Başıboş Sokak Atları! Hayvan Hakları Savunucuları Nerede?

Yaşam 04.10.2022 - 12:02, Güncelleme: 04.10.2022 - 12:02
 

Başıboş Sokak Atları! Hayvan Hakları Savunucuları Nerede?

Sokak kedileri, sokak köpekleri konusunda oldukça duyarlı olan Çanakkale halkı artık “sokak atları” konusunda da ses çıkarmaya başladı. Çanakkale’nin çeşitli sokaklarında kimi zaman bağlı halde günlerce kalan atlar artık vatandaşların merceğine takılıyor.
Son olarak Emrah Sokak’ta bulunan bir atın iki gün boyunca bağlı ve susuz kaldığını dile getiren vatandaşlar, hayvana su verdiklerini ancak sokağın çok kötü koktuğunu haber merkezimize ihbar ederek, yetkililere seslendi: “Bu atlar sahipsiz mi?” Sokak kedileri, sokak köpekleri konusunda oldukça duyarlı olan Çanakkale halkı artık “sokak atları” konusunda da ses çıkarmaya başladı. Sokak köpeklerinden korkanlar ve tehlikeli buldukları için barınaklarda ya da yerleşim yerlerinden uzaklarda beslenmesini talep edenler ile sokakları paylaşmayı savunanlar gündemdeki yerlerini korurken Çanakkale’de artık sokak atları sorunu da başladı. Sahipleri tarafından yük taşımacılığı noktasında kullanıldıkları düşünülen bazı atlar zaman zaman sokaklarda bağlı halde, ayakta bekliyor. Günde bir kez beslendikleri tahmin edilen hayvanlar özellikle sıcak günlerde susuz kalıyor. Çanakkale’nin çeşitli sokaklarında kimi zaman bağlı halde günlerce kalan atlar vatandaşların merceğine takıldı. Özellikle Barbaros Mahallesi’ndeki yeşil arsaların kenarlarında kaldırıma yakın noktalara bağlı atlar, susuz ve yorgun bir şekilde sahiplerini bekliyor. “BU ATLAR SAHİPSİZ Mİ?”  Son olarak Emrah Sokak’ta bulunan bir atın iki gün boyunca bağlı ve susuz kaldığını dile getiren vatandaşlar, hayvana su verdiklerini ancak sokağın çok kötü koktuğunu haber merkezimize ihbar ederek, yetkililere seslendi: “Bu atlar sahipsiz mi?” GÜNEŞİN ALTINDA YARALI AT BULUNMUŞTU Geçtiğimiz aylarda yaralı halde bekletilen bir atın yardım çığlığı da duyulmuştu. Yaralı halde güneşin altında bitkin ve bağlı halde bulunan at, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Asayiş Şube Müdürlüğü, Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ve Çanakkale Morpati Derneği tarafından kurtarıldı. Çanakkale Morpati Derneği atın mutlu sonunu şu ifadelerle aktarmış, “Videosunu izlediğiniz güya sahipli bu atın günlerce çektiği işkenceyi izleyin lütfen. Bu garibe araç çarpmış, kaldırımda sürüklenmesi neticesinde boynundan tüm gövdesine kadar vücudu kesilmiş.. Sözde sahibi atı canlı canlı misina ipiyle dikmiş üstüne de mavi spreyi sıkmış aklınca tedavi etmiş. Dahası hasta olan bu atı günlerce güneşin altında aç susuz bırakmış. Kurumlara haber verilmiş ancak sözde sahibi tedavi olmasına izin vermemiş. Çanakkale Morpati Derneği, Çanakkale Belediyesi Başkanlığı, Çanakkale Asayiş Şube Müdürlüğü, Doğa Koruma Milli Parklar Müdürü Ozan Hacıalioğlu ve her gün atın başında ona bir şey olmasın diye bekleyen ve besleyen Müslüm kardeşim ile birlikte koordineli olarak atı sözde sahibinden alarak Sevil Albay'ın da gösterdiği yoğun katkı ve çaba ile Çanakkale Belediyesi Veteriner İsleri Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alınması sağlanmıştır. Hayatta kalmayı başardığı için GÜÇLÜ koyduk. Bundan sonra çok mutlu olacağı sağlıklı uzun yılları olsun” demişti.
Sokak kedileri, sokak köpekleri konusunda oldukça duyarlı olan Çanakkale halkı artık “sokak atları” konusunda da ses çıkarmaya başladı. Çanakkale’nin çeşitli sokaklarında kimi zaman bağlı halde günlerce kalan atlar artık vatandaşların merceğine takılıyor.

