Sözümüz Namusumuz, Vaatler Tamam

Güncel 04.04.2016 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Sözümüz Namusumuz, Vaatler Tamam

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen “Torba Kanun” tasarısı ile AK Parti’nin 1 Kasım seçimleri öncesinde vermiş olduğu vaatlerin tamamı hayata geçmiş olacak.
Önümüzdeki günlerde Genel Kurul gündemine gelmesi beklenen tasarı ile toplumun geniş bir bölümünü ilgilendiren konularda düzenlemeye gidilecek. Yaşlı aylığının bağlanmasına ilişkin yapılan muhtaçlık hesaplanmasından, turizmcilerin borçlarının ertelenmesine, 15 bin polis kadro ihdasından, 25 yaşına kadar olan Genel Sağlık Sigortası primlerinin silinmesine ve Kanal İstanbul’un kanuni statü kazanmasına kadar birçok düzenleme “Torba Kanun” tasarısı kapsamında. Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen maddeleri AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan değerlendirdi. 1 Kasım öncesinde verilen sözlerin 3 ay gibi kısa sürede hayata geçirildiğini hatırlatan Turan “Sözümüz namusumuz. Reformların yarısı vaatlerin tamamı 3 ayda gerçekleşti. AK Parti reformcu kimliğini 14 yıldır başarıyla sürdürüyor” dedi. Turan, Toplumun taleplerini en kısa zamanda hayata geçirmek için Meclis’te yoğun çaba sarfediyoruz. Torba Kanun tasarısının Genel Kurul’dan geçmesiyle birlikte birçok alanda beklentiler karşılanmış olacak. Tasarıyla; “Yaşlı aylığının bağlanmasına ilişkin yapılan muhtaçlık hesaplaması değişiyor. Artık hane içindeki kişi başına düşen gelir yerine başvuruda bulunan kişinin kendisi ve eşinin geliri dikkate alınacak. Kanal İstanbul ve diğer su yolları için yasan düzenleme getiriliyor. Kanal İstanbul gibi yapay olarak oluşturulan su geçitleri su yolu olarak tanımlanıyor. Sosyal yardımlardan yararlanan kişileri istihdam eden işverenlere sigorta primi desteği verilecek. Kamu görevli sendikaları ve konfederasyonlar belirlenen sınırı aşmamak kaydıyla şehit yakınları ile gazilere ayni ve nakdi yardımda bulunabilecek. Turizm işletmecilerinin kira, tahsis, irtifak hakkı, kullanma izin bedelleri gibi borçları 1 yıl erteleniyor. Bu süre sonundan itibaren 3 yıl boyunca faiz ve zam uygulanmadan 3 eşit taksitte ödemelerinin önü açılıyor. Tasarıyla 15 bin polis ve 2610 sosyal güvenlik denetmeni kamuda istihdam edilecek. 25 yaşını doldurana kadar olan Genel Sağlık Sigortası prim borçları siliniyor. Terör örgütü PKK tarafından yerle bir edilen Diyarbakır Sur’un yeniden inşasının yasal alt yapısı oluşturuluyor. Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği destansı mücadele ile büyük kahramanlık gösteren Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilecek” dedi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen “Torba Kanun” tasarısı ile AK Parti’nin 1 Kasım seçimleri öncesinde vermiş olduğu vaatlerin tamamı hayata geçmiş olacak.

Önümüzdeki günlerde Genel Kurul gündemine gelmesi beklenen tasarı ile toplumun geniş bir bölümünü ilgilendiren konularda düzenlemeye gidilecek.

Yaşlı aylığının bağlanmasına ilişkin yapılan muhtaçlık hesaplanmasından, turizmcilerin borçlarının ertelenmesine, 15 bin polis kadro ihdasından, 25 yaşına kadar olan Genel Sağlık Sigortası primlerinin silinmesine ve Kanal İstanbul’un kanuni statü kazanmasına kadar birçok düzenleme “Torba Kanun” tasarısı kapsamında.

Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen maddeleri AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan değerlendirdi.

1 Kasım öncesinde verilen sözlerin 3 ay gibi kısa sürede hayata geçirildiğini hatırlatan Turan “Sözümüz namusumuz. Reformların yarısı vaatlerin tamamı 3 ayda gerçekleşti. AK Parti reformcu kimliğini 14 yıldır başarıyla sürdürüyor” dedi.

Turan,

Toplumun taleplerini en kısa zamanda hayata geçirmek için Meclis’te yoğun çaba sarfediyoruz. Torba Kanun tasarısının Genel Kurul’dan geçmesiyle birlikte birçok alanda beklentiler karşılanmış olacak.

Tasarıyla;

“Yaşlı aylığının bağlanmasına ilişkin yapılan muhtaçlık hesaplaması değişiyor. Artık hane içindeki kişi başına düşen gelir yerine başvuruda bulunan kişinin kendisi ve eşinin geliri dikkate alınacak.

Kanal İstanbul ve diğer su yolları için yasan düzenleme getiriliyor. Kanal İstanbul gibi yapay olarak oluşturulan su geçitleri su yolu olarak tanımlanıyor.

Sosyal yardımlardan yararlanan kişileri istihdam eden işverenlere sigorta primi desteği verilecek.

Kamu görevli sendikaları ve konfederasyonlar belirlenen sınırı aşmamak kaydıyla şehit yakınları ile gazilere ayni ve nakdi yardımda bulunabilecek.

Turizm işletmecilerinin kira, tahsis, irtifak hakkı, kullanma izin bedelleri gibi borçları 1 yıl erteleniyor. Bu süre sonundan itibaren 3 yıl boyunca faiz ve zam uygulanmadan 3 eşit taksitte ödemelerinin önü açılıyor.

Tasarıyla 15 bin polis ve 2610 sosyal güvenlik denetmeni kamuda istihdam edilecek.

25 yaşını doldurana kadar olan Genel Sağlık Sigortası prim borçları siliniyor.

Terör örgütü PKK tarafından yerle bir edilen Diyarbakır Sur’un yeniden inşasının yasal alt yapısı oluşturuluyor.

Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği destansı mücadele ile büyük kahramanlık gösteren Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.