“HASTANEDE COVİD SERVİSİ BEŞTEN BİRE DÜŞTÜ”

Güncel 31.05.2021 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

“HASTANEDE COVİD SERVİSİ BEŞTEN BİRE DÜŞTÜ”

Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı son verilere göre Türkiye genelinde vaka sayıları düşerken Çanakkale’deki yüz bindeki vaka sayısı 72,75 oldu. Aşılama ise kentimizde hızla devam ediyor. Çanakkale Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy, kentteki vaka sayısı ve aşı hızını değerlendirerek, Covid servislerinin doluluk oranlarının oldukça düştüğünü ifade etti.
Çanakkale’nin salgındaki yükü azalmaya devam ediyor. İllere göre 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısını gösteren insidans haritasına göre Çanakkale vaka yoğunluğunda 49’uncu sıraya geriledi. 8 Şubat’tan bu yana ilk kez 10-16 Nisan dönemi düşüş görülmüştü. Kent genelindeki istikrarlı düşüş ise devam ediyor bu hafta ile birlikte vaka sayısı 72,75 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı'nca açıklanan 8-14 Mayıs haftalık vaka sayısı tablosunda, Çanakkale'de 100 bin kişide görülen vaka sayısı 120,95 olarak gerçekleşirken,  son açıklanan 15-21 Mayıs tablosunda ise bu rakam 72,75’e geriledi. Çanakkale, aşılama oranlarında ise uzun süredir Türkiye’de birinci sırada yer alıyor. Hem tedbirler, hem de aşılamanın hızlanmasıyla Sağlık çalışanları azalan vaka sayıları nedeniyle bir nebze olsun nefes almaya başladı. Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy, gazetemize bir açıklama yaparak, aşılama oranlarının daha da yükselmesi gerektiğini ifade etti. Erensoy, Çanakkale’deki salgının durumunu, aşı oranlarını ve yerli aşı hakkında konuştu. ‘’Doluluk Oranları Çok Düşük’’ Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy,’’Şu anda vaka sayılarında bir azalma olduğunu görüyoruz Çanakkale’de. Bizim Çanakkale Devlet Hastanesi olarak açık tuttuğumuz 1 Covid yoğun bakımımız 1 tane de Covid servisimiz var. Doluluk oranları da çok düşük. Genel olarak sağlık çalışanlarında da bir rahatlama görüldü. Eski çalışma yerlerine o Covid yoğun bakımlarda ve Covid servislerinde çalışanlar eski servislerine ve diğer yoğun bakımlara döndüler. Genel bir hafifleme var yük olarak bizim üzerimizde’’ dedi.
Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı son verilere göre Türkiye genelinde vaka sayıları düşerken Çanakkale’deki yüz bindeki vaka sayısı 72,75 oldu. Aşılama ise kentimizde hızla devam ediyor. Çanakkale Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy, kentteki vaka sayısı ve aşı hızını değerlendirerek, Covid servislerinin doluluk oranlarının oldukça düştüğünü ifade etti.

Çanakkale’nin salgındaki yükü azalmaya devam ediyor. İllere göre 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısını gösteren insidans haritasına göre Çanakkale vaka yoğunluğunda 49’uncu sıraya geriledi. 8 Şubat’tan bu yana ilk kez 10-16 Nisan dönemi düşüş görülmüştü. Kent genelindeki istikrarlı düşüş ise devam ediyor bu hafta ile birlikte vaka sayısı 72,75 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı'nca açıklanan 8-14 Mayıs haftalık vaka sayısı tablosunda, Çanakkale'de 100 bin kişide görülen vaka sayısı 120,95 olarak gerçekleşirken,  son açıklanan 15-21 Mayıs tablosunda ise bu rakam 72,75’e geriledi. Çanakkale, aşılama oranlarında ise uzun süredir Türkiye’de birinci sırada yer alıyor. Hem tedbirler, hem de aşılamanın hızlanmasıyla Sağlık çalışanları azalan vaka sayıları nedeniyle bir nebze olsun nefes almaya başladı. Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy, gazetemize bir açıklama yaparak, aşılama oranlarının daha da yükselmesi gerektiğini ifade etti. Erensoy, Çanakkale’deki salgının durumunu, aşı oranlarını ve yerli aşı hakkında konuştu.
‘’Doluluk Oranları Çok Düşük’’
Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy,’’Şu anda vaka sayılarında bir azalma olduğunu görüyoruz Çanakkale’de. Bizim Çanakkale Devlet Hastanesi olarak açık tuttuğumuz 1 Covid yoğun bakımımız 1 tane de Covid servisimiz var. Doluluk oranları da çok düşük. Genel olarak sağlık çalışanlarında da bir rahatlama görüldü. Eski çalışma yerlerine o Covid yoğun bakımlarda ve Covid servislerinde çalışanlar eski servislerine ve diğer yoğun bakımlara döndüler. Genel bir hafifleme var yük olarak bizim üzerimizde’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.