Çanakkale Erdemʹe Geçit Vermedi

Güncel 23.12.2015 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Çanakkale Erdemʹe Geçit Vermedi

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Av. Erdener Can, AK Parti Çanakkale Milletvekilleri ve 12 AK Parti İlçe Başkanı, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem hakkında suç duyurusunda bulundu.
Bugün öğle saatlerinde ilçe başkanlarıyla birlikte adliye binasına gelerek suç duyurusunda bulunan AK Parti Çanakkale İl Başkanı Av. Erdener Can, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in attığı 'Türkiye ile İran savaşırsa, İran'dan yana olurum' tweeti ve Rusya televizyon kanallarına yaptığı açıklamalar hakkında suç duyurusunda bulundu. "Kendi devletini, ülkesini karalayan bu kişinin Parlamento'da vekil olması çok daha büyük bir skandaldır." AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent TURAN, ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan GİDER suç duyurusunda bulunulmasının ardından ortak bir açıklama yaptı. "Kendi devletini, ülkesini karalayan bu kişinin Parlamento'da vekil olması çok daha büyük bir skandaldır." sözleriyle Erdem'i eleştiren vekiller şunları söyledi; "CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Rus televizyonuna verdiği röportajda Türkiye'nin IŞİD'e sarin gazı verdiği gibi akıl almaz bir iddiayla Türkiye’yi suçladı. Bu milletvekili daha önce de Türkiye ile İran'ın karşı karşıya gelip savaşması durumunda İran safında yer alacağını söylemişti. Kendisini Cumhuriyet'in kurucu partisi olarak nitelendiren ve Mustafa Kemal'in partisi olarak övünen CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdem'in bu akıl almaz iddiası karşısında harekete geçmesini bekledik. Ancak ne yazık ki Sayın Kılıçdaroğlu, Erdem'e karşı disiplin sürecini işletmediği gibi Erdem'i sahiplenen bir konuşma yaptı. Öncelikle yazıklar olsun diyoruz. Kendi devletini, ülkesini karalayan bu kişinin Parlamento'da vekil olması çok daha büyük bir skandaldır.  Bizler, Çanakkale'mizin sorumlu, vatanını seven, partisinden önce vatanım diyen siyasetçileri, milletvekilleri, İl Başkanımız ve Çanakkalemizin 12 İlçe Başkanı ile birlikte Erdem'e karşı bugün suç duyurusunda bulunduk. 100 yıl önce düşmana geçit vermeyen Çanakkale bugün de adeta ihanet içinde olanlara geçit vermeyecektir.  Türkiye'yi bu şekilde suçlayanlar yargı önünde hesap verene dek bu olayın takipçisi olacağımızı başta Çanakkaleli hemşehrilerimiz olmak üzere tüm kamuoyunun bilgilerine sunarız."
AK Parti Çanakkale İl Başkanı Av. Erdener Can, AK Parti Çanakkale Milletvekilleri ve 12 AK Parti İlçe Başkanı, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bugün öğle saatlerinde ilçe başkanlarıyla birlikte adliye binasına gelerek suç duyurusunda bulunan AK Parti Çanakkale İl Başkanı Av. Erdener Can, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in attığı 'Türkiye ile İran savaşırsa, İran'dan yana olurum' tweeti ve Rusya televizyon kanallarına yaptığı açıklamalar hakkında suç duyurusunda bulundu.

"Kendi devletini, ülkesini karalayan bu kişinin Parlamento'da vekil olması çok daha büyük bir skandaldır."

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent TURAN, ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan GİDER suç duyurusunda bulunulmasının ardından ortak bir açıklama yaptı. "Kendi devletini, ülkesini karalayan bu kişinin Parlamento'da vekil olması çok daha büyük bir skandaldır." sözleriyle Erdem'i eleştiren vekiller şunları söyledi;

"CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Rus televizyonuna verdiği röportajda Türkiye'nin IŞİD'e sarin gazı verdiği gibi akıl almaz bir iddiayla Türkiye’yi suçladı. Bu milletvekili daha önce de Türkiye ile İran'ın karşı karşıya gelip savaşması durumunda İran safında yer alacağını söylemişti. Kendisini Cumhuriyet'in kurucu partisi olarak nitelendiren ve Mustafa Kemal'in partisi olarak övünen CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdem'in bu akıl almaz iddiası karşısında harekete geçmesini bekledik. Ancak ne yazık ki Sayın Kılıçdaroğlu, Erdem'e karşı disiplin sürecini işletmediği gibi Erdem'i sahiplenen bir konuşma yaptı. Öncelikle yazıklar olsun diyoruz.

Kendi devletini, ülkesini karalayan bu kişinin Parlamento'da vekil olması çok daha büyük bir skandaldır. 

Bizler, Çanakkale'mizin sorumlu, vatanını seven, partisinden önce vatanım diyen siyasetçileri, milletvekilleri, İl Başkanımız ve Çanakkalemizin 12 İlçe Başkanı ile birlikte Erdem'e karşı bugün suç duyurusunda bulunduk. 100 yıl önce düşmana geçit vermeyen Çanakkale bugün de adeta ihanet içinde olanlara geçit vermeyecektir. 

Türkiye'yi bu şekilde suçlayanlar yargı önünde hesap verene dek bu olayın takipçisi olacağımızı başta Çanakkaleli hemşehrilerimiz olmak üzere tüm kamuoyunun bilgilerine sunarız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.