Çanakkale Bölgesinde Vakalar Azalıyor

Güncel 13.10.2020 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Çanakkale Bölgesinde Vakalar Azalıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından Çanakkale’nin de içinde olduğu bölge vaka sayıları açıklandı. Son rapora göre Çanakkale’nin içinde bulunduğu bölgede toplam 13 yeni vaka tespit edildi.
11 Mart tarihinden beri ülkemizde görülmeye başlanan koronavirüs vakaları için Sağlık Bakanlığı yeni bir rapor sistemi geliştirdi. Yayınlanan raporlara göre bölgelerdeki koronavirüs vaka sayısını bilmek mümkün hale geldi. Sağlık Bakanlığı’nın kamuya açık olarak paylaştığı veriler ile bölgedeki vaka sayıları takip edilebiliyor. Çanakkale’nin de içinde bulunduğu Batı Marmara Bölgesi’nde vaka sayıları Sağlık Bakanlığı’nın 3 Ekim tarihli raporunda açıklandı. Haftalık yayınlanan rapora göre 21 Eylül-27 Eylül haftasında, Batı Marmara Bölgesi Türkiye’de en az vakaya sahip bölge. 13 Yeni Vaka Sağlık Bakanlığı tarafından belirli aralıklarla yayınlanan bölge vaka sayıları akşam saatlerinde açıklandı. Çanakkale’nin de içinde bulunduğu Batı Marmara Bölgesi’nde 3 Ekim tarihli raporu içeren verilere göre 13 yeni vaka tespit edildi. Bir gün öncesine göre vaka sayısı 5 kişi azaldı. Çanakkale ile birlikte Balıkesir, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerini kapsayan Batı Marmara Bölgesi’nde vakalarda ciddi düşüş görüldü.  Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı 1 Ekim tarihli raporuna göre bölgede toplam 17 vaka varken bir sonraki gün 1 artış göstererek 18’e çıktı. 3 Ekim tarihli raporda ise vaka sayısının 5 azalarak 13’e düştüğü paylaşıldı. 13 Kişi Taburcu Edildi 3 Ekim verilerine göre, bölgemizde 7 kişinin hastaneye yatırıldığı, 13 kişinin ise taburcu edildiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan veriler bölgesel açıklandığından Çanakkale’deki vaka sayısı net olarak belirtilmedi. Toplam Vaka Sayısı Koronavirüs salgının ilk dönemlerinden itibaren Sağlık Bakanlığı koronavirüs vaka sayısını detaylı bir tablo ile açıklıyor. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı uzman ekipleri tarafından yapılan araştırma ve filyasyon çalışmaları sonucu 4 Ekim 2020 Pazar Türkiye’deki koronavirüs son durum tablosu ile Türkiye günlük vaka ve ölüm sayıları Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından açıklandı. Tabloya göre; 104.402 test sonucunda 1.429 yeni hasta tespit edildi. Ağır hasta sayısı 1.475, vefat sayısı ise 57 oldu. Dr. Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, ‘’Rehavete kapılmamalı ve tedbiri elden bırakmamalıyız. Birlikte tedbirlere uyarak virüse fırsat vermemeliyiz. Birlik olursak kazanan biz oluruz’’ dedi.
Sağlık Bakanlığı tarafından Çanakkale’nin de içinde olduğu bölge vaka sayıları açıklandı. Son rapora göre Çanakkale’nin içinde bulunduğu bölgede toplam 13 yeni vaka tespit edildi.

11 Mart tarihinden beri ülkemizde görülmeye başlanan koronavirüs vakaları için Sağlık Bakanlığı yeni bir rapor sistemi geliştirdi. Yayınlanan raporlara göre bölgelerdeki koronavirüs vaka sayısını bilmek mümkün hale geldi. Sağlık Bakanlığı’nın kamuya açık olarak paylaştığı veriler ile bölgedeki vaka sayıları takip edilebiliyor.
Çanakkale’nin de içinde bulunduğu Batı Marmara Bölgesi’nde vaka sayıları Sağlık Bakanlığı’nın 3 Ekim tarihli raporunda açıklandı. Haftalık yayınlanan rapora göre 21 Eylül-27 Eylül haftasında, Batı Marmara Bölgesi Türkiye’de en az vakaya sahip bölge.
13 Yeni Vaka
Sağlık Bakanlığı tarafından belirli aralıklarla yayınlanan bölge vaka sayıları akşam saatlerinde açıklandı. Çanakkale’nin de içinde bulunduğu Batı Marmara Bölgesi’nde 3 Ekim tarihli raporu içeren verilere göre 13 yeni vaka tespit edildi. Bir gün öncesine göre vaka sayısı 5 kişi azaldı.
Çanakkale ile birlikte Balıkesir, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerini kapsayan Batı Marmara Bölgesi’nde vakalarda ciddi düşüş görüldü.  Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı 1 Ekim tarihli raporuna göre bölgede toplam 17 vaka varken bir sonraki gün 1 artış göstererek 18’e çıktı. 3 Ekim tarihli raporda ise vaka sayısının 5 azalarak 13’e düştüğü paylaşıldı.
13 Kişi Taburcu Edildi
3 Ekim verilerine göre, bölgemizde 7 kişinin hastaneye yatırıldığı, 13 kişinin ise taburcu edildiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan veriler bölgesel açıklandığından Çanakkale’deki vaka sayısı net olarak belirtilmedi.
Toplam Vaka Sayısı
Koronavirüs salgının ilk dönemlerinden itibaren Sağlık Bakanlığı koronavirüs vaka sayısını detaylı bir tablo ile açıklıyor. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı uzman ekipleri tarafından yapılan araştırma ve filyasyon çalışmaları sonucu 4 Ekim 2020 Pazar Türkiye’deki koronavirüs son durum tablosu ile Türkiye günlük vaka ve ölüm sayıları Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından açıklandı. Tabloya göre; 104.402 test sonucunda 1.429 yeni hasta tespit edildi. Ağır hasta sayısı 1.475, vefat sayısı ise 57 oldu.
Dr. Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, ‘’Rehavete kapılmamalı ve tedbiri elden bırakmamalıyız. Birlikte tedbirlere uyarak virüse fırsat vermemeliyiz. Birlik olursak kazanan biz oluruz’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.