AKFA Dosyası Bizzat Ülgür Gökhan Tarafından Meclise Getiriliyor...!

Güncel 02.01.2018 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

AKFA Dosyası Bizzat Ülgür Gökhan Tarafından Meclise Getiriliyor...!

Demiştik Ülgür Gökhan, Serdar Soydan AKFA Rantından Anlaştı? Karar Bu Ay Meclise Bizzat Ülgür Gökhan Tarafından Getiriliyor...!
Çanakkale  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP eski milletvekili Serdar Soydan’ın arasının açılmasına, birbirlerine siyaseten rakip olmalarına ve Soydan’ın belediye Başkanlığı seçimlerinde İsmail Özay’ı desteklemesine sebep olan AKFA arazisi Ocak ayı meclis gündemine bizzat Ülgür Gökhan tarafından getiriliyor... Gökhan 2014 yılında projeye; Home ofis ya da rezidansların o araziyi özel mülk haline getireceğini dolayısıyla vatandaşın bu alanları kullanamayacağını, kıyılarımızda artık bu şekilde yapılaşmalara karşı çıkılması gerektiğini söyleyerek red oyu vererek karşı çıkmıştı...! HANGİ ÜLGÜR GÖKHAN’a İNANALIM? Şimdi aradan geçen 4 senede ne değişti? Çanakkale  hakkı hangi Ülgür Gökhan’a inanmalı? Ülgür Gökhan ile Serdar Soydan adına “İLKELİ BİRLİKTELİK” dedikleri AKFA RANTINDA nasıl anlaştı? Kıyıda imar %35 ile iken AKFA’ya nasıl %75 verilmesi planı yapıldı?  Çanakkale hakkı bu ilkesizliğe ne diyecek? Ülgür Gökhan CHP’li Meclis üyeleriyle yaptığı toplantıda, AKFA dosyasına tüm meclis üyelerinin destek vermesini istedi... Karara bir kaç ilkeli CHP’li üye dışındakilerin tepki göstermeyeceği ve Gökhan’ın talimatına uyacakları öğrenildi... KENT KONSEYİ NE DİYECEK? Bu kararın ardından 2014 yılında AKFA’ya karşı çıkan ÇANAKKALE KENT KONSEYİNİN ne diyeceği de merak konusu?  Çanakkale Kent Konseyi Genel Kurulu “Sahiller Hepimizin Çalışma Grubunun” AKFA raporuna karşı çıkarak 4 maddelik şu raporu yayınlamıştı... “ 1. Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açık olmalı, yararlanmada “kamu yararı” önceliği gözetilmelidir. 2. Kıyılar, kamu yararı gözetilerek gelecek nesillerin yararlanma hakkının  devam ettirilebilmesi amacıyla, toplumsal düzeyde her kesimin ortaklaşa kullanımını kolaylaştıracak hizmetler sunularak,  korunmalıdır. 3. “Bu değişiklik kararı kıyıların kullanılmasına engel değildir” demek pratik gerçekleri bilmemek demektir. (Kolin Otel’inin kıyılarının ne kadar halka açık olduğu  ve halk tarafından kullanıldığı örneği uygulamada bunun “nasıl” gerçekleştiğini göstermektedir.) 4. Plânın bir kere daha, “kötü ve geçmiş emsalleri” örnek gösterilerek delinmesi yerine, plânda yapılan önceki değişikliklerin de Belediye Meclisince yeniden gözden geçirilerek;  karar süreçlerinde kentin asilleri olan halka danışılarak;  onlarla müzakere edilerek geri dönüş yollarını, çarelerini tartışması ve bu konuda da  karar üretmesi beklenmektedir”
Demiştik Ülgür Gökhan, Serdar Soydan AKFA Rantından Anlaştı? Karar Bu Ay Meclise Bizzat Ülgür Gökhan Tarafından Getiriliyor...!

Çanakkale  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP eski milletvekili Serdar Soydan’ın arasının açılmasına, birbirlerine siyaseten rakip olmalarına ve Soydan’ın belediye Başkanlığı seçimlerinde İsmail Özay’ı desteklemesine sebep olan AKFA arazisi Ocak ayı meclis gündemine bizzat Ülgür Gökhan tarafından getiriliyor... Gökhan 2014 yılında projeye; Home ofis ya da rezidansların o araziyi özel mülk haline getireceğini dolayısıyla vatandaşın bu alanları kullanamayacağını, kıyılarımızda artık bu şekilde yapılaşmalara karşı çıkılması gerektiğini söyleyerek red oyu vererek karşı çıkmıştı...!

HANGİ ÜLGÜR GÖKHAN’a İNANALIM?

Şimdi aradan geçen 4 senede ne değişti? Çanakkale  hakkı hangi Ülgür Gökhan’a inanmalı? Ülgür Gökhan ile Serdar Soydan adına “İLKELİ BİRLİKTELİK” dedikleri AKFA RANTINDA nasıl anlaştı? Kıyıda imar %35 ile iken AKFA’ya nasıl %75 verilmesi planı yapıldı? 

Çanakkale hakkı bu ilkesizliğe ne diyecek?

Ülgür Gökhan CHP’li Meclis üyeleriyle yaptığı toplantıda, AKFA dosyasına tüm meclis üyelerinin destek vermesini istedi... Karara bir kaç ilkeli CHP’li üye dışındakilerin tepki göstermeyeceği ve Gökhan’ın talimatına uyacakları öğrenildi...

KENT KONSEYİ NE DİYECEK?

Bu kararın ardından 2014 yılında AKFA’ya karşı çıkan ÇANAKKALE KENT KONSEYİNİN ne diyeceği de merak konusu? 

Çanakkale Kent Konseyi Genel Kurulu “Sahiller Hepimizin Çalışma Grubunun” AKFA raporuna karşı çıkarak 4 maddelik şu raporu yayınlamıştı...

“ 1. Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açık olmalı, yararlanmada “kamu yararı” önceliği gözetilmelidir.

2. Kıyılar, kamu yararı gözetilerek gelecek nesillerin yararlanma hakkının  devam ettirilebilmesi amacıyla, toplumsal düzeyde her kesimin ortaklaşa kullanımını kolaylaştıracak hizmetler sunularak,  korunmalıdır.

3. “Bu değişiklik kararı kıyıların kullanılmasına engel değildir” demek pratik gerçekleri bilmemek demektir. (Kolin Otel’inin kıyılarının ne kadar halka açık olduğu  ve halk tarafından kullanıldığı örneği uygulamada bunun “nasıl” gerçekleştiğini göstermektedir.)

4. Plânın bir kere daha, “kötü ve geçmiş emsalleri” örnek gösterilerek delinmesi yerine, plânda yapılan önceki değişikliklerin de Belediye Meclisince yeniden gözden geçirilerek;  karar süreçlerinde kentin asilleri olan halka danışılarak;  onlarla müzakere edilerek geri dönüş yollarını, çarelerini tartışması ve bu konuda da  karar üretmesi beklenmektedir”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.