50 Bin Liraya Kadar “Hibe Desteği” Almaya Hak Kazancaklar

Güncel 19.01.2016 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

50 Bin Liraya Kadar “Hibe Desteği” Almaya Hak Kazancaklar

ÇTSO, KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile gerçekleştirilen eğitimlere katılanlar, verilecek eğitimler sonucunda hazırladıkları projeler uygun bulunurlarsa “KOSGEB Girişimcilik Destek Programı” ’ından 50 bin liraya kadar “Hibe Desteği” almaya hak kazanacaklar.
19 Ocak 2016 Salı günü başlayan ve 29 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek olan KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ÇTSO Kongre Fuar Merkezi eğitim salonlarında hafta içi dokuz iş günü toplamda 70 saat olarak düzenleniyor.  Eğitimlere, Odamıza ve Çanakkale İş Kur Müdürlüğüne başvuru yapanlar arasından Noter huzurunda çekilen kura sonucu hak kazanan 25 kişi katılıyor. Katılımcılar eğitim süresinin sonunda “KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ” katılım sertifikası almaya hak kazanacaktır. Uygulamalı Girişimcilik kurslarının sonunda katılımcıların hazırladıkları ve KOSGEB onayına sundukları projeleri uygun bulunurlarsa, yaptıkları yatırımın erkek girişimciler de yüzde 60’ını, kadın girişimci, Gazi, birinci derece Şehit yakını veya engelli girişimcilere ise yüzde 80’lik kısmını hibe desteği kapsamında geri alabilecekler. KOSGEB tarafından girişimcilere sağlanacak destek kalemleri; -İşletme Kuruluş Desteği: 2.000-TL. -Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği: 18.000-TL. -İşletme Giderleri Desteği: 30.000-TL.  olmak üzere  toplamda destek üst limit 50.000-TL. olarak sınırlandırılmıştır.  Ayrıca katılımcılar geri ödemeli 100.000-TL.’lik Sabit Yatırım Desteği de alma hakkı kazanacaktır.  Derslerde “Girişimci Kişilik, Kurumsallaşma, Müessesenin Kalıcı Olması, İş Planı ve KOSGEB destekleri” gibi konular işleniyor. Eğitimleri konunun uzmanı eğitimci Barış Göker veriyor. Eğitimlerin sonunda katılımcılara verilecek 81 ilde geçerli olan girişimcilik sertifikalarında süre kısıtlaması bulunmuyor.
ÇTSO, KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile gerçekleştirilen eğitimlere katılanlar, verilecek eğitimler sonucunda hazırladıkları projeler uygun bulunurlarsa “KOSGEB Girişimcilik Destek Programı” ’ından 50 bin liraya kadar “Hibe Desteği” almaya hak kazanacaklar.

19 Ocak 2016 Salı günü başlayan ve 29 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek olan KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ÇTSO Kongre Fuar Merkezi eğitim salonlarında hafta içi dokuz iş günü toplamda 70 saat olarak düzenleniyor.  Eğitimlere, Odamıza ve Çanakkale İş Kur Müdürlüğüne başvuru yapanlar arasından Noter huzurunda çekilen kura sonucu hak kazanan 25 kişi katılıyor. Katılımcılar eğitim süresinin sonunda “KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ” katılım sertifikası almaya hak kazanacaktır.

Uygulamalı Girişimcilik kurslarının sonunda katılımcıların hazırladıkları ve KOSGEB onayına sundukları projeleri uygun bulunurlarsa, yaptıkları yatırımın erkek girişimciler de yüzde 60’ını, kadın girişimci, Gazi, birinci derece Şehit yakını veya engelli girişimcilere ise yüzde 80’lik kısmını hibe desteği kapsamında geri alabilecekler.

KOSGEB tarafından girişimcilere sağlanacak destek kalemleri;

-İşletme Kuruluş Desteği: 2.000-TL.

-Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği: 18.000-TL.

-İşletme Giderleri Desteği: 30.000-TL.  olmak üzere

 toplamda destek üst limit 50.000-TL. olarak sınırlandırılmıştır.

 Ayrıca katılımcılar geri ödemeli 100.000-TL.’lik Sabit Yatırım Desteği de alma hakkı kazanacaktır.

 Derslerde “Girişimci Kişilik, Kurumsallaşma, Müessesenin Kalıcı Olması, İş Planı ve KOSGEB destekleri” gibi konular işleniyor. Eğitimleri konunun uzmanı eğitimci Barış Göker veriyor. Eğitimlerin sonunda katılımcılara verilecek 81 ilde geçerli olan girişimcilik sertifikalarında süre kısıtlaması bulunmuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.