Doğtaş Afrikalılara Önce Çekyat Sonra Mobilya Satacak

Ekonomi 15.12.2017 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Doğtaş Afrikalılara Önce Çekyat Sonra Mobilya Satacak

Doğtaş, geçen yıl Senegal’in başkenti Dakar’da 50 milyon dolarlık yatırımla temelini attığı mobilya fabrikasını 2018’de açacak. Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Doğan, “Afrikalılara mobilya kültürünü aşılayacağız” dedi
Hükümetin Afrika açılımıyla birlikte yatırımları ardı ardına hayata geçiren iş dünyası, Afrika'ya kültürel zenginlik katacak. Bunlardan biri olan Doğtaş, yerde yatan Afrikalılara önce çekyat sonra da mobilya kültürünü aşılayacak. Geçen yıl mayıs ayında Senegal'in başkenti Dakar'da mobilya fabrikasının temellerini atan şirket, 50 milyon dolarlık yatırımın ilk etabını 2018 Haziran'da açacak. Doğtaş Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Doğan, Senegal'in ilk mobilya fabrikasını inşa ettiklerini belirterek, "Buradaki halkın büyük bir çoğunluğu kanepe, koltuk gibi şeyleri bilmiyor. Yerde yatırıyorlar. Türkiye'de de 30 yıl öncesine kadar divan vardı. Ülkemizde insanlar önce çekyata ardından da koltuğa geçti. Aynı kültürü burada da geliştireceğiz" dedi. TİKA'DAN EĞİTİM DESTEĞİ 2018'de fabrikanın ilk etabını açacaklarını aktaran Doğan, ilk etapta 160 kişi çalıştıracaklarını kaydetti. Doğan, "TİKA''da burada Maarif Vakfı ortaklığıyla bir meslek lisesi açıyor, mobilya bölümü açıp bize de çalışan yetiştirecek. Biz de Sengallileri Türkiye'deki tesislerimize getireceğiz, Türkiye'deki personelimizi Senegal'e götüreceğiz. Oryantasyonla personel yetiştireceğiz. 2020'de fabrikanın tüm etapları tamamlandığında yaklaşık bin personele ulaşacağız" diye konuştu. Üretimde kullanılacak sünger, kumaş gibi kereste hariç tüm ürünlerin Türkiye'den sağlanacağı bilgisini veren Doğan, şunları anlattı: "Fabrikanın ilk etabını açtıktan sonra bir yılda 20 milyon dolarlık ürün satışı planlıyoruz. Tam kapasiteye çıktığımızda bunun üç katına çıkacağımızı öngörüyoruz." ABD'YE AÇILACAK Türkiye ile Senegal arasındaki ticaret hacminin 200 milyon dolar olduğunu hatırlatan Doğan, fabrika tam kapasite çalışma başladığında 80 milyon dolarlık ticaret hacmi oluşturacaklarını kaydetti. Senegal'den ABD'ye de ihracat yapacaklarını anlatan Doğan, "ABD'ye gümrüksüz ve kotasız satış yapabiliyorsunuz. Senagal'in bu özelliğinden de faydalanacağız" ifadelerini kullandı. 70 MİLYON DOLARA OFİS VE İŞ MERKEZİ Grubun Afrika'daki inşaat işlerinden de bahseden İsmail Doğan, "106 milyon dolarlık yatırımla Senegal'in en büyük sebze-meyve halini yapıyoruz. Ayrıca arsalar aldık. Dakar'da 32 katlı ofis ve iş merkezi yapmayı planlıyoruz. Bu proje için 70 milyon dolarlık bütçe ayırdık. 2020'ye kadar tamamlamayı planlıyoruz" dedi.
Doğtaş, geçen yıl Senegal’in başkenti Dakar’da 50 milyon dolarlık yatırımla temelini attığı mobilya fabrikasını 2018’de açacak. Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Doğan, “Afrikalılara mobilya kültürünü aşılayacağız” dedi

Hükümetin Afrika açılımıyla birlikte yatırımları ardı ardına hayata geçiren iş dünyası, Afrika'ya kültürel zenginlik katacak. Bunlardan biri olan Doğtaş, yerde yatan Afrikalılara önce çekyat sonra da mobilya kültürünü aşılayacak. Geçen yıl mayıs ayında Senegal'in başkenti Dakar'da mobilya fabrikasının temellerini atan şirket, 50 milyon dolarlık yatırımın ilk etabını 2018 Haziran'da açacak. Doğtaş Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Doğan, Senegal'in ilk mobilya fabrikasını inşa ettiklerini belirterek, "Buradaki halkın büyük bir çoğunluğu kanepe, koltuk gibi şeyleri bilmiyor. Yerde yatırıyorlar. Türkiye'de de 30 yıl öncesine kadar divan vardı. Ülkemizde insanlar önce çekyata ardından da koltuğa geçti. Aynı kültürü burada da geliştireceğiz" dedi.
TİKA'DAN EĞİTİM DESTEĞİ
2018'de fabrikanın ilk etabını açacaklarını aktaran Doğan, ilk etapta 160 kişi çalıştıracaklarını kaydetti. Doğan, "TİKA''da burada Maarif Vakfı ortaklığıyla bir meslek lisesi açıyor, mobilya bölümü açıp bize de çalışan yetiştirecek. Biz de Sengallileri Türkiye'deki tesislerimize getireceğiz, Türkiye'deki personelimizi Senegal'e götüreceğiz. Oryantasyonla personel yetiştireceğiz. 2020'de fabrikanın tüm etapları tamamlandığında yaklaşık bin personele ulaşacağız" diye konuştu. Üretimde kullanılacak sünger, kumaş gibi kereste hariç tüm ürünlerin Türkiye'den sağlanacağı bilgisini veren Doğan, şunları anlattı: "Fabrikanın ilk etabını açtıktan sonra bir yılda 20 milyon dolarlık ürün satışı planlıyoruz. Tam kapasiteye çıktığımızda bunun üç katına çıkacağımızı öngörüyoruz."
ABD'YE AÇILACAK
Türkiye ile Senegal arasındaki ticaret hacminin 200 milyon dolar olduğunu hatırlatan Doğan, fabrika tam kapasite çalışma başladığında 80 milyon dolarlık ticaret hacmi oluşturacaklarını kaydetti. Senegal'den ABD'ye de ihracat yapacaklarını anlatan Doğan, "ABD'ye gümrüksüz ve kotasız satış yapabiliyorsunuz. Senagal'in bu özelliğinden de faydalanacağız" ifadelerini kullandı.
70 MİLYON DOLARA OFİS VE İŞ MERKEZİ
Grubun Afrika'daki inşaat işlerinden de bahseden İsmail Doğan, "106 milyon dolarlık yatırımla Senegal'in en büyük sebze-meyve halini yapıyoruz. Ayrıca arsalar aldık. Dakar'da 32 katlı ofis ve iş merkezi yapmayı planlıyoruz. Bu proje için 70 milyon dolarlık bütçe ayırdık. 2020'ye kadar tamamlamayı planlıyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.