Son olarak Emrah Sokak’ta bulunan bir atın iki gün boyunca bağlı ve susuz kaldığını dile getiren vatandaşlar, hayvana su verdiklerini ancak sokağın çok kötü koktuğunu haber merkezimize ihbar ederek, yetkililere seslendi: “Bu atlar sahipsiz mi?”
Sokak kedileri, sokak köpekleri konusunda oldukça duyarlı olan Çanakkale halkı artık “sokak atları” konusunda da ses çıkarmaya başladı.
Sokak köpeklerinden korkanlar ve tehlikeli buldukları için barınaklarda ya da yerleşim yerlerinden uzaklarda beslenmesini talep edenler ile sokakları paylaşmayı savunanlar gündemdeki yerlerini korurken Çanakkale’de artık sokak atları sorunu da başladı.
Sahipleri tarafından yük taşımacılığı noktasında kullanıldıkları düşünülen bazı atlar zaman zaman sokaklarda bağlı halde, ayakta bekliyor. Günde bir kez beslendikleri tahmin edilen hayvanlar özellikle sıcak günlerde susuz kalıyor.
Çanakkale’nin çeşitli sokaklarında kimi zaman bağlı halde günlerce kalan atlar vatandaşların merceğine takıldı. Özellikle Barbaros Mahallesi’ndeki yeşil arsaların kenarlarında kaldırıma yakın noktalara bağlı atlar, susuz ve yorgun bir şekilde sahiplerini bekliyor.
“BU ATLAR SAHİPSİZ Mİ?” 
Son olarak Emrah Sokak’ta bulunan bir atın iki gün boyunca bağlı ve susuz kaldığını dile getiren vatandaşlar, hayvana su verdiklerini ancak sokağın çok kötü koktuğunu haber merkezimize ihbar ederek, yetkililere seslendi: “Bu atlar sahipsiz mi?”
GÜNEŞİN ALTINDA YARALI AT BULUNMUŞTU
Geçtiğimiz aylarda yaralı halde bekletilen bir atın yardım çığlığı da duyulmuştu. Yaralı halde güneşin altında bitkin ve bağlı halde bulunan at, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Asayiş Şube Müdürlüğü, Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ve Çanakkale Morpati Derneği tarafından kurtarıldı.
Çanakkale Morpati Derneği atın mutlu sonunu şu ifadelerle aktarmış, “Videosunu izlediğiniz güya sahipli bu atın günlerce çektiği işkenceyi izleyin lütfen. Bu garibe araç çarpmış, kaldırımda sürüklenmesi neticesinde boynundan tüm gövdesine kadar vücudu kesilmiş.. Sözde sahibi atı canlı canlı misina ipiyle dikmiş üstüne de mavi spreyi sıkmış aklınca tedavi etmiş. Dahası hasta olan bu atı günlerce güneşin altında aç susuz bırakmış. Kurumlara haber verilmiş ancak sözde sahibi tedavi olmasına izin vermemiş. Çanakkale Morpati Derneği, Çanakkale Belediyesi Başkanlığı, Çanakkale Asayiş Şube Müdürlüğü, Doğa Koruma Milli Parklar Müdürü Ozan Hacıalioğlu ve her gün atın başında ona bir şey olmasın diye bekleyen ve besleyen Müslüm kardeşim ile birlikte koordineli olarak atı sözde sahibinden alarak Sevil Albay'ın da gösterdiği yoğun katkı ve çaba ile Çanakkale Belediyesi Veteriner İsleri Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alınması sağlanmıştır. Hayatta kalmayı başardığı için GÜÇLÜ koyduk. Bundan sonra çok mutlu olacağı sağlıklı uzun yılları olsun” demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.