Beklenen İstanbul seferleri başlamadı!

Güncel 02.08.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Beklenen İstanbul seferleri başlamadı!

Pandemi döneminde son verilen Çanakkale İstanbul arası uçak seferlerinin ne zaman başlayacağı bir süredir merak konusu. Sektör temsilcileri tarafından 1 Temmuz’da uçuşların başlayacağı iddia edilirken Temmuz’un sonuna yaklaştığımız halde uçuşların başlamaması iddiaları çürüttü.
Pandemi sürecinden en fazla etkilenen sektörlerden biri turizm oldu. Bu süre zarfında toplu ulaşım hizmetlerinde de aksamalar ve bazı kısıtlamalar yaşandı. Geçtiğimiz yılın Mart ayında Türkiye ile yurtdışı uçuşları askıya alınırken ülke içindeki uçuş seferleri de azaltıldı. Türk Hava Yolları (THY)’nin Ankara seferleri askıya alınırken Şahinbey Belediyesi’nin Pegasus Hava Yolları ile Çanakkale’ye gerçekleştirdiği turlar da bu dönemde iptal oldu. THY’nin Çanakkale’den İstanbul’a gerçekleştirdiği uçuşlar da bu dönemde askıya alındı. Uzun bir süre seferler yapılmadı. Vakaların bir nebze olsun kontrol altına alınmasıyla THY Ankara seferlerini yeniden başlattı. Azalan vakalar, vatandaşları İstanbul seferleri konusunda umutlandırırken 1 Temmuz’da uçuşların başlayacağı sektör temsilcileri tarafından aylar öncesinde iddia edilmiş hatta seferler için saat ve gün verilmişti. Buna karşın Vatandaşlar İstanbul seferlerinin yeniden başlamasını umarken beklenen olmadı. Aşılamanın artması ve vaka sayısının düşmesi ile yaz ayında vatandaşlar, her yere aktarma sağlayabilen İstanbul uçuşlarını bekliyordu. Şahinbey Belediyesi’nin de yeniden Çanakkale turlarına başlayacağı iddia edilirken gelen uçağın havaalanında durduğu sürede İstanbul’a uçuş gerçekleştireceği ortaya atılan iddialar arasında yer aldı. Vatandaşlar,  1 Temmuz’da İstanbul uçuşlarının başlayacağı yönündeki iddiaya sevinirken 1 Temmuz’da beklenen olmadı. Temmuz ayının yarısının geçilmesi ve en fazla hava trafiği oluşabileceği bayram döneminde de seferlerin yapılmaması bu yaz sezonunda da İstanbul seferlerinin askıda olduğunun sinyalini verdi.    Ankara Seferleri Hergün 2020 Mart ayından beri İstanbul’a uçak seferi gerçekleştirilmedi. Daha önce de sallantıda olan İstanbul seferleri tamamen iptal edilmiş oldu.  Ankara’ya gerçekleşen seferler ise THY’nin yaz tarifesine geçmesi ile arttırıldı. Seferler haftanın 7 günü sabah saat 05.55 Çanakkale’den kalkışlı olarak belirlendi. Ankara’dan ise haftanın 7 günü saat 23.55’te kalkıyor.  
Pandemi döneminde son verilen Çanakkale İstanbul arası uçak seferlerinin ne zaman başlayacağı bir süredir merak konusu. Sektör temsilcileri tarafından 1 Temmuz’da uçuşların başlayacağı iddia edilirken Temmuz’un sonuna yaklaştığımız halde uçuşların başlamaması iddiaları çürüttü.

Pandemi sürecinden en fazla etkilenen sektörlerden biri turizm oldu. Bu süre zarfında toplu ulaşım hizmetlerinde de aksamalar ve bazı kısıtlamalar yaşandı. Geçtiğimiz yılın Mart ayında Türkiye ile yurtdışı uçuşları askıya alınırken ülke içindeki uçuş seferleri de azaltıldı. Türk Hava Yolları (THY)’nin Ankara seferleri askıya alınırken Şahinbey Belediyesi’nin Pegasus Hava Yolları ile Çanakkale’ye gerçekleştirdiği turlar da bu dönemde iptal oldu. THY’nin Çanakkale’den İstanbul’a gerçekleştirdiği uçuşlar da bu dönemde askıya alındı.
Uzun bir süre seferler yapılmadı. Vakaların bir nebze olsun kontrol altına alınmasıyla THY Ankara seferlerini yeniden başlattı. Azalan vakalar, vatandaşları İstanbul seferleri konusunda umutlandırırken 1 Temmuz’da uçuşların başlayacağı sektör temsilcileri tarafından aylar öncesinde iddia edilmiş hatta seferler için saat ve gün verilmişti. Buna karşın Vatandaşlar İstanbul seferlerinin yeniden başlamasını umarken beklenen olmadı.
Aşılamanın artması ve vaka sayısının düşmesi ile yaz ayında vatandaşlar, her yere aktarma sağlayabilen İstanbul uçuşlarını bekliyordu. Şahinbey Belediyesi’nin de yeniden Çanakkale turlarına başlayacağı iddia edilirken gelen uçağın havaalanında durduğu sürede İstanbul’a uçuş gerçekleştireceği ortaya atılan iddialar arasında yer aldı. Vatandaşlar,  1 Temmuz’da İstanbul uçuşlarının başlayacağı yönündeki iddiaya sevinirken 1 Temmuz’da beklenen olmadı. Temmuz ayının yarısının geçilmesi ve en fazla hava trafiği oluşabileceği bayram döneminde de seferlerin yapılmaması bu yaz sezonunda da İstanbul seferlerinin askıda olduğunun sinyalini verdi.   
Ankara Seferleri Hergün
2020 Mart ayından beri İstanbul’a uçak seferi gerçekleştirilmedi. Daha önce de sallantıda olan İstanbul seferleri tamamen iptal edilmiş oldu.  Ankara’ya gerçekleşen seferler ise THY’nin yaz tarifesine geçmesi ile arttırıldı. Seferler haftanın 7 günü sabah saat 05.55 Çanakkale’den kalkışlı olarak belirlendi. Ankara’dan ise haftanın 7 günü saat 23.55’te kalkıyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.