Bir Gün Beyaz Diyen Bürokrat Ertesi Gün Kara Diyor!

Ekonomi 13.09.2019 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Bir Gün Beyaz Diyen Bürokrat Ertesi Gün Kara Diyor!

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası yılın ikinci ortak komite toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu bürokrasideki aksamaları, “akla ziyan arkadaşlar, bir gün beyaz diyen bürokrat ertesi gün kara diyor” sözleriyle eleştirerek; “liyakat ilkesine dayanmadan atanan bürokratların adeta bir üst akıl tarafından yönetiliyormuşçasına kurumsal hafızadan uzak tutarsız davranışlarının cezasını ne yazık ki kendisi yerine vatandaş ya da yatırımcılar çekiyor” ifadelerini kullandı.
Ne Yazık Ki Kendisi Yerine Vatandaş Ya Da Yatırımcılar Çekiyor Semizoğlu konuşmasında şunları söyledi; “liyakat ilkesine dayanmadan atanan bürokratların adeta bir üst akıl tarafından yönetiliyormuşcasına kurumsal hafızadan uzak tutarsız davranışlarının cezasını ne yazık ki kendisi yerine vatandaş ya da yatırımcılar çekiyor. Geçen ay ki Meclis konuşmamda belirtmiştim. Yatırımcının elinde imar grubu var 1,5 senedir ruhsat alamıyor. Geçen ay değil ondan önceki Meclis, inanın arkadaşlar bu konuyla ilgili bana Başkan Selçuk bey neden bahsediyorsun diye soran biri çıkmadı. Bu vatandaş veya yatırımcı ruhsat aldığı an birisinden demir alacak, birisine proje çizdirecek, birisinden beton alacak, akaryakıtçıdan mazot alacak üç, beş on, yirmi istihdam sağlayacak ertesi ay SGK ödemeye başlayacak ondan sonra vergisini ödemeye başlayacak. Yani tabiri caizse kapana parayı sokmuş oluyorsunuz. Ondan sonra artık o işletme devam ettiği sürece her türlü şeyi alacaksınız. Akla ziyan arkadaşlar. Bir gün beyaz diyen bürokrat ertesi gün kara diyor. Sen dün beyaz demedin mi? dediğin zaman yok söylemedim diyor. Ya utanmıyor musun dediğim zaman, söylemedim diyor.Bunun için bunları bu kürsüden ifade etme ihtiyacı hissettim.” Kamu, Özel Sektörle Rekabet Ediyor, Bu Birçok Sektörde Başımızda Kamunun özel sektöre bazı alanlarda rakip olmasını da eleştiren Semizoğlu konuya dair şunları söyledi; “Nisan ayı Komite Başkanları Toplantımızda; yine ilk gündem konusu bürokrasi olup her ay komitelerle toplandığımızda kamunun özel sektörle rekabetinden şikayetler ve vize konusunda iş dünyasına kolaylık sağlanması konuları da gündeme gelmişti. Kamu elektrik parası ödemiyor, enerji parası ödemiyor, ısınma parası ödemiyor, personel parası ödemiyor. Özel sektörle rekabet ediyor, bu birçok sektörde başımızda. Yani, üniversitenin yoğurt satması, bazı kamu misafirhanelerinin müşterilere açılması gibi. Tabi bu ilgili sektörleri olumsuz etkiliyor, bu sorunlar konuşulmuştu.” Bürokrasi, Yatırımcı ve İş Dünyası Olarak En Önde Gelen Sorunlarımızdan Biri Son olarak Semizoğlu bürokrasiyle ilgili genel bir sorunun olduğunu ve bu sorunu her kuruma yazdıklarını belirterek; “genel bir sorunumuz olan bürokrasi ile ilgili inanın her kuruma yazıyoruz, bizzat görüşüyoruz. En son da Mülkiye Başmüfettişine ilettim. Sayın Cumhurbaşkanımızı 2018’in Ekim ayındaki Genelgesine rağmen demek ki gerçekten Ankara’da da böyle sıkıntı var. İlimizde de yatırımcı ve iş dünyası olarak bürokrasi en önde gelen sorunlarımızdan biri” dedi. 
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası yılın ikinci ortak komite toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu bürokrasideki aksamaları, “akla ziyan arkadaşlar, bir gün beyaz diyen bürokrat ertesi gün kara diyor” sözleriyle eleştirerek; “liyakat ilkesine dayanmadan atanan bürokratların adeta bir üst akıl tarafından yönetiliyormuşçasına kurumsal hafızadan uzak tutarsız davranışlarının cezasını ne yazık ki kendisi yerine vatandaş ya da yatırımcılar çekiyor” ifadelerini kullandı.

