçlerinde yaptığı açıklamalarda çevrenin kırmızı çizgisi olduğunu söylemişti. O dönemde yaptığı açıklamada Çanakkale için belirlenen hedefin tarih, kültür ve doğa turizmi ile tarım ve tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi olduğunu ifade eden Gider, sanayi ve madenler konusunda da çevreye duyarlılık şartı olacağını ifade etti. Sanayi ve madenlerin Çanakkale’de barınmasının çevreye duyarlılık ile mümkün olduğunu ifade eden Gider; “Bu hassasiyeti göstermeyen kişi ve kurumların defedilmesi, boynumuzun borcudur” ifadelerini kullanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.