Kaşdemir; “Menderes’in Çanakkale’de Aldığı %63 Oyu Alacağız”

Güncel 12.02.2015 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Kaşdemir; “Menderes’in Çanakkale’de Aldığı %63 Oyu Alacağız”

AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde Demokrat Partinin 1954 seçimlerinde Çanakkale’de aldığı %63 oyu almayı hedeflediklerini açıkladı. Kaşdemir Çanakkale’nin demokrat bir damarı olduğunu, AK Parti olarak vatandaşa kendilerini biraz daha iyi anlattıkları takdirde bu cevheri ortaya çıkaracaklarını söyledi.
 Kaşdemir yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Hedefimiz Demokrat Partinin rahmetli Menderes’in Çanakkale’de aldığı oyu almaktır, bu oy oranı %63’tür. Demokrat Parti 1950’de %62,63, 1954’te %63,40 ve 1957’de %55,78 oy almıştır. Çanakkaliler Demokrat Partiye Türkiye ortalamasının hep üzerinde oy vermiştirler. Çanakkale’de, Çanakkaliler’de bir demokrat damar, cevher, taban var, Çanakkale halkı demokrattır. Çanakkale’deki bu demokrat damarı bulup, cevheri yeniden ortaya çıkarmak bizim görevimizdir. İnanıyorum ki AK Parti Çanakkale’nin o demokrat tabanıyla bulaşacak ve %63 oy alacaktır. Sosyolojik altyapı buna müsait, bizim yapmamız gereken Çanakkale halkına kendimizi biraz daha iyi bunu başaracağımıza inanıyorum. Bunlar hayal değil, sosyolojik gerçeklerdir.”  Ayhan Gider’in Görevine Devam Etmesini Arzu Ederdim 10 Şubatta görevinden istifa eden eski İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider'in 7 Haziranda yapılacak milletvekilliği seçimleri için AK Parti'den aday adayı olacağıyla iddialarına da cevap veren Kaşdemir, “Ayhan Gider'in görevine devam etmesini arzu ederdim. Eğer Sayın Gider AK Partiden milletvekilli adayı olmayı düşünüyorsa da teklif beklemesinin doğru bulmuyorum, AK Parti çatısı altında memlekete hizmet etmek isteyenler ilgili birimlere başvurarak gönüllü olduklarını belirtmeleri gerekir” diye konuştu.   Partiden Teklif Beklemek Çok Doğru Bir Yaklaşım Değil Kaşdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Ayhan Gider bu memlekete hizmet etmiş çok değerli bir isimdir, gönül isterdi ki İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine devam etsin, ben devam etmesini isterdim. Fakat kendi almış olduğu bir karardır, saygı duydum. Kendisiyle de görüştük, ne yapacağıyla ilgili son kararı kendisi verecektir. Ayhan Gider’in Ak Partiden aday olmasıyla ilgili olarak herhangi bir teklif götürmedim, bu teklifi götürecek kişi ben de değilimdir zaten. Teklifi teşkilatlarımız, genel merkezimiz yapar fakat AK Parti gibi güçlü bir iktidar partisinin de teklif götürmesini beklemek de çok doğru bir yaklaşım değil. Mevcut durumda AK Parti çatısı altında memlekete hizmet isteyenler ilgili birimlere başvurarak gönüllü olduklarını belirtmeleri gerekir”  
AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde Demokrat Partinin 1954 seçimlerinde Çanakkale’de aldığı %63 oyu almayı hedeflediklerini açıkladı. Kaşdemir Çanakkale’nin demokrat bir damarı olduğunu, AK Parti olarak vatandaşa kendilerini biraz daha iyi anlattıkları takdirde bu cevheri ortaya çıkaracaklarını söyledi.

 Kaşdemir yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Hedefimiz Demokrat Partinin rahmetli Menderes’in Çanakkale’de aldığı oyu almaktır, bu oy oranı %63’tür. Demokrat Parti 1950’de %62,63, 1954’te %63,40 ve 1957’de %55,78 oy almıştır. Çanakkaliler Demokrat Partiye Türkiye ortalamasının hep üzerinde oy vermiştirler. Çanakkale’de, Çanakkaliler’de bir demokrat damar, cevher, taban var, Çanakkale halkı demokrattır. Çanakkale’deki bu demokrat damarı bulup, cevheri yeniden ortaya çıkarmak bizim görevimizdir. İnanıyorum ki AK Parti Çanakkale’nin o demokrat tabanıyla bulaşacak ve %63 oy alacaktır. Sosyolojik altyapı buna müsait, bizim yapmamız gereken Çanakkale halkına kendimizi biraz daha iyi bunu başaracağımıza inanıyorum. Bunlar hayal değil, sosyolojik gerçeklerdir.”

 Ayhan Gider’in Görevine Devam Etmesini Arzu Ederdim

10 Şubatta görevinden istifa eden eski İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider'in 7 Haziranda yapılacak milletvekilliği seçimleri için AK Parti'den aday adayı olacağıyla iddialarına da cevap veren Kaşdemir, “Ayhan Gider'in görevine devam etmesini arzu ederdim. Eğer Sayın Gider AK Partiden milletvekilli adayı olmayı düşünüyorsa da teklif beklemesinin doğru bulmuyorum, AK Parti çatısı altında memlekete hizmet etmek isteyenler ilgili birimlere başvurarak gönüllü olduklarını belirtmeleri gerekir” diye konuştu. 

 Partiden Teklif Beklemek Çok Doğru Bir Yaklaşım Değil

Kaşdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Ayhan Gider bu memlekete hizmet etmiş çok değerli bir isimdir, gönül isterdi ki İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine devam etsin, ben devam etmesini isterdim. Fakat kendi almış olduğu bir karardır, saygı duydum. Kendisiyle de görüştük, ne yapacağıyla ilgili son kararı kendisi verecektir. Ayhan Gider’in Ak Partiden aday olmasıyla ilgili olarak herhangi bir teklif götürmedim, bu teklifi götürecek kişi ben de değilimdir zaten. Teklifi teşkilatlarımız, genel merkezimiz yapar fakat AK Parti gibi güçlü bir iktidar partisinin de teklif götürmesini beklemek de çok doğru bir yaklaşım değil. Mevcut durumda AK Parti çatısı altında memlekete hizmet isteyenler ilgili birimlere başvurarak gönüllü olduklarını belirtmeleri gerekir”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.