Ne Yazık Ki Kendisi Yerine Vatandaş Ya Da Yatırımcılar Çekiyor

Semizoğlu konuşmasında şunları söyledi; “liyakat ilkesine dayanmadan atanan bürokratların adeta bir üst akıl tarafından yönetiliyormuşcasına kurumsal hafızadan uzak tutarsız davranışlarının cezasını ne yazık ki kendisi yerine vatandaş ya da yatırımcılar çekiyor. Geçen ay ki Meclis konuşmamda belirtmiştim. Yatırımcının elinde imar grubu var 1,5 senedir ruhsat alamıyor. Geçen ay değil ondan önceki Meclis, inanın arkadaşlar bu konuyla ilgili bana Başkan Selçuk bey neden bahsediyorsun diye soran biri çıkmadı. Bu vatandaş veya yatırımcı ruhsat aldığı an birisinden demir alacak, birisine proje çizdirecek, birisinden beton alacak, akaryakıtçıdan mazot alacak üç, beş on, yirmi istihdam sağlayacak ertesi ay SGK ödemeye başlayacak ondan sonra vergisini ödemeye başlayacak. Yani tabiri caizse kapana parayı sokmuş oluyorsunuz. Ondan sonra artık o işletme devam ettiği sürece her türlü şeyi alacaksınız. Akla ziyan arkadaşlar. Bir gün beyaz diyen bürokrat ertesi gün kara diyor. Sen dün beyaz demedin mi? dediğin zaman yok söylemedim diyor. Ya utanmıyor musun dediğim zaman, söylemedim diyor.Bunun için bunları bu kürsüden ifade etme ihtiyacı hissettim.”

Kamu, Özel Sektörle Rekabet Ediyor, Bu Birçok Sektörde Başımızda

Kamunun özel sektöre bazı alanlarda rakip olmasını da eleştiren Semizoğlu konuya dair şunları söyledi; “Nisan ayı Komite Başkanları Toplantımızda; yine ilk gündem konusu bürokrasi olup her ay komitelerle toplandığımızda kamunun özel sektörle rekabetinden şikayetler ve vize konusunda iş dünyasına kolaylık sağlanması konuları da gündeme gelmişti. Kamu elektrik parası ödemiyor, enerji parası ödemiyor, ısınma parası ödemiyor, personel parası ödemiyor. Özel sektörle rekabet ediyor, bu birçok sektörde başımızda. Yani, üniversitenin yoğurt satması, bazı kamu misafirhanelerinin müşterilere açılması gibi. Tabi bu ilgili sektörleri olumsuz etkiliyor, bu sorunlar konuşulmuştu.”

Bürokrasi, Yatırımcı ve İş Dünyası Olarak En Önde Gelen Sorunlarımızdan Biri

Son olarak Semizoğlu bürokrasiyle ilgili genel bir sorunun olduğunu ve bu sorunu her kuruma yazdıklarını belirterek; “genel bir sorunumuz olan bürokrasi ile ilgili inanın her kuruma yazıyoruz, bizzat görüşüyoruz. En son da Mülkiye Başmüfettişine ilettim. Sayın Cumhurbaşkanımızı 2018’in Ekim ayındaki Genelgesine rağmen demek ki gerçekten Ankara’da da böyle sıkıntı var. İlimizde de yatırımcı ve iş dünyası olarak bürokrasi en önde gelen sorunlarımızdan biri” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.