Ayvacık'ta Açılış Programında Siyasi Polemik!

Siyaset 11.01.2023 - 13:05, Güncelleme: 11.01.2023 - 13:08
 

Ayvacık'ta Açılış Programında Siyasi Polemik!

Ayvacık ilçesinde başlatılan doğal gaz çalışmaları kapsamında ikinci kez gaz yakma töreni düzenlendi. Daha önce belediye tarafından yakılan gaz, bu sefer Aksa firması tarafından düzenlenen törenle yakıldı. Programa Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram’ın “siyasi söylemleri” damga vurdu.
Ayvacık ilçesinde başlatılan doğal gaz çalışmaları kapsamında ikinci kez gaz yakma töreni düzenlendi. Daha önce belediye tarafından yakılan gaz, bu sefer Aksa firması tarafından düzenlenen törenle yakıldı. Tören sert tartışmalara sahne oldu. Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, doğalgaz anlaşmasında kendi imzası olduğu halde organizasyonu yapanların kendisini davet etmediğini belirterek hem Aksa firmasına hem de AK Parti yöneticilerini sert dille eleştirdi. Sert sözlere AK Parti İl Başkanı Naim Makas cevap verdi. Sert tartışmalarla ısınan ortam doğalgaz ateşinin yanması ile son buldu. Bir süredir devam eden çalışmalar sonucunda Ayvacık ilçesi doğalgaza kavuştu.  Geçen yıl Kasım ayında Ayvacık Belediyesi tarafından gaz yakılmıştı. Bu sefer Aksa firması tarafından tören düzenlendi. Törene, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Ayvacık Kaymakamı İlker Eker, Ayvacık Garnizon Komutanı Fatih Şahin, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, Çanakkale Aksa Doğalgaz Şirket Müdürü Çağdaş Adıbelli, Ayvacık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Cahit Akkaya, Ayvacık AK Parti İlçe Başkanı Fatih Kocabıyık, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Sert Tartışmalar Yaşandı Törende kürsiye çıkan CHP’li Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram’ın hem doğalgaz şirketi Aksa firması yetkililerine hem de AK Parti’lilere söylediği sözler damga vurdu. Kendisini törene davet edilmemesini eleştiren Başkan Bayram, Kaymakam Eker’in kendisini aramasının ardından törene geldiğini söyledi. Doğalgaz sözleşmesinde sadece kendisinin ve Aksa firması yetkilisinin imzası olduğunu hatırlatan Bayram, “Buranın iki muhatabı var. Diğeri yetkili şirkettir. Burada Ayvacık belediyesinin bir bayrağı yok. Bu çok mu zorunuza gidiyor. Benle yapıyorsunuz protokolü. Kusura bakmayın sayın vekille yapmadınız, sayın il başkanı ile yapmadınız. Bu çok büyük bir terbiyesizlik, haksızlık, adaletsizliktir. Bu Ayvacık halkına yapılıyor bana değil.” dedi. Makas’tan Tepki; “Sözünü Geri Al” Başkan Bayram’ın bur sözleri üzerine İl Başkanı Makas “terbiyesizlik” sözünü geri almasını istedi. Makas’ın itirazı üzerine Başkan Bayram’da bu söz için özür diledi ve sözlerine devam etti. Bu arada törene katılan diğer AK Partililer tarafından Başkan Bayram’a tepki gelince ortam bir anda gerildi. Bir süre devam eden sözlü tartışmalar, konuşmaların bitmesi ile son buldu. Çanakkale Aksa Doğalgaz Şirket Müdürü Çağdaş Adıbelli de yaptığı konuşmada, doğalgazla ilgili çalışmaların devam ettiğini 1 ay içerisinde kazı çalışmalarının yapıldığı ve önünden doğalgaz borusu geçen ilçedeki binalarda ve evlerde doğalgazın yanmaya başlayacağını ifade etti. Gergin geçen törenin sonunda Ayvacık’taki doğalgaz ateşi ikinci kez alev aldı. Burada yaşanan tartışmaların etkisi ise halen devam ediyor.  
Ayvacık ilçesinde başlatılan doğal gaz çalışmaları kapsamında ikinci kez gaz yakma töreni düzenlendi. Daha önce belediye tarafından yakılan gaz, bu sefer Aksa firması tarafından düzenlenen törenle yakıldı. Programa Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram’ın “siyasi söylemleri” damga vurdu.

Ayvacık ilçesinde başlatılan doğal gaz çalışmaları kapsamında ikinci kez gaz yakma töreni düzenlendi. Daha önce belediye tarafından yakılan gaz, bu sefer Aksa firması tarafından düzenlenen törenle yakıldı. Tören sert tartışmalara sahne oldu. Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, doğalgaz anlaşmasında kendi imzası olduğu halde organizasyonu yapanların kendisini davet etmediğini belirterek hem Aksa firmasına hem de AK Parti yöneticilerini sert dille eleştirdi. Sert sözlere AK Parti İl Başkanı Naim Makas cevap verdi. Sert tartışmalarla ısınan ortam doğalgaz ateşinin yanması ile son buldu.
Bir süredir devam eden çalışmalar sonucunda Ayvacık ilçesi doğalgaza kavuştu.  Geçen yıl Kasım ayında Ayvacık Belediyesi tarafından gaz yakılmıştı. Bu sefer Aksa firması tarafından tören düzenlendi. Törene, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Ayvacık Kaymakamı İlker Eker, Ayvacık Garnizon Komutanı Fatih Şahin, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, Çanakkale Aksa Doğalgaz Şirket Müdürü Çağdaş Adıbelli, Ayvacık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Cahit Akkaya, Ayvacık AK Parti İlçe Başkanı Fatih Kocabıyık, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Sert Tartışmalar Yaşandı
Törende kürsiye çıkan CHP’li Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram’ın hem doğalgaz şirketi Aksa firması yetkililerine hem de AK Parti’lilere söylediği sözler damga vurdu. Kendisini törene davet edilmemesini eleştiren Başkan Bayram, Kaymakam Eker’in kendisini aramasının ardından törene geldiğini söyledi. Doğalgaz sözleşmesinde sadece kendisinin ve Aksa firması yetkilisinin imzası olduğunu hatırlatan Bayram, “Buranın iki muhatabı var. Diğeri yetkili şirkettir. Burada Ayvacık belediyesinin bir bayrağı yok. Bu çok mu zorunuza gidiyor. Benle yapıyorsunuz protokolü. Kusura bakmayın sayın vekille yapmadınız, sayın il başkanı ile yapmadınız. Bu çok büyük bir terbiyesizlik, haksızlık, adaletsizliktir. Bu Ayvacık halkına yapılıyor bana değil.” dedi.
Makas’tan Tepki; “Sözünü Geri Al”
Başkan Bayram’ın bur sözleri üzerine İl Başkanı Makas “terbiyesizlik” sözünü geri almasını istedi. Makas’ın itirazı üzerine Başkan Bayram’da bu söz için özür diledi ve sözlerine devam etti. Bu arada törene katılan diğer AK Partililer tarafından Başkan Bayram’a tepki gelince ortam bir anda gerildi. Bir süre devam eden sözlü tartışmalar, konuşmaların bitmesi ile son buldu.
Çanakkale Aksa Doğalgaz Şirket Müdürü Çağdaş Adıbelli de yaptığı konuşmada, doğalgazla ilgili çalışmaların devam ettiğini 1 ay içerisinde kazı çalışmalarının yapıldığı ve önünden doğalgaz borusu geçen ilçedeki binalarda ve evlerde doğalgazın yanmaya başlayacağını ifade etti. Gergin geçen törenin sonunda Ayvacık’taki doğalgaz ateşi ikinci kez alev aldı. Burada yaşanan tartışmaların etkisi ise halen devam ediyor.